torstaina, marraskuuta 20, 2008

Addiktio itselääkintänä - YLE Areena

Tiededokumentti Olenko Normaali 4:
Addiktio

YLE Areena netti-video

Jos käytät huumeita, juot itsesi tainnoksiin ja pelaat kaikki rahasi, niin onko se sinun syytäsi? Sinähän kärsit riippuvuussairaudesta. Tanya Byronin mukaan asia ei ole aivan näinkään.


Tämä sairaus-käsite on monesti käsitetty vähän väärin addiktioiden kanssa.

"Addiktio" ei ole mikään erillinen sairaus.

Addiktiossa ikäänkuin ilmenevät ja tulevat näkyvästi esiin monet "piilossa olevat" psyykkiset sairaudet ja persoonallisuuden "tasapainohäiriöt", mm. bipolaarisuus, vakava masennus, persoonallisuushäiriöt, torjutut traumat ja neuroottiset elämänhallintakeinot.

Monet ihmiset todellakin pystyvät "lääkitsemään", hllitsemään ja rajaamaan omia psyykkisiä ja ihan omakuvan ristiriita-ongelmiaan addiktiolla. Addiktio on aika usein itsetuhoista, tulevaisuudesta välittämätöntä toimintaa.

Addiktio ikäänkuin kutistaa (kokemus)maailman ja yksilö kokee omat tarpeensa maailman keskipisteeksi. Addiktio on "oiva" taantumiskeino pienen imeväisikäisen maailman- ja ruumiinkuvaan.


ja tsekkaa myös
Rikostarinoita historiasta

Maria Åkerblom

on yksi Suomen rikoshistorian ristiriitaisimmista ja omalaatuisimmista henkilöistä. Hän oli hypnoottinen herätyssaarnaaja, unissasaarnaaja, lahkojohtaja, parittaja, ihailtu narsistinen bisnensnainen, jolla oli satoja fanaattisia kannattajia.

Katso Rikostarinoita historiasta
Areena fi.

Ei kommentteja: