maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Neofasismi ja historiattomuus

 Pirteä katsaus lähihistoriamme sokeaan pisteeseen ja uuteen kasvavaan voimaan, Lipposen kansainvälisiin ystäväjoukkoihin.
USA:n kristityt fasistit sotkevat aktiivisesti uskonnon ja politiikan.

American Fascists
The Christian Right and the War on America
- Wikipedia

Chris Hedges on The Hour (CBC)
- Youtube interview i

interview ii


Neofasismi eli uusfasismi on ottanut siis uskonnon vankaksi ratsuhevosekseen. Aivan kuten Hitlerkin teki. Piispojen siunauksella. Suomessakin rukoiltiin luterialisissa kirkoissa Hitlerin puolesta - sodan aikana ja ennen sotaa.

 Valiotettavasti teologinen tiedekunta tukee oikeisto sumuverhoa kun useat sen asiantuntijat väittävät että amerikkalainen fundamentalismi ja evankelikaalit  eivät ole poliittista toimintaa. Mikä vitsi.


Moni malitillisen politiikan keskustelun kannattaja ei halua edes käyttää sanaa neofasismi. Ikään kuin sillä ei olisi asiallista painoarvoa. Sana "ei vakuuta" heitä. Fasismi on kuin historiaa, joka liittoutuneiden voimalla pyyhittin pois historian lehdiltä.

Mikään ei vielä vakuuta valtamediaa näkemään uusfasismin käytäntöjä.

Kongressin raportit CIA:n 72:sta vallankaappausoperaatiosta vuosisadan sisällä eivät vakuuta heitä. USA:n laaja ja tukevasti rahoitettu, jatkuva ja säätelemätön elektroninen vakoilu NSA ei vakuuta heitä. USA:n kansalaisoikeuksien poistaminen ja perustuslain ohittaminen, "patriot act i & II", ei vakuuta heitä. CIA:n ihmiskaappaukset ja kidutuskuulustelukäytännöt eivät vakuuta heitä. Kriittisten tiedemiesten arviot WTC-tornien räjäyttämisestä eivät vakuuta heitä. Jumalan liittäminen politiikkaan ei vakuuta heitä. CIA:n kouluttamat Saddam ja Bin Laden eivät kerro mitään fasismiin uskomattomille maailmanpolitiikan tarkkailijoille.

Liian vaikea hypoteesi. Mielikuvituksellinen.

Siksikö valtamediassa ei näy haastatteluissa vieläkään professionaalien VTT:n tutkijoiden WTC-tornien 2001 räjäyttämisen tieteellisiä perusteluja ja näkökulmia?

Fasismi on liian rankka sana monelle "tavallista" politiikkaa keskustelua käyvälle. Eihän fasismi voi enää toteutua. Sehän tuhottiin pelle-Hitlerin myötä.

Ruotsalainen ohjaaja Roy Andersson oli kauhuissaan kun Suomen valtiokirkoissa, virkamiehen statuksen omaavien pappien äänin rukoiltiin 1990 lama-aikana presidentin ja ministereiden puolesta. Eli kirkko siunasi poliitikkojen toimet - kansaa kehoitettiin tyytymään nöyrästi, passiivisesti ja olemaan vaatimatta muuta kuin mitä heille poliittisesti annetaan ylhäältä. Että poliitikot antavat kansalle tehtävän - eikä toisin päin. Käänteistä demokratiaa.

Anderssonin mukaan tämä ei eroa mitenkään kirkon välineellisestä asemasta fasistisissa kulttuureissa. Tätä Anderssonin pohdintaa löytyy esim Toisen kerroksen lauluja-DVD:n ohjaajan sana-ääniraidalta.


Elämme lavastuksen sisällä, jossa jo koulusysteemi tekee suomalaisist asokeita eliitin projekteille ja vallankäytön tavoille mm massamedian kautta.


Median kontrolloinnin huipentuma - jota suomalainen media on joka viikko: sylikoira eliitille sovitulla tavalla, "hyvine tapojen mukasiesti" kohtelias ja epäjournalistinen


Fema lavasti lehdistötilaisuuden


Sama virasto, joka esti hätäavun pääsemisen hurrikaani Katrinan alueille, järseti lehdistötilaisuuden, jossa virkamiehet näyttelivät lehdistön edustajia laimeilla ja harmittomilla kysymyksillään.

.
2 kommenttia:

Prophet Muhammed Caricatures kirjoitti...

Etkö osaa ilmaista itseäsi vai onko elämäntehtäväsi samaistua kansakuntaamme uhkaavien neekeri- ja somalirasistien sekä islamistiterroristien mielikuviin?

Ota osaa ajankohtaiseen pilakuvakilpailuun Muhammedista;)

Tampere tunnetuksi vihdoin ja viimein

Arhii kirjoitti...

Maatamme uhkaavat kaltaisesi neofasistit.