keskiviikkona, helmikuuta 08, 2017

Suomen vienti helposti ylös - 70-l Talouspolitiikka, Pohjoismainen Malli

Oikeistolaiset kapitalismin - eli sääntelemättömän feodaali-omistus&keinottelufasismin - lobbaajat eivät halua vastauksia vaan käyttävät kysymyksiä kategorisesti väärin ja harhauttavasti. Valtion purkaminen esitetään ainoaksi ratkaisuksi ideologisessa historian vääristämisessä.

Lähihistoriasta näkisimme välittömästi mikä on nopea ratkaisu: pohjoismainen malli eli valtio toteuttaa itse valtionyhtiöiden ja veroprogression kautta tehokkaan resurssien käytön kansalaisten ja viennin hyväksi ilman johtotason sikamaista tulotasoa ja ilman mitään erottamisestoja huonoille johtajille. Suomikin on ollut tämän mallin kautta maailman tehokkaimpia maita kaikissa vertailuissa ja nyt sitä puretaan alistuvasti suuryhtiöiden terroriksi, elinkustannusten nousussa ja viennin tappamisessa: pörssiyhtiöt haluavat viedä rahaa suomesta, eivät tuoda, kaavio on yksinkertainen alkaen kaivoksista. Norjassa on 76% verotus pörssimineraaliyhtiöiden tuloista, Suomessa ei. 

Muissa pohjoismaissa on oma valuutta. EU:sta eroamien ja mineraalivarojen kansallistaminen ihan vain pörssiyhtiöiden välinpitämättömän saastuttamisen takia on ainoa tie palauttaa tahokas terve talous ja suojautuva tullipolitiikka pienen maan ainoana väylänä saalistajia vastaan. EU:lle luovutetaan nyt 7000 milj e Suomen tulliverotuksesta ja tätä ryöstöä salaillaan valheilla "pienistä jäsenmaksuista".

Euroterrori on vain pörssiyhtiöiden terroria, EU on vain suuryhtiöiden ja pankkien luoma terrorisysteemi. EU ei ole Eurooppa. 


Onneksi Suomi on monessa asiassa maailman paras maa. Tai ainakin parempi kuin Ruotsi.
TALOUSELAMA.FI

.Suomi taloussodan kohteena:

Michael Hudson – Uuden kylmän sodan kahtiajako


   Pörssipolitiikka - ei inhimillisiä arvoja rahan puolesta  


  •   Asiantuntija eläkeyhtiöille - ajakaa Suomi alas

    "Lisätkää osakepainoa ja luopukaa kotimaisista"
- Suomen 150 miljardin euron eläkesalkusta 45 prosenttia on osakkeissa. Eläkeasiantuntija Keith Ambachtsheerin mukaan osakepainon voisi nostaa 80 prosenttiin. Lisäksi kaikki sijoitukset pitäisi tehdä ulkomaille. Suomi-sijoitukset tuovat professorin mukaan turhaa riskiä.
 

  • Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.

Yhteenveto:


Uuden talouden ehdot, 
vahvan valtion immateriaalinen talous ja vakaat valtionyhtiöt
.

Ei kommentteja: