torstaina, lokakuuta 18, 2007

Nokian unelmatehdas

Ihanaa.
Nokian heinä–syyskuun tulos ylitti reippaasti markkinoiden jo valmiiksi korkealle ladatut odotukset. Yhtiö myi vuoden kolmannella neljänneksellä odotuksia enemmän eli 112 miljoonaa matkapuhelinta, ja sen markkinaosuus nousi 39 prosenttiin. - HS
Mutta milloin Nokia nostaa nuorten innovatiivisten insinööriensä palkkatason Ruotsin ja Saksan tasolle? Tuskin sitä tekee.

Nokia takoo unelmia.
Puristaa unelmaspekulaation.
Pörssiunelmia.

Enemmän, aina enemmän - aivan kuin muinainen... Vihdoinkin. Ihmeellinen Sampo. Suomalaisten salainen unelma. Enemmän kuin muut. Kiistämättömästi paremmin kuin muut. Kasvun kasvua. Kasvu potenssi toiseen. Kun pelkkä kasvu ei riitä, kasvun kiihtymisen kiihtyminen rauhoittaa. Spekulaationa.
Niin kauan kuin rajoja ei ajatella, vain tavoitteita. Rajattomia tavoitteita.
- Asian ydin ei ole tehdä niin halvalla kuin mahdollista, vaan halvemmalla kuin kilpailijat, Kallasvuo määritteli Nokian periaatteet. - MTV3
Ei se laatu, mutta se kasvu. Se se on jotakin, todistettavaa. Uusien spekulatioiden pohja. Vielä hurjemmille unelmille. Vielä halvemmalla työvoimalla.

Eikä Nokia todellakaan tarvitse huolehtia palkkiotasosta sillä kilpailukulttuurin tärkein entiteetti on pelko. Liian uskolliset työntekijät osaavat kiittää itse itseään hyödystään - ja liian pelokkaat toivomaan muuta kuin Sammon sauhua ja pauhua. Kilpailusta elämän tarkoituksen ammentaneet.Osakkeenomistajat taputtavat karvaisia käsiään ja pyyhkivät otsaansa.

Tajuton spekulaatio tunkeutuu heidän tajuntaansa. Vielä enemmän. Vielä.KW: työyhteisö value model stock market speculation organisaatio organisaatiomalli pörssiyhtiö pörssitulokset tulos tulosvaroitus neljännesvuosikatsaus katsaus osavuosikatsaus lehdistötiedote ennuste Taloussanomat myynti matkapuhelinmyynti Nokia Siemens Networks liiketappiomultimediapuhelimet yrityspuhelimet tuotemallisto konsensusennuste .
Ei kommentteja: