keskiviikkona, elokuuta 29, 2012

Vaatimus feministeille: Antikristus Teemalta

Tämä on vaatimus:
jos olet puhunut tästä elokuvasta näkemättä sitä ja haukkunut sen ohjaajaa, sinun on nyt katsottava tänään tämä elokuva, olit miten feministi tahansa. Tämä on tasapainoinen ja aito tragedia.  Molemmille sukupuolille.


YLE   Teema              areena.yle.fi
Kuvaus naisten pahoinpitelystä ja sen seurauksista filmaajan omasta näkökulmasta kerrottuna.   Edessä on pitkä ja tuskallinen matka ajassa ja paikassa, perityn kuvion tajuamisesta ratkaisun etsimiseen.   
" Elokuva ansaitsisi enemmän, sillä se on paitsi vaativa myös ajallemme ominainen taiteenlaji, kuten useampikin kulttuuriteoreetikko Slavoj Žižekin tapaan on korostanut.

Jos kirjallisuuden, kuvataiteen tai klassisen musiikin vastaanotto olisi yhtä latteaa kuin elokuvien, kulttuurin keskustelupalstat täyttyisivät surunvalittelijoista.

Elokuvan elonmerkiksi näyttää riittävän katsojamäärien ja studiotulojen kirjaaminen. Elokuvakulttuurin hautajaispuheet jäävät erikoislehtiin ja yksittäisten aficionadojen kolumneihin. ”Elokuvasivistyksestä” puhuminen kuulostaakin tänään epäilyttävän 70-lukulaiselta tai holhoavalta... "

http://filosofia.fi/elokuva/trierAntikristus feministeille
Ei kommentteja: