keskiviikkona, syyskuuta 18, 2013

Syyrian pakolaisille Ruotsista turvapaikka - jos onnistuvat pääsemään maahan


Syyrian pakolaiset saavat Ruotsista turvapaikan.
   Periaatteessa.

Kuitenkin se on tehty hyvin vaikeaksi:

käytännössä pakolaisten tullee itse jotenkin päästä Ruotsiin rajojen sisälle, jotta he voivat hakea pakolaisuutta.

 Huijaako Ruotsi vai onko lupaus humanistinen kädenojennus?

  • Earlier this month, Swedish migration authorities ruled that all Syrian asylum seekers in Sweden will be granted permanent residency in light of the worsening conflict in Syria.   The ruling means that their relatives also have the right to come to Sweden, however, they must find their own way here to seek asylum, and cannot simply head to the Swedish embassy.

                                       http://www.thelocal.se/50226/20130913/

Ainakin tämä on poliittinen kannanotto ja signaali Ruotsilta - jos ei muuta.

Taloudellisesti Ruotsilla menee erittäin hyvin, joten Ruotsin hallitus ei välttämättä koe pakolaisia uhaksi vaan jopa resurssiksi. Norjastakin löytyy läheltä todella runsaasti työpaikkoja ruotsalaisille ja Ruotsin maahanmuuttajille jo nyt.

Norja ei "vielä" anna suojapaikkoja mutta varmasti ottaa ainakin väliaikaisia työntekijöitä. Norjassa on käynnissä hyvin ristiriitinen, julkinen ja voimakas kulttuurinen määrittelyn kädenvääntö poliittisesti. Norja on yksilötasolla erittäin rasistinen ja ennakkoluuloinen maa, öljyhyvinvoinnissa marinoitunut ja ulkomaailmaa pekäävä.

Suomessa virallinen media on sensuroinut muiden pohjoismaiden selviä rasistisia ongelmia ja latauksia. Tukholmassa rasismi ja muukalaispelko on ollut hyvin voimakasta ja avoimen erittelevää jopa 1990 luvulle saakka. Nyt uutena aaltona siirtolaisten asuinalueilta oikeistohallitus on poistanut rasistisesti terveyspalveluja kuten Suomessa hallituksemme on poistanut köyhien alueilta suojellessaan veronkiertoa ja harmaata taloutta. 
 
  • Tilastojen valossa Suomen valtio on painokkaasti siirtolaisfoobisin pohjoismaa - nimenomaan valtion poliittisten ja virkamiestoiminnan torjuntatoimien toimesta, ei suomalaisten yksilöiden asenteista johtuen. 

    Muuten Suomi on hyvin korkealla yksilöiden tasa-arvomittareissa ja suvaitsevaisuudessa (ei-feministisissä, aidosti tieteellisissä ja sosiologisissa vertailuissa),  Ruotsin yläpuolella mm. miehet suhtautuvat naisiin tasavertaisemmin kuin Ruotsissa, jossa miehet asettavat naisille ahtaampia naisellisia roolivaatimuksia. 

Sosiologisesti Suomi eroaa kuitenkin negatiivisesti mm. tunteiden ilmaisussa ja depressiossa muusta Skandinaviasta sosiaalisuudessa - joskin nimenomaan Ruotsin vuosisataisen kolonisaation luoman kontrollikulttuurin ja kontrolliuskonnollisuuden takia.

  •  Suomihan ei kuulu virallisesti Skandinaviaan - Ruotsi on torjunut Suomen liittämisen Skandinaaviseen alueeseen suomenruotsalaisten poliittisen ihmiskuvn vastaisesti - joten "emme ole ruotsalaisia" millään todistettavalla poliittisellakaan tasolla.


Kun puhutaan rasismista niin on todella outoa että Suomessa ei tunnusteta valtion rasismia, joka on 900 vuotta näkynyt selkeimmin uskontorasismina valtionkirkon ja valtion moralistisen kontrollin puolesta ja sekin selvästi muuta rasismia synnyttämässä - toiseuden virallisilla viholliskuvilla.
Valtionkirkko. Kirkko muunmuassa lobbasi homovihaa ja naisten ravintolakieltoa, joka poistettiin muistaakseni 1978 - nainen ei saanut ykisn mennä ravintolaan rasistisen, "kristityn", lain mukaan.  1972-1978 purettiin useimmat rasistisen valtionlait. 
Yleisimpiä rasismin muotoja on ollut työnantajien rasismi sivareita kohtaan. Oikeistolainen rasismin perinne on syvä ja julkea. Yhä vieläkin Supo toteutta konservtiivista rasismia perustuslain vastaisesti toimittamalla suuryrityksille kansalaisista mm. poliittisia ja uskonnollisia profilointeja.
  
Ruotsissa ei ole enää valtion uskontorasismia eikä kirkkolakia teennäistä yhtenäiskulttuurin hierarkiaa ja kontrollivaltiota luomassa.
Valtio suhtautuu virallisesti siirtolaisiin huomattavasti avoimemmin kuin Suomessa vikkakin Ruotsin oikeistohallitus on alkanut matkia Suomea.

Kokoomuksen hegemoniapolitiikassa ei ole sattumaa, että oikeistoeliitti valitsi ennakkoluloisen ja "siirtolaiskriittisen" juuri Päivi Räsäsen sisäministeriksi ja, joka haluaa kristittyjä siirtoalaisia vastoin YK:n asetuksia. Räsänen valittiin tarkoituksella.  
  • Joka vuosi useat kansainväliset järjestöt pyytävät Suomen hallitusta poistamaan jumalanpilkkalain, koska  mm. Qatar ja Saudi-Arabia vetoavat Suomeen omien ihmisoikeusrikkomusten perusteena "Onhan sivistysvaltio Suomessakin jumalanpilkkalaki". 
Kirkko on oikeistolaisen  ja "konservatiivisen "arvoallan" tuki.

"Yhtenäiskulttuuri" poliittisena hegemoniana generoi automaattisesti rasismia.
Myös köyhät ovat primäärin rasismin kohde: laajin rasistisen inhon ja toiseuden kohde.

Suomen ev-lut valtionkirkon teologia-oppi ja ihmiskuva on ollut äärimmäisen hierarkista ja korostanut alistumista virkamiesten ja poliitikkojen toimille paralleelina Jumalan tahdon alistumiselle.
Hierarkisuuteen kuuluu kiinteästi myös eliitin korostaminen ja muuttumattomuuden korostaminen, mikä ei edistä demokrtiaa. 1989 laman aikana kirkko korosti alistumista laman luoneiden poliitikkojen toimille ja painotti rukouksen olevan tärkein vastine eliitin romahtaneelle keinottelupolitiikalle.  Hyvin poliittista toimintaa yhtenäiskulttuurin nimissä.

Verrattuna Ruotsin politiikkaa, Suomessa on äärimmäisen hierarkinen eli vaikeasti erotettava poliittinen eliitti, joka ei eroa moraalisin perustein vaikka tulisi tuomio lahjonnasta.
Kokoomuksen Ilkka Kanervahan sai tuomion, jossa sanottiin, että hän ei ole pätevä toimittamaan luottamustehtäviä mutta puolueet, virkamiehet ja oikeuskansleri ym eivät reagoineet tähän tuomioon.
Toteutuuko perustuslaki Suomessa poliitikoiden kelvollisuuden ja valtion uskonnonvapauden suhteen?  Ei mielestäni.

Kekkonenhan otti yllättäen kirkon lähelle valtiota vasemmiston aikaansaaman kulttuurin vapautumisen vastapainoksi ja sai kirkosta myös kekkoslaisen "yhtenäiskulttuurin", kontrollin ja populistisen kekkoskultin korostajan. Muuttumattomuuden paalun.
Kekkosen puolesta rukoiltiin jopa kuvien edessä koululuokissa kuin Neuvostoliitossa.  Ei kauheasti edistä demokratiaa, analyyttistä ajattelua ja kansanvaltaa. Monet lapset luulivat että Kekkonen on kirkon Jumala.

Yhtenäiskulttuuri
ja valtionkirkon korostaminen on mm. perussuomalaisilla vaatimuksena "aidon suomalaisuuden" palauttamiselle ja yhtenäiskulttuuri on aina ollut myös viranomaisrasismin peruste. Perussuomalaiset ovat vain kaikuja vanhasta valtiorasismista - josta valtionkirkkokaan ei ole sanoutunut selvästi irti julistamalla vain heteroseksualisuuden kirkon suojelemaksi "ihanteelliseksi"  ihmisyyden toteuttamistavaksi mm. piispainkokoksen julistuksissa. 

On hassua, että perussuomalaiset ja kokoomusnuoret korostavat Ruotsin luomaa valtiorasismia eli yhtenäiskulttuuria, jolla on tuhottu suomalainen kulttuuri monin kielloin ja ankarin rangaistuksin.
Maailmanpolitiikka - sota sananvapautta ja perustuslakeja vastaan.
Konservatiivinen kontrollikulttuuri on vahvasti niskan päällä. Konservatiivisen hegemonian taktiikkaan kuuluu vahvasti se, että pelko, uhkakuvat ja rasismi kohdistetaan pois vallankäyttäjästä ja demokratian tuhoajasta mm. homoihin ja köyhiin, joiden köyhyyden eliitti tuottaa elitismillä, eliitin etuoikeuksilla ja resurssien varastamisella.

Vakoileva, sensuroiva, perustuslakeja rikkova ja sotia sytyttävä, CIA:n kouluttama "presidentti" saa Nobelin palkinnon ja samalla tämän paljastaja saa 35 vuotta vankeutta. Maailman tila, zeitgeist.

Kokoomusnuorten liskonahka ja ikivanha valtiorasismi, se vanha vainooja,  konservatiivisuus paljastuu

- mikä liberaalinen järjestö muka, fobiaa ja elitismiä ilman mitään yhteiskuntasopimusta, pelkkää uusliberalistista ja vuosisadanalun porvarillista alistamisen kulttuuria:


Provon takana ovat täsmälleen samat valtiontuhoamisarvot kuin emokokoomuksella, EK:lla ja EVA:lla.


  • Kokoomuksen opiskelijat sanoutuvat jyrkästi irti kokoomusnuorten puheenjohtajan Susanna Kosken eilisistä puheista. Opiskelijat muistuttavat Koskea jopa perustuslaista ja ihmisten oikeudesta yhdenvertaiseen kohteluun.
Kokoomusopiskelijat haukkuvat Susanna Kosken: Sivistys loistaa poissaolollaan Ruotsi ottaa vastaan "periaatteessa" pakolaiset amerikkalaisten ja Naton kouluttamien terroristen hyökkäyssodan alta - ainakin tämä on poliittinen kannanotto Ruotsilta:

http://www.thelocal.se/50226/20130913/http://www.policymic.com/articles/63489/in-surprisingly-bold-move-sweden...
Ei kommentteja: