sunnuntaina, toukokuuta 12, 2013

Kun papit kieltävät kuolemasta


    Kun papit kieltävät kuolemastaKun papit kieltävät kuolemastaKun papit kieltävät kuolemasta
Kun papit kieltävät kuolemasta...
     siis ainakin puhumasta kuolemasta.
Vain Jeesuksen show-kuolemasta tulisi puhua, ei elämän kuolevaisuudesta ja elämän tiedostamisen ehdottomuudesta


  • Viimeiset sanani  YLE 
  • -Laitilalainen Manta viihtyy seurakunnan toiminnassa, mutta miksi häntä kielletään puhumasta kuolemasta? Eikö kirkko pystykään hyväksymään kuolemansairasta ihmistä?

Tämäkin suomalaisen kokemus valtionkirkosta tukee suoraan analyysiäni ja näkemystäni valtionkirkon tehtävästä - hallinnoida kuolemaa ja ahdistusta.

Ohjata kansalaisten ahdistusta ja varsinkin tyytymättömyyttä pois epäpoliittiseksi, uskonnolliseksi sentimantalismiksi, pois eliitin vallankäyttöä ja vallankäytäntöä häiritsemästä.
Kirkko ei opeta yksilöille muutosta vaan sopeutumista.
Tässä täsmällisessä merkityksessä kirkko ei ole vasemmistolainen vaan tiukasti oikeistolainen, elitistinen, porvarillinen ja konservatiivisen aateliskulttuurin jatkaja pappiskultinkin muodossa. Se, että perussuomalaisia kiehtoo kirkon konservatiivisuus ja opetus muuttumattomuudesta on kirkkopoliittisesti varsin paljastavaa.
  • Totuus ei ole valtionkirkon tehtävä sillä valtionkirkko ja sen dogma on keisarin perustama instituutio keisarin valtiota ja yhtenäiskulttuurin luomista varten.

Kirkkohallitus on taas ilmaissut halunsa että Kai Sadinmaa pitäisi turpansa kiinni uusliberalismin ja yhteiskunnan eriarvoisuuden kasvun vastakkainasetteluista.
  • – Kansliapäällikön kanta edustaa kirkon virallista ääntä. Näen, että siinä on pelko heti persiissä, etteivät markkinat suutu kirkolle. Kysymys on itsesensuurista, toisaalta ymmärrän sen.  Virallisen kirkon on pakko myötäillä isoa rahaa, ettei jouduta hankaluuksiin. Se on kansliapäällikön tehtävä, Sadinmaa sanoo.  - Kotimaa.fi
Kansliapäällikkö on loukkaantunut Wahlroosin puolesta eikä halua, että kirkko vastustaa eliitin hegemoniaa.
Kirkon perusfunktio tiivistettynä; kirkonmiehiä miellyttää yleensä tavattomasti ristille naulittu Jeesus ihmisten esikuvana ja peloitteena.
  • Sotilaspapit ovat konkreettinen todiste valtionkirkon kiinteästä hyödystä valtiolle luomalla sotilaille oikeutuksen harhaa mm. Afganistanin sodasta, armeijan tiedustelun kansalaisten vakoilusta ja poliittisesta uokittelusta perustuslain vastaisesti ja salaisesta ulkopolitiikasta olla Natossa ilman poliittista ja julkista päätöstä.
  • Ev.lut valtionkirkko ei ole vieläkään möntänyt osallisuuttaan sisällissodan joukkomurhiin vaikka tutkijat ovat löytäneet tuomiokapitulien käskykirjeet nuorille papeille tukea kuolemanpartioita.
  • Kirkko ei ole myöskään myöntänyt kirkon jatkosodan fasismia vaikka kirkko teki sopimuksen Saksan virallisen natsi-kirkon kanssa ja vaati Norjan kirkkoa tekemään sen myös.


Kevät on heresiaa, ylösnousemus ilman kirkon dogmaa.

  • Jumalaa ei ole ja Taivas on jo täynnä - keskusteluista heresiasyytöksiä samalla kun oikeaoppiset jättävät kirkon vanhoillislestadiolaiset papit rauhaan kasvattamaan lapsia helvettiopilla lestadolaisten seksuaalikasvatuksessa jotka johtavat pakkoavioliiton kaltaisiin nuorten 17-18-vuotiaitten avioliittoihin.


Ei kommentteja: