tiistaina, elokuuta 14, 2012

Kokoomuksen luokkasota toisen laman kynnyksellä


Kokoomuksen luokkasota toisen laman kynnyksellä
Kokoomuksen luokkasota toisen laman kynnyksellä
Kokoomuksen luokkasota toisen laman kynnyksellä


Lama on ollut oikeiston tärkein ase luoda Suomesta luokkayhteiskunta.
Taas.

Tässä on taustalla uusi porvarikehitys, eliitin aseman korostaminen ja oikeiston hurja hegemonia ensimmäistä ajanjaksomme lamaa hyväksikäyttäen  (1989-1996).


Kaikki haluavat olla nyt menestyviä ja rahaeliitin ystäviä eli "porvareita".  Ainoa päämäärä ja aate on välttää putoamista menestyjien kelkasta.  Hyvinvointivaltiota eliitti ei julistuksissaan tarvitse.

Kukaan poliitikko ei halua enää leimautua selvästi köyhien ja alipalkattujen puolustajaksi ja vaatia solidaarisuutta, valtion palveluja ja veroprogressiota, jolla Suomi luotiin hyvinkin tasa-arvoiseksi 70-luvulla.

Guzenina-Richardson käy ainoana poliitikkona omaa rajattua taisteluaan hyvin pienestä rahasummasta köyhien hyvinvoinnin ja selviämisen avuksi, joka on leimattu petturuudeksi samaan aikaan kun saksalaisille pankeille olleen pumppaamassa kymmeniä miljardeja veronmaksajien rahaa, jos pysymme EU:ssa.
1989 - 1990 shokki ei ollut lama vaan lamaannus;

1989 laman aikana kokoomus päästi esille estottoman asennesodan, halveksunnan ja vihan vyöryn köyhiä luusereita kohtaan, ihan vuosisadan alun aateliskulttuurin jälkikulttuurin tapaan eli jyrkän hierarkisen porvarikulttuurin mukaisesti.

Porvarikulttuuriin kuuluu ideologinen vaatimus, että köyhien on tehtävä halvalla työtä, jotta eliitti rikastuisi.

Ruotsilta matkittu sosliaalidemokraattinen yhteiskunta muutettiin roolipeliksi ja "kilpailuksi" 90-luvun alun aikana hyvinkin nopeasti.

Laman alkaessa kokoomus synnytti harkitusti ja kaikin verbaalisin keinoin ja uhkauksin paniikkia ihmisten keskellä esittää olevansa menestynyt eikä tuomittu ja pudotettu. Koulukiusaajana kouluttautuneen Viinasen kiljunta ja vittuilu YLE:n uutisissa tuli kaikille tutuksi.
Nyt meillä on koulukiusaaja Stubbin ja oikeiston duracell-pupun vähämieliset, harhaiset ja sivistymättömät puheet sosiaalidarwinismistaKokoomus syytti hyvinvointiyhteiskuntaa laman syyksi.

Köyhät ja tavallinen kansa esitetiin laman syyksi mutta tämä oli vain kokoomuksen hysteriaa peitellä syyllisyys pörssi- ja valuuttakeinottelun romahduksesta.

Ennenkaikkea alistava ja valtaa kaappaava lamapuhe ajettiin mentaalisesti, inholla, jotta rahallisesti menestyneiden asema ja hierarkinen eriarvoisuus nousisi ilman moraalin ja empatian rasitteita. Lamaan syylliset nousivat syyttäjiksi ja voittivat strategisesti laman kaaoksen. Kekkosen ajan asiatonta poliittista syyllistämistä ja kansan pelästynyttä halvaantumisreaktiota käytettiin nyt kokoomuksen kabinettisuunnitelimissa kansan lamauttamiseksi ja veroprogression poistamiseksi, perustuslain valtiota velvoittavien tehtävien purkamiseksi.

Juppikulttuuria romahdukseen saakka tukenut  pankkimies Mauno Koivisto valitsi mm. Holkerin kanssa laman ”ratkaisuksi” jotakin aivan muuta, kun mitä Ruotsissa tehtiin: Suomessa aloitettiin pudotuskulttuuri ja pankkiirien johtama teurastusjuhla eli pienyrittäjät ja köyhät työnnettiin yli laidan yhteiskuntamallista.


Pankit rikastuivat lamalla ja tämä osoitti ihmisille valtion ja johtavien puolueiden uuden marssijärjestyksen ja kokoomuksen aloittaman luokkasodan vuosisadan alun rikkaiden ruotsinsuomalaisten porvari- ja suojeluskuntamallin mukaan mutta nyt taloudellisella taktiikalla ilman oman laittoman yksityisarmeijan perustamista.

 Eikä tarvetta olekaan sillä nykyinen armeija ja poliisi ovat hyvin oikeistolaista ja kokoomus on pitänyt ne strategisesti ja tiukasti itsellään erottamalla ja savustamalla humanistit ja vasemmistolaiset ulos yksitellen ilman juridista suojaa. Pitkän linjan poliittista ideologiaa kovan vallan linnakkeissa, sanoisin.

Vieläkin upseerien valinnassa upseerin oikeistolainen poliittinen sävy, oikeistolainen uho ja sokeus oikealle sotahistorialle  ovat tärkeimmät valintakriteerit. 


Oikeistolainen eetos haluaa korostaa eliitin etuoikeuksia, julmaa hierarkiaa kuvataan ”järjestyksenä” ja huoletonta asemaa korostaakseen eliitti korostaa eliitin statuksen ihalua ja  pelkoa. 


Tuloerojan kasvattaminen on tärkeä osa kokoomuksen luokkataistelua ja ideologista maailmankuvaa. Siinä kokoomus on saanut keskustan ja SDP:n puolelleen ja tietysti RKPn ja vihreät.

    ”Kaikkihan haluavat olla menestyneitä”

SDP:n oma eliitti varmisti oman eliittipaikkansa lamahysteriassa ja aloitti roolinsa uudessa porvarinäytelmässä ja niin he ryhtyivät kokoomuksen hännystelijäksi ja apupuoleueeksi - piilo-oikeistolaisen Paavo Lipposen karjuvalla ja mylvivällä nahkurin orsilla -taktiikalla.

Kokoomus vääristeli jopa kansainvälisiä akateemisia talousteorioita väärillä käsitteiden käytöllä  äärimmäisen oikeistolaisella propagandalla. Kokoomus on esittänyt että  ”hyvinvointiyhteiskunta” on mahdollista vain varakkaiden veroja vähentämällä - paremminvointivaltio pelotekuilulla.
Tämä on ollut yksinkertainen valhe mutta SDP:kin on ollut jykevästi mukana  purkamassa hyvinvointivaltiota kokoomuksen retoriikkaa toistaen ja oman ideologiansa hyläten.

 • Elämme todella poliittisesti halvaantuneessa maassa, jossa äänestäjät sallivat oikeistodemarien esittää olevansa hyvinvointiyhteiskunnan ystäviä - vaikka ovat sen oikeistolaisia tuhoajia koulutuksen ja terveydenhuollon alasajolla.


Hyvinvointivaltio tarvitsee ideologisen päämäärän ja SDP on siitä luopunut.

Olemme nyt tilanteessa, jossa meillä on tietoa kokoomuksen valheista ensimäisen laman suhteen. Juppitalouspolitiikka oli kokoomuksen ja pankkimiesten, kuten Mauno Koiviston, lanseeraamaa.
Suomalaiset puolueet ovat nyt jokainen kafkamaisen johtajakultin varassa: vain johtajaan luottaminen tuottaa turvallisuutta johtajan ympärille rakennetussa puoluehierarkiassa.
SDP ei alunperin ollut johtajan ympärille rakennettu hierarkia mutta lamapaniikin varjolla Mauno Koivistosta tehtiin puujumala ja Paavo Lipponen hajotti konkreeettisesti SDP:n paikallisosastojen keskusteluihin alhaalta-ylös -rakenteen.

Nyt kokoomuksen  purkupolitiikan ja valtion tuhoamisen tärkein veruke eli EU on selvästi täydellinen katastrofi ja kaikki kokoomuksen väitteet EU:sta hyvinvoinnin ja talouskasvun takeena ovat olleet valheita.
Kaikki EU-toiminta ja EU:n talouspolitiikka on ollut vain suurpääoman keinottelun ja voitonteon tuhoavaa vapauttamista veroista, sääntelystä ja vastuusta. Valtion ensimmäinen tehtävä on demokraattinen vakaus ja siksi EU on perustuslain vastainen.
Ja sitähän EU:kin on ja siihen se pyrkii: näkymättömään ja koskemattomaan valtaan, eliitivalta-plutokratiaan,  jolla ei ole mitään tekemistä demokratian ja yhteisesti valittujen arvopäämäärien kanssa.
Kokoomuksen valta on nyt hiljaista, tylyä virallisuutta ja paheksuntaa korostavaa ja kaikenlaisen asiakirjasalaamisen ja jopa päätössalauksien taakse kätkeytyvää valheiden peittelyä.
Valtion talouden tärkeät virkamiespaikat ovat nyt sen jälkeen lähes kaikki kokoomuksen halluussa ja useimat demarit ovat piilo-oikeistolaisia kokoomuksen porvarikulttuurin ihailijoita.

 • Aika alkaa käydä vähiin poliittiselle heräämiselle


Tarvitsemme uusia vasemmistolaisia ja realistisia johtajia ja vasemmistolaisten vihaista heräämistä itsenäsien Suomen valtion puolesta, sillä vasemmiston kenttäväki on nyt täysin harhaanjohdettu sokeiden johtajiensa vaativalla "euroidentiteetillä" ja tärkeimmät hyvinvointivaltion periaatteet on hylätty kummassakin poliittisesti vaikuttavassa vasemmistopuolueessa poliittisten johtajien itsekkään EU-urahakuisuuden tähden.


Kokoomus on jo aloittanut luokkasodan eikä sen vaikutuksia voi olla näkemättä.


Naiivi Suomi ja holtiton Saksa euron ihmemaassa
 •    "Samaan aikaan kun suomalaiset pyhäkoulupojat tekivät kaiken säntillisesti kirjan mukaan, muokkasivat isot maat sääntöjä vastaamaan omia tarpeitaan. Erityisesti suhmuroinnissa kunnostautui yllättäen Saksa, joka nyt seisoo äärimmäisenä kurin vartijana Euroopassa. Kriisissä se niittää suurelta osin omia kylvöjään.

    11. toukokuuta Saksassa julkistetettiin asiakirjat,

  jotka paljastivat konservatiivisen liittokansleri Helmut Kohlin peukaloinnin eurokelvottoman Italian eurojäsenyyden taustalla.
  Viis selvityksistä ja talouden tosiasioista: Kohl halusi Italian poliittisista syistä euroon, joten Italia pääsi euroon... "

  http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/kolumnit/2833873/naiivi-suomi-ja... • Helsingin Sanomien taloussivuilla Petri Sajarin jutussa kerrotaan viimeinkin vähän laajemmin siitä, että suuri joukko taloustieteilijöitä pitää julkisten menojen leikkaamista täysin vääränä vastauksena velkakriisiin, jonka pääsyy on yksityisen sektorin pankkien ym ylivelkaantuminen. Nettisivuilleen Hesari ei ole tätä juttua ainakaan vielä päästänyt. Mutta siinä mainittu Paul Krugmanin, Richard Layardin ja lukuisten muiden ekonomistien vetoomus löytyy oheisesta linkistä englanniksi. Vastaavia, ja radikaalimpiakin taloustieteilijöiden vetoomuksia on viime aikoina tullut monia muitakin.    - Yrjö Hakanen


 
 •   " Oletteko panneet merkille, miten "eurokriisissä" mennään
      askel askeleelta kohden merkillistä keskussuunnitelmataloutta?


  Nyt perustetaan jo pankkivalvontaan elintä, joka korvaa markkinataloudelliset itsesäätelyt. "

                - Kari Arvola
         Ahneuden ja elitismin saldo "vasemmistoeliitin" joukossa:

 •  " ‎Vasemmistoliitto tekee aivan idioottimaisia asioita.

  Sen ei olisi missään tapauksessa pitänyt lähteä hallitukseen ottamaan turpiin kokoomukselta, siinä ei ole järjen häivää."

   – En voi käsittää näitä nuoria ihmisiä, Urpilaista, Kataista, Kiviniemeä.

  He ovat kasvaneet Pohjanmaalla tai Savossa, jossa puhutaan elävää suomea. Mutta kun he avaavat suunsa, sieltä tulee ulos Saksan keskuspankin kantoja.  Aivan järkyttävää.
  Kieli ei ole mikään pikku juttu; se pitää koossa ihmisen, kulttuurin, elinkeinon, elämän.
  Demokratia ja markkinatalous. Näiden kahden erottamattoman voittoon piti historian loppua. Tamperelainen professori, filosofi Tere Vadén on toista mieltä.

  Hänen mukaansa kapitalismille ja demokratialle tulee avioero." • Professori:   EU-päättäjiltä on taloustiede hukassa
  Ol­li Rehn kir­joit­taa "mark­ki­noi­den va­kaut­ta­mi­ses­ta", kun oikeastaan epä­va­kaus on krii­sin seu­raus, ei syy.

  EU maksaa koko ajan kovenevaa hintaa siitä, että Kreikka on päätetty poliittisin perustein pitää väkisin kiinni eurossa.

  Pank­ki­tu­kea kos­ke­vis­sa rat­kai­suis­sa ol­laan si­vuut­ta­mas­sa mo­nen maan, ku­ten Ruot­sin, Nor­jan, Yh­dys­val­tain ja Is­lan­nin, toi­mi­vat rat­kai­sut.
 • Tämä on velka-ansan tavoite:
      " Kriisimaissa pahoja heikennyksiä työehtoihin "
 
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/28312...

Rikkat rikastuvat aina vain köyhillä ja alistettavilla.

 • "Roubinin mukaan

  Suomen euroeron puolesta puhuu erityisesti se, että muut Pohjoismaat ovat selviytyneet euron ulkopuolella kohtalaisen hyvin.

  Roubinin johtama tutkimusyhtiö Roubini Global Economics (RGE) teki perusteellisen analyysin siitä, kannattaako Suomen olla osa euroaluetta. Analyysin mukaan tämä riippuu paljolti siitä, minkälainen tulevaisuuden euro on."

  http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/07/12/saksalainen-ydineuro-k...
   Kootut EU-valheet

        - kuinka eduskunta ja Suomen pankki saatiin hämättyä
        antamaan jo n. 70 miljardia europankeille pois
         suomalaisilta veronmaksajilta:
 • "Muistatko vielä nämä asiat, jotka EU kiisti ja jotka sitten tapahtuivat?

  BGC Partnersin analyytikko Louise Cooper kokosi listan EU-johtajien väittämistä tai puheista, jotka osoittautuivat loppujen lopuksi vääriksi, kertoo The Guardian -lehti."
 • Kreikka ei laiminlyö velkojen maksua.
 • Eurooppalaisilla pankeilla ei ollut rahoitusongelmia syksyllä 2011 (selvästi ongelmia oli, sillä muuten pankit eivät olisi tarvinneet 500 miljardin euron lainaa EKP:lta).
 • Kreikka ei tarvitse tukipakettia.
 • Espanjan pankeilla ei ole pääoma-ongelmaa. 
http://www.talouselama.fi/uutiset/muistatko+viela+...

 • Etelä-Eurooppa on koekaniini, sanoo Syrizan Tsipras
Jatkossa leikkaukset leviävät myös pohjoiseen, sanoo Kreikan vasemmistolaisen Syriza-koalition puheenjohtaja Alexis Tsipras.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/283826...


Ei kommentteja: