sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Ilmaiset digiboxit - tuolla jossain

Way to go.

USA:ssa valtio kustantaa digiboksit

Maailman vapain markkinatalous onnistuu aina tuon tuosta yllättämään. Siinä, missä holhous- ja hyvinvointi-Suomessa digitaalisten tv-lähetysten katselun vaatiman digisovittimen hankkiminen jäi kansalaisten itsensä maksettavaksi, Yhdysvalloissa valtio korvaa boksien hankintakulut lähes kokonaan. - HS


Suomessa YLE on sensijaan keskittynyt sääntely- ja sanelupolitiikkaan, jossa estetään ilman teknisiä syitä kaapeliverkkojen nykyisten digilähetysten laadukkaampi lähetys kaapelidigiboxeihin. Koska antennilähetyksen saajat eivät saisi tätä kaapeliverkon suomaa laatua, on muidenkin kärsittävä. Suomalaisempaa tasapäistämisen moralismia saa etsiä.

Suomen hallituksen pitäisi harkita Yleisradiolain hengessä, että HD-lahetyksien mahdollistaminen ja seuraavat MPEG4 -digiboksihankinnat rahoitettaisiin esim 70% valtion kassasta. HD-lähetyksien aloittamista täytyisi harkita todella vakavasti, sillä on kummallista, miksi Suomi haluaa olla suurista puheista huolimatta digikehityksen surkea kehitysmaa. Puheet ja käytäntö ovat kovin kaukana toisistaan. Kuka visuaalisesti kehittynyt olento voi katsoa YLEn digipikselimössä taulutelevisiosta ilman päänsärkyä? No, ehkä vihdoinkin on keksitty keino vähentää kansalaisten television katselua.

KW:: digitalinen lähetystoiminta digivastaanottimet

Ei kommentteja: