keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Hallitus kaatumassa ja valheet kasvamassa

                        

Hallitus kaatumassa ja valheet kasvamassa
Hallitus kaatumassa ja valheet kasvamassa
Hallitus kaatumassa ja valheet kasvamassa

Hallituksen imago on ollut "väärinkäsitysten" varassa. 

Tavalliset ihmiset kutsuvat virkamiesten ja poliitikkojen antamia vääriä tietoja ja salailua  kuitenkin valehteluksi. Ensimmäisen filosofin, Sokrateen, mielestä ihmiskunnan pahin ongelma oli elämänvalhe.

Ihminen tietää tosiasiat ja seuraamukset mutta takertuu valheisiin saavuttaakseen korkeamman aseman, konsensuksen turruttavan korruption - ja siis eliitin hyväksynnän.

Todellisuus on nyt lyömässä läpi suomalaisessa politiikassa. Median kautta, vastahakoisen median kautta.
Valheiden jyrkkyys vain kasvaa Jyrkin käsittelyssä ja europoliitikkojen väärä ideologia sekä pankkikeskeisen talouspolitiikan täydellinen romahdus lähestyy.

Valtamedia painottaa järkyttävän suomettuneella tavalla joka kerta luottamusta reaktioiksi valheiden paljastuessa.
Valtovaraniministeriön virkamiehet saavat kerta toisensa jälkeen tehdä vakavia virkavirheitä väärien tietojen antamisessa ja salailussa.Mitään riippumattomia tutkimuskia ei käynnistetä, koska sattumoisin virheet tukeva kokoomuksen liittovaltiopolitiikkaa.

Aidossa demokratiassa tärkeintä on epäluottamuksen selkeä osoittaminen ja kansan valta:  kyvyttömät poliitikot heitetään pois eliitin sisäpiiriä rakentamasta ja salailua jatkamasta. Valtaa käyttävät ovat vain delegoituja toimijoita kansalaisten tahtoa toteuttamassa. Jos kansalaiset niin älyäisivät haluta. 

Suomettuminen
on demokratian vastakohta:
kansaa vaaditaan kunnioittamaan eliitin maan tapaa.
Salailu on aina merkki valheiden peittelystä ja kuitenkin virkamiehet esittävät salailua eliitin vain arvovallan sinetiksi. Näin oli myös Kekkosen aikana.

Meitä vaaditaan hyväksymään "tosiasiat" - eli eliitin salailu ja ideologisten valintojen seuraamukset.
 • “Se joka ei muista historiaa,
  on tuomittu elämään sen uudestaan”.
                                                -George Santayana

Tietysti eliitti käyttää myös vanhaa harhautustempua ja "vaihteen siirtoa" kiistääkseen vastuunsa: se keksii uusia vihollisia ja uusia pelkotiloja, jotka perustelevat eliitin vallan uusilla tavoilla.
Kokoomus käyttää suomettuneen Suomen roomalaisen senaatin vanhaa kikkaa eli hallitus riitelee hyvin äänekkäästi vain pikkuasioista ja suuremmat ongelmat vaijetaan täysin toimittajien yhteistyöllä:

Mutta suomalaiset ovat heräämässä, sen kynnyksellä, koska jopa suomalaiset taloustoimittajat ovat heränneet valheiden katastrofaalisiin seuraamuksiin. Suomen hallitus ajaa Saksan pankkien etua eikä suomalaisten omaa kansantaloutta.

Kokoomuksen politiikka on ajamassa Suomea Kreikan asemaan.
     Dokumentti kreikkalaisista, yski monista:

   Eliitti tuntuu saavan nyt ylpeytensä vain röyhkeydestä:
 • Esko Aho varjelisi hyvä veli -verkostoja
   Markkinafasismi etenee ja pankkien "pelastamisen" kapitalistinen
   sosialismi eliitin keinottelun puolesta toimii,
    eliitin ylpeä röyhkeys vain kasvaa,
    kuten aina on kasvanut lamaa kasvattaessa
    ja ryöstöretkeä odotellessa.
   Suomettuneen eliitin ei tarvitse enää edes käyttää sordiinoa vaan
   he voivat puhaltaa mielin kielin pasuunaan ilman mitään estojaOlemmeko
  lähellä poliittista heräämistä ja eurosäheltäjien sysäämistä syrjään, hetkeen, jolloin kansa näkee oikeiston ja piilo-oikeiston (SDP & keskusta) eliitin ajaneen vain omaa etuaan, tulevia eurovirkojaan liittovaltiossa ja tuloerojen kasvattamista kokoomuksen toteuttaessa thatcheriläista uusliberalismia? 

Vai...

     Onnistuuko hallitus suomettuneen eliitin vanhoilla kikoilla ja konsensus-median harhautusliikkeillä taas estämään kansalaisten poliittista heräämistä kyvyttömien ja vahingollisten poliitikkojen sekoiluun? 


Pahaa pelkään, että ihmiset ovat turtuneet ja sumentuneet, että kokoomus saa läpi mitä tahansa ja ihmisten ainoa reaktio on avuton pelko.
Vain viha voi pelastaa suomalaiset - kuten 70-luvulla, kun lakkoaallolla pakotettiin hallitus ottamaan käyttöön ruotsalaisen hyvinvointivaltion ja veroprogression.


     Liittovaltion juoksupoika-Kataisen uusin valhe:
 • Katainen esittää velkakriisin taltuttamiseen samoja keinoja, joilla Suomi voitti oman kriisinsä 1990-luvun alussa. Ehdotus on noloa historian vääristelyä: Suomi suosittelee kriisiin lääkkeitä, joilla ei ollut osaa eikä arpaa Suomen oman kriisin taltuttamisessa


Kreikkaa ei suinkaan pakoteta metsästämään kreikkalaisen eliitin veronkiertäjien ja pankkihuijareiden rahoja pois saksalaisista pankeista:  Yhden tappio on toisen tuotto.  Kun asiat sujuvat hyvin, kukaan ei valita, mutta kun talous menee alamäkeä, pörssikauppa on sekä epämoraalista että epäeettistä. Vuodelta 2011. 

   Suosittelen Espoo Cinessä
 • ALPS-elokuvaa
  - verta kylmäävä uusi elokuva ALPS Kreikan mentaalisesta tilasta. Kaikki korruptoituu, kun valtio hajoaa ja raha määrää. Sielu venyy ja jäätyy, jatkuva sisällissota astuu voimaan.
   
sekä DVD:ltä ja netistä:
     - jos haluat ihmetellä mitä on kapitalistinen ja sosiaalinen ehdollistaminen hierarkiakeskeisessä "yhtenäisikulttuurissa" ja talouspolitiikassa.
 • Greek critic Dimitris Danikas gave the film a rating of eight out of ten ("with enthusiasm") and characterizes it as "black, surreal, nightmarish." He believes that Dogtooth is as important for Greek cinema as Theodoros Angelopoulos' 1970 film Reconstruction.   However, the disobedience, the anarchy.   Dogtooth has the surrealism of Buñuel, the scalpel of Haneke
   
       http://en.wikipedia.org/wiki/Dogtooth_%28film%29
 • Toisen kerroksen lauluja   DVD " – On hyvä, että edes yksi kokoomuslainen poliitikko herää eurohuumasta, Zyskowicz. Pekkarisen mielestä myös muiden velkamaiden rahoittaminen suomalaisten veronmaksajien rahoilla olisi lopetettava."

Pekkarinen uhoaa katteettomasti aivan kuin olisi osa oppositiota - mutta ei ole: eihän keskusta vaadi selkeästi eurosta eroamista eikä yritä oppositioliittoa perussuomalaisten kanssa ja taivutella demarien ja vasemmiston kansanedustajia.

Keskusta vain kalastelee nyt kunnallisvaaliääniä Kataista poliittisesti eduskunnassa häiritsemättä.
Luulenpa että Zyskowicz on vain tyypillinen kokoomuslainen höyryventtiili, oikeistolaisen populismin tavallinen varaventtiili, jotta äänestäjät voisivat luulla kokoomuksella olevan "järjen ääniä" - ilman että mitään Kataisen haastamista tapahtuu.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52839-ben-zyskowic...

II
Väyrynen Ylelle:
Euromaiden pitäisi ottaa omat valuutat käyttöön
http://www.talouselama.fi/uutiset/vayrynen+ylelle+...


Tuomioja varasti huomion Euroopan mediassa.
Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) lausunnot brittiläiselle Daily Telegraph -lehdelle herättivät laajaa huomiota eurooppalaisessa mediassa perjantaiaamuna.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/08/1...
"Stubb: Suomi sitoutuu euroon, ja se tarkoittaa syventämistä"
Europaniikki lisääntyy plutokratiana ja katastrofin aiheuttaneet eivät voi myöntää virheitä: aitoja korjausliikkeitä ja ideologian vaihtamista ei voida siis tehdä eliitin mielenrauhan takia.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/08/20/...

"Eurokriisin pahimmat pelot ovat tulleet toteen" - Risto Murto.

ja Soini heräilee:
- Stubb näyttää vanhemmiten tulleen vielä lautapäisemmäksi. Eihän tuollaista ikuista uskollisuutta voi vannoa kuin fanaatikko, Soini heitti takaisin.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/08/21/eu...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128849342781...


Ei kommentteja: