perjantaina, lokakuuta 17, 2014

Pörssi laskee. Realismi puhkoo pörssin rajattomuutta. PELKO ei ole vallannut pörssimarkkinoita vaan realismi.

 Amerikan epätoivon ilmeneminen taloutta tuhoavassa kauppasodassa (Merkel nyt Saksan sakkaamisen peukaloruuvissa Venäjävihan takia), monella tasolla ymmärrys alkaa aueta Libor-keinotteluskandaalin valtavasta laajuudesta todisteena pörssin totaalisesta korruptiosta, megavelkakupla vain supereliitin rikastuttajana, Kiinan kasvu huojuttaa dollaria eli Amerikan ainoaa oljenkortta, Kiinan kasvavat uhkaukset jopa saudeille ja Amerikan sotataloudelle, Ebolan tahallinen levittäminen, EU-maiden kihisevä tietoisuus Amerikan totalitarismin projektista salaisen TTIP:n varjolla, natsit Kiovassa CIA:n surkeana nukkehallituksena 70-luvun tyyliin. Ilmastonmuutoksen kauhu väreilee joka pinnalla ja torjunta alkaa murentumaan.

  Guardian:

Seven reasons the world's stock markets are falling

Markets have fallen sharply across the world with a range of anxieties looming large

http://www.theguardian.com/business/blog/2014/oct/16/six-reasons-the-worlds-stock-markets-are-falling?CMP=fb_gu


 

 


Palkittu dokumenttielokuva kertoo ainutlaatuisen arkistomateriaalin ja Frantz Fanonin tekstien kautta Afrikan taistelusta kolonialismia vastaan 1960- ja... 1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Mielenkiintoista kirjoituksessa on, että HSPKT on nyt herännyt ja huomannut EU:n ja erityisesti Euroalueen ongelman olevan kysynnän puutteen.

HSPKT:nkin mukaan ohjelmassa vaaditaan kuitenkin muiden muassa julkisten infrastruktuuri-investointien kasvattamista. Eikö tämä ole julkisen kysynnän kasvattamista?

Julkisten infra-investointien kasvu kasvattaa suoraan yksityisten yritysten tuottamien palveluiden ja tuotteiden kysyntää.

http://blog.hse-econ.fi/?p=6401