sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Veroparatiisi

:: updated


Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin mielestä maasta tulisi tehdä veroparatiisi. Reinfeldt ei kuitenkaan halua varohelpotuksia rikkaille vaan niille ihmisille, jotka ansaitsevat vähiten.

- Visioni on tällaisen veroparatiisin luominen ihmisille, jotka eivät ansaitse riittävästi. Sillä olisi suuri merkitys sosiaaliselle oikeudenmukaisuudelle, Reindfeldt sanoi maltillisen kokoomuksen puoluekokouksen päätteeksi Gävlessä sunnuntaina.

- IL


Heikki Niemeläinen kirjoittaa 28.10.2007 Hesarissa tähän asti painavimman puheenvuoron suomalaisesta talouspolitiikasta- ja ennenkaikkea sen puutteesta:


"Minkä verran Suomi tarvitsee kilpailukykyä ja vaihtotaseen ylijäämää suhteessa muihin kansoihin? Mihin tarkoitukseen suuria ylijäämiä kerätään, ja kuka niiden käytöstä saa päättää?

Vaadin radikaalia uudistusta Suomen talouspolitiikkaan. Sen muotoa tulee uudistaa radikaalisti siten, että eduskunta päättäisi menokehysten sijaan talouspolitiikasta samalla tavalla kuin muista keskeisistä politiikan lohkoista. Sisältöä tulee uudistaa vielä radikaalimmin. Tavoitteiksi tulee asettaa vakaa hintakilpailukyky ja tasapainoinen vaihtotase." HS - HEIKKI NIEMELÄINEN & keskusteluSuomalaisilla on arvoja.

Joita poliitikot eivät ole halunneet kuunnella.
Suomen verotusprogressiota on vähennetty nyt 17 vuotta ja pohjoismainen verotusmalli on siis tällä hetkellä hylätty ja kuopattu.

Noin 65 prosenttia vastanneista kannattaa veroprogression kiristämistä, niin että suurituloisten maksettavaksi tulisi nykyistä suurempi osa verotuloista. Vaikka suomalaiset pitävät verotuksen nykytasoa kireänä, maksuhalukkuutta löytyy, jos verotuloilla rahoitetaan sosiaaliturvaa ja palveluja. Suomalaisista 40 prosenttia olisi valmis maksamaan kympin lisää kuussa, jos sillä nostettaisiin työmarkkinatukea 600 euroon. - kauppalehtiEi kommentteja: