keskiviikkona, elokuuta 07, 2013

Uhka on kirkon Jumalan nimi


Viikingit innostuivat Vatikaanin julmasta Jumalasta, joka halusi uhrata oman poikansa. Suomalaiset eivät innostuneet.
Viikingit innostuivat Vatikaanin julmasta
Jumalasta, joka halusi uhrata oman poikansa.
Suomalaiset eivät innostuneet.

Kirkon ainoa suunta on taaksepäin.

Korkeakirkollinen valtionkirkon eliitti vetoaa vain perinteisiin, kirkkoon perinteiden kantajana, muuttumattomuuden lipunkantajana.
Kuoleman hallintotoimisto.


Kirkko on painottunut kuolemankulttuuri: 
kirkon jäsenten tärkein syy kuulua kirkkoon on hauta ja papin heittämä taikahiekka gallupien mukaan.

Sitä kirkko on halunnutkin voimakkaalla kuolemadiskurssillaan.
Pappi pitikin perinteisen saarnan IL
Pappi pitikin perinteisen saarnan IL

Retorisessa teologiassa ritualisoitu Jumala näyttäytyy vain kuoleman kuninkaana ja elämän uhkana, pelotteena kuten mm. Bergman ja Woody Allen elokuvissaan kirkon Jumalan esittävät rehellisen yksilön kannalta.

Kirkko esittää Jumalan mafiosona, joka antaa kirkolle tarkoituksen:  kirkko suojelee ihmisiä luomaltaan uhkalta, jota kirkko performoi ja palvoo veriuhrimagialla. Alussa oli sana ja sana loi Jumalan tekemään papit tärkeäksi ja armeijan korvaamattomaksi tueksi sodan pyhyyttä julistamaan - sumerilaisen kulttuurin suora jatkumo suomalaisessa valtionkirkossa ja sotilaspapeissa, kirkko mukana Naton uusien sotien lanseeraamisessa.

Uhka on kirkon Jumalan nimiPiispoilta löytyy sympatiaa ja suojeluhalua julmille lahkoille kirkon helmoissa, vanhoillislestadiolaisille ja kalvinisti-viidesläisille ja painokasta ihailua Vatikaanin suuruudenhulluudelle - mutta ei päämäärätietoista tukea ja suojaa lahkojen uhreille.

Palvottu olkoon kidutettu Jumala kirkon seinällä.  II
 
Kirkko on joutunut luopumaan tuomiovallastaan mutta yrittää pitää kiinni aukteoriteetistään.

Tämä on keisarin perustaman valtionkirkon paradoksi, sen lavastuksen taktiikka ”perinteiden” ylläpitäjänä.

Kun kansalaiset vapautuivat ja sivistyivät, kirkko joutui vetäytymään helvetin tuomiovallastaan ja aloitti itselleen tuntemattoman armobrändäyksen varastamalla humanistien ja vasemmistolaisten ihmiskuvaa ja yhteiskuntanäkemyksiä suojautuakseen kritiikiltä, väheksyakseen vasemmistolaisten saavutuksia hyvinvointivaltiossa - ja suojatakseen Vatikaanin perintöä uskonnon hallinnoijana uskonnonvapautta vastaan mm. pakkouskonnolla lapsille tunnustuksellisessa uskonnonopetuksessa ilman lapsen valinnanvapautta.

Rakenteita ja dogmaa ei muutettu.

Hyvin paradoksaalisella tavalla kirkko ja piispat esittäytyy nyt yleisenä ”uskonnollisuuden” puolustajana ilman mitään omaa teologiaa, etiikkaa ja linjaa. 

Kirkosta on tullut vain uskontovirasto, joka väittää kuitenkin olevansa uskonto, vieläpä luterilainen, protestanttinen uskonto. Mitä se ei missään tapauksessa ole vanhoilislestadiolaisten ja kalvinistien arvovallan takaajana. 

Kirkon tärkein funktio on eliitin kontrollin  tukeminen ja tämä ydintoiminto on säilynyt armon kulissien takana vapisevien piispojen hyssyttelyn, hämäysten ja luimistelun ansiosta.
III

Venäjän viranomaisten nyt lietsoma homohysteria on opittu kirkolta. Valtapeliä. Vallan peliä ja vallan retoriikkaa. Vallan alla olevat siunataan, keskitettyä valtaa torjuvat kirotaan kiroukseksi siunatuille. Hallinnan maksimoimiseksi uhkan maksimoimista, kontrastien jyrkentämistä.

Moraalinen uhka, erilaisuuden uhka
= epämääräinen uhka, identiteettiä uhkaava uhka, hyväksymistä "syövyttävä" uhka, ulkopuolisuuden uhka = on auktoriteettia tarvitseva tulkinnallinen uhka. 

 Tätä vastaan protestantit nousivat: uskonto ei saa olla vallan peruste ja uhka, vallankäytön väline.    
"Kirkon munattomuus voi olla laskelmoitua tai pakotettua varovaisuutta, mutta yhtä hyvin se voi olla osoitusta vilpittömästä pyrkimyksestä ymmärtää ja ihmetellä kaikkea. Sellaistahan uskovan elämä on. Mutta onko se kristillistä?"      Paavi vedätti taas toimittajia. 

 
Etuoikeuksia papeille, muilta kielletty, Vatikaanin malliin

Miranda Hale
If you buy into Pope Francis’s pseudo-tolerant & pseudo-progressive rhetoric, you’re gullible (it happens. It’s a very human trait and a trap we all fall into from time to time, no matter how smart and/or skeptical we are), wilfully ignorant (a form of maliciousness that I have no sympathy for (see the ‘willful’ part)), or committed to the same rigid and backwards ideology that Francis is.

 Pappi pitikin perinteisen saarnan
  • Tällainen on Imatran kohusaarna
 Räsäsen kotilahkokin on ollut mukana kutsumassa amerikkalaisia kaatajia Suomeen.

Näissä "herätystilaisuuksissa" ihmisten tehtäväksi annetaan uinahtaminen, saarnaajan tyrmäämäksi joutuminen.

Tilaisuuden kohokohta on siis ihmisten alistuminen, kaatuminen ja hypnoottinen suggestio.

Koko tilaisuuden funktio on se että saarnaaja on uhka "pyhyydessään" ja ihmisten, "syntisten", on pakolla osoitettava juonessa pysymistä ja kaaduttava, jotta eivät tuntisi oloansa noloksi.

Kaikkea muuta kuin heräämistä.

Jalovaara on tämän kalvinistisen uuden alistumismuodin yksi edustaja.

kts viihteellinen dokumentaatio

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5oqcG1Ws5FEEi kommentteja: