keskiviikkona, joulukuuta 03, 2014

Arkkipiispa Mäkinen vaatii avioliittokeskustelua ja vaatii ymmärrystä rasistien toiminnalle


Arkkipiispa Mäkinen:

" Aika avioliittokeskustelulle on nyt "


Vähän liian myöhäistä. 

Arkkipiispa tavallaan tunnustaa tässä hämärän ja epädemokraattisen
torjuntataistelun tappion kirkon eliitin kuvioissa. 


Nyt kun kaaos on suurimmillaan, nytkö vasta hyvä johtaja ajoittaa vaatimuksen keskustelusta? Tämä on surkeaa farssiteatteria torjunnan norsunluutornista.

Piispat suojelivat konservatiiven ja oikeiston hegemoniaa kiihkeästi kirkon jäsenmäärän sekä valtapolitiikkansa maksimoimiseksi kulissien takana - ja samalla keskustapuolueen suojaamiseksi eivätkä opettaneet protestanttista teologiaa niin kauan että konservatiivit ovat nyt juoksuhaudoissa, joista eivät nouse väärennetyn kirkkohistorian, torjutun psykohistorian ja  suomalaisen kirkon satojen vuosien alistamis-häpäisytelogian traumojen kanssa ilman mitään itseymmärrystä.

Kirkon eliitit on täysin eksynyt protestanttiselta elämänläheiseltä ja yksilökeskeiseltä henkisyyden tieltä. Juten Luther eksyi roturasistiksi ja rikkaiden ruhtinaiden puhetorveksi.

Kirkko on henkisesti tyhjä valtastruktuuri ja rituaalikoneisto Rooman keisarin luomalla strategialla vallankäyttäjien valtaa maksimoimassa.

 Eliitille eritäin miellyttävä ja harmiton instituutio.

Arkkipiispa Mäkinen vaatii avioliittokeskustelua NYT kun konservatiivit (vähemmistö 30-20%) ovat jäämässä julkisuuden ja enemmistön paineessa häviölle. Epätoivoista kirkkopolitiikkaa ihmisten vähättelynä ja ilman protestanttista linjaa vain ulkoisen paineen ohjaamana.
 


   II


Kuinka idolisaatio on eliitin tärkein taktiikka ihmisten alistamisessa?Kun kirkko käskee ihailemaan pyhimyksiä ja Jeesusta, luodaan korotettu idoli, joka siis eristetään tosielämästä pois. Kirkko kieltää ihmisiä toimimasta ja ajattelemasta samalla tavalla kuin idoli.

Kirkko kaappaa Jeesuksen ja hänen puheensa itselleen oman kontrollinsa alle sillä muuten niistä olisi todella vakavia ongelmia eliitin vallankäytölle ja ihmisten alistamiselle.

Ihmiset saavat ihailla Jeesusta mutta eivät puhua tai toimia samalla tavalla. Jeesuksen eettiset vaatimuken uskonnollistetaan ja kirkko keskittää ihmisten huomiot rituaalimagiaan ja pappiskulttiin.


  III

Jos kirkko haluaa muutosta modernille ihmiselle sopivksi yhteisöksi, sen tulisi tehdä hyvin radikaaleja muutoksia kohti protestanttista selkeyttä ja moraalia pois magiasta, perinnesuosta ja pappiskultista. Teologiassa olisi valittava julkisesti Vatikaanin tie tai aina uudistuva protestantismi. Nyt ihmiset luulevat olevansa protestanttisessa kirkossa vaikka kirkko ei toteuta yleistä pappeutta ja muuta protestanttista teologiaa lainkaan.

Ensinnäkin, ihmisten tulisi saada päättää itse mille seurakunnalle rahansa antavat veroina.

Ja seurakunnille olisi palautettava heidän omaisuutensa ja itsenäisyytensä vaikka erota kirkosta. Ja ainakin toistuvat vaalit kirkkoherroista ja papeista niin että kirkon korruptio ja painostuskoneisto ei makaisi eläkevirkojen päällä. Et voi palvella kahta herraa, Mooseksen Jumala ja Jeesuksen Henkeä.

Jos seurakunnalla ei ole varaa epäkäytännölliseen kirkkon niin sitten ei ole varaa. Toiminta levitti kristinuskon, ei kirkkokulttuuri.

Kirkko on 60-vuotta jäljessä muutoksista. Eliitin suureksi helpotukseksi kansan tyhmentäjänä ja alistumista ylistävänä instituutiona.
http://www.pohjolansanomat.fi/Kotimaa/1194944656298/artikkeli/arkkipiispa+makinen+aika+avioliittokeskustelulle+on+nyt.html

3 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Se on vain Eiffel-torni.

Sketsiohjelman noteerauksia kirkon epätoivosta

Kohta 11:00

http://areena.yle.fi/tv/2369263

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kuinka ei-kirkollinen filosofi muotoilisi piispojen retorisen taktiikan keinot ja päämäärät?
-- Piispa Salmi korostaa omantunnonvapautta: "Kristillinen avioliittonäkemys ei ole tasa-arvokysymys" --

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/piispa-salmi-korostaa-omantunnonvapautta-kristillinen-avioliittonakemys-ei-ole-tasa-arvokysymys/682983/

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...Kirkko jätetään tahallaan tuuliajolle jotta piispat voivat suojella fundamentalismia ja Vatikaanin dogmeja

-- Pääsihteeri: Seuraava piispainkokous ei pui avioliittokäsitettä