keskiviikkona, elokuuta 01, 2012

Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena


Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena
Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena
Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena
Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena
Eurojuntta Suomessa: EK uusliberalismin alasimena
Kekkonen loi Suomeen keskenään kyräilevät vahvat teollisuuden tuotantoklaanit, eliitin eturyhmien klaanit ja rahavallan klaanit.

Englantilaiset kutsuivat SUPO:a Kekkosen poliisiksi sillä vain Kekkonen sai SUPO:n vaikoiluraportteja jokaisesta teollisuusmiehestä ja Kekkosen poliittisista vastustajista.

Kekkonen ovelasti asetti itsensä talousklaanien ainoaksi yhteyshenkilöksi ja tasapainottajaksi.

Maan isän populistinen rooli mediassa ja valta oli täydellinen Helsingin Sanomien kritiikittömällä tuella. Seksuaalinen hurjastelija esitettiin mm. siveänä ja uskollisena perhemiehenä.

UKK loi keskinäistä jännitettä hyvin tarkalla dramaturgialla ja hyvällä viinapäällään uhoavien talousjohtajien kesken, jota suomalaiset viinaa ja humalaa rakastavat pomot eivät tajunneet.

Politiikkaa, uhoa ja kyräilyä veljien kesken saunailloissa.
Roomalainen jumala Kekkonen esiintyi sitten sovittelijana vaikka olikin epäsovun kylväjä. Kuten Caesar.  Siten hän pääsi despootin, "sovittelijan" ja keisarin rooliin.  Hajota ja hallitse.


Kekkosen kuolema ja 1989 lama tuhosi kuitenkin vanhalle suomenruotsalaiselle porvarirahalle perustuneet klaanit, Suomen salaisen hallituksen.

Syntyi lopulta metaklaani, EK 2005, kun Saksakeskeinen ja porvarirahavetoinen teollisuus-klaanihallinto haluttiin "takaisin" oikeiston vuosisadan alun eliittiporvarivallan uusintamiseksi.

Talouseliitin oma varjohallitus Suomen "tasavallalle".
Suomi on nyt epätasavalta, sillä vallan kolmijako-oppia ei Suomessa ole käytössä  puolueiden "hallitusvastuu"-eliitin harjoittaman perustuslain vastaisen puoluekurin takia.  Hallitus esiintyy kuin sillä olisi sekä esittely- että toimeenpanovalta vaikka eduskunta on korkein demokraattinen valta Suomessa.  Hallitus voi nyt sensuroida virkamiesten esittelyistä paljon taustatietoa  mikä vääristää päätökset vääjäämättä.

Kansanedustajat eivät vain tätä näytä tietävän painostuksen alla ja oman uraunelmansa hämäämänä.  Kansanedustajat eivät käsitä laisukuudessaan ja arkuudessaan että he voivat aloittaa omia tutkimuksia ja esittelyjä.


II

 EK on tavallaan jälleenrakennettu uusiokuva tästä Kekkosen klaanien kabinettivallan ajasta. Kokoomus ja suurisoijtajat  ottivatkin vahvasti 1989 laman käyttöönsä  hyvin räikeäksi eliitin pelotteluaseeksi. He julistivat sodan yhteiskunta- ja veroprogressiopolitiikkaa vastaan.  Valtio ei saanut olla enää ihmisoikeuksien ja tasaisen elintason progressiivinen puolustaja.

SDP murentui ideologisesti tämän taloudellisen pelottelun ja "talouspuheen" alla - Lipponen hyppäsi uusliberalistisen eli uusklassiseen "yhteiskuntaa ei ole", "valtio ei saa säädellä keinottelua" -ideologiseen kelkkaan sitä erikseen julkisesti kertomatta.

Käsittämättömällä tavalla sosiaalidemokraatit uskoivat lamapaniikissa, että  kokoomuksen talouspuhe ei ole ideologia vaikka se onkin mitä jyrkin uusliberalistinen ja epädemokraattinen eliitti-ideologia. Kokoomuspoliitikot ja  -pankkiirit vapautettiin vastuusta ja päätöksistä jotka todella aiheuttivat laman. Lamaan syylliset tahot saivat sanella SDP:n siunauksella "talouspuheena" mitä laman seuraamuksena Suomessa tehdään ja kuinka pankit vapautetaan tuhoamaan yksityisyrittäjiä ja velallisia - aivan päinvastoin tehtiin esim. Ruotsissa ja islannissa. 

Kokoomuksen marionettinuket ovat 20-vuotta toistelleet raivokkaasti nyt  EK:n niveltämää  keinottelutalouden "talouspuhetta" suurpääomatalouden ja pörssitalouden  ajamiseksi kansallisen edun ja hyvinvointivaltion ohi.

Piilo-oikeistolaisesta muutosten runnojasta Paavo Lipposesta tuli tärkein oikeiston kulissi Thatcherin yhteiskunnan alasajopolitiikan suorittamiseksi. Vihreistä on nyt tullut jopa kiinteämmin kokoomukseen adaptoitunut poliittinen loinen, joka vihreillä puheilla tukee ja suojaa äärijyrkkää oikeistolaista eliitin talouspolitiikkaa.


 Nyt kun Eurooppa on polvillaan tämän uusliberalistisen taloustuhon, keinottelupuheen, äärikapitalistisen pankkisosialismin ja veropakopuheen takia,  EK (Elinkeinoelämän keskusliitto)  pysyy yhä taustalla hiljaa  eikä ota lainkaan vastuuta poliittisista ja taloudellisista seuraamuksista, varsinkaan kaikesta epädemokraattisesta toiminnasta, kulissientakaisesta painostuksesta ja uhkailusta. Tuntuu kun VM olisi osa EK:n sisäpiiriä ja vain kokoomuspuolueen sivusiipi.

Se vain jatkaa EU-uhoa ja -pelottelua poliittisena piilovoimana.

EK on hyvin painokkaasti uhkaillen estänyt veronkorotuksia ja olemme nyt tilanteessa jossa verotusta ja varsinkin veroprogressiota on purettu täsmälleen 20 vuotta. Joka vuosi.

Veronmaksukykyiset eivät maksa nyt veroa vaan kuppaavat uskomattomia voittoja toimintakykyisen yhteiskunnan kustannuksella. Kohta ei ole toimintakykyistä yhteiskuntaa, koska sitä ei ole ilman hyvinvointivaltiota. 

 EK.
Suurpääoman ahneuden, pankkikeinottelun, verottomien paratiisipankkien ja eliitin etuoikeuksien,  tuloerojen kasvattamisen puolesta.


III

Poliitikot eivät halua myöntää että EU-virkamiehet ovat valmistelleet pankkikriisiä huolellisesti ja tarkoituksella luodakseen liittovaltiodiktatuurin virkamiehille - jonka kärkikaarti on vanhan Euroopan orjuuttajien, aatelissukujen jäseniä. Uskollisia oikeiston kovalle ja epädemokraattiselle eliittihistorialle, feodaaliperiaatteelle ja kansan velkaorjuuden suomalle eliitin vallalle.

Taloususkontoonsa hurahtaneet poliitikot petaavat nyt hädissään itselleen ennen romahdusta liittovaltiovirkoja. Välittämättä valtioiden tuhosta.

Vielä "Tieto on valtaa";

Nykyisin suurfirmat, ministerit, puoluejohtajat ja EK saavat antaa SUPO:lle tehtäväksiantoja tutkia, raportoida, luokitella ja tarkkailla poliittisia vastustajiaan ja poliittisesti aktiivisia yksilöitä sekä järjestöjä. Uhkana maan poliitiselle "tasapainolle". Suuret poliittiset toimijat saavat antaa toimeksiantoja pienempiä tekijöitä vastaan mutta pienemät poliittiset tekijät eivät saa antaa SUPO:lle toimeksiantoja suurempia tekijitä vastaan:

Samalla kun SUPO:n ex-johtaja Seppo Tiitinen toimii eduskunnan pääsihteerinä. SUPO-kultin korkein sisäpiirimies on siis pitämässä järjestyssä eduskunnan sisälläkin. Tanssikuvio on täydellinen.

Armeijan elektroninen tiedustelupalvelu on salaisempi, laajempi ja paremmin rahoitetumpi kuin SUPO ja huomattavasti vapaampi perustuslain ohi käyttämään jopa CIA:n ja FBI:n ultrateknologista tiedustelutoimintaa, tiedustelumotiiveja ja -tietokantoja Suomesta ilman poliittista ja juridista vastuuta.

NATO-aseisiin ja politiikkaan luottavat kenraalit ovat viime vuosina osoittaneet uskomattomia NATO-mieleisiä temppuja jopa mm. kieltäytymällä pääministerin tietopyynnöistä.  
Armeijan  esikunta, poliisi, tullipoliisi ja SUPO kieltäytyivät räikeästi luovuttamasta tiedustelutietoja pääministerille, kun suomalaisten liikemiesten "hallinnoima" "Arctic Sea" laiva "kaapattiin"  vuonna 2009
 •  ”Poliisihallinto yksinkertaisesti kieltäytyi noudattamasta pääministerin ohjeita ja antamasta hänelle ja hallitukselle tietoja”, ex-valtiosihteeri muistelee kesää 2009.
Tiedustelueliitti otti  pienenä vallankaappauksena ja NATO-keskeisenä vallanosoituksena tässä tapauksessa Suomen ulkopolitiikan omiin käsiinsä pois perustuslain osoittamalta poliittiselta vallalta. Tiedämme nyt siis mihin ylimielisyyteen nykyinen kenraalikunta yhä kykenee.

Salaisen europolitiikan huippuna valtakunnanpolitiikassa entiset STASI-agentit ja maanpetturit ovat SUPO:n jatkuvassa erityisuojeluksessa (ja ohjauksessa)  poliittisen eliittimme ja talouspäättäjien joukossa. Agentteja ei julkaista.
Saksalaismielinen politiikka on turvattu EU-puheena.

     SDP:n puolue-eliitti torjuu faktat EK:n tuhotaloudesta:

 1.  Tuloerot kasvavat Suomessa - Matti Tuomala-   Onko tuloerojen kasvu väistämätöntä?
 2. Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
 3. vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
 4. Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa "ammottavaa aukkoa" käytetään keinotekoisena ja poliittisena verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
 5. - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
 6.  Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
  Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
 7. Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa

  "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa" • Suomen uusliberalisoituminen

  Suomessa juuri kukaan ei tunnustaudu uusliberalistiksi. Valtaväestö uskoo edelleen hyvinvointivaltion periaatteisiin. Silti Suomea on uudistettu Reaganin ja Thatcherin oppien mukaisesti 1980-luvun loppupuolelta lähtien. • Saksan ylijäämä kääntyi kriisimaiden tappioksi
  Professori Matti Tuomala harmittelee, että kiristyspolitiikan tarina menee helposti läpi, vaikka pitkälle katsova keynesiläinen talouspolitiikka olisi kestävämpi ratkaisu.

  http://aikalainen.uta.fi/2012/03/08/saksan-ylijaam...

       - Kuultu kommentti tähän tekstiin :
 • "Kataisen hallituksen talouspoliittisille linjauksille löytyi vihdoin järkeenkäypä selitys: tulevalla pääministerillä oli sählyvuoro samaan aikaan, kun oli kansantaloustieteen peruskurssi. "
         Ahneuden ja elitismin saldo "vasemmistoeliitin" joukossa:

 •  " ‎Vasemmistoliitto tekee aivan idioottimaisia asioita. Sen ei olisi missään tapauksessa pitänyt lähteä hallitukseen ottamaan turpiin kokoomukselta, siinä ei ole järjen häivää."

   – En voi käsittää näitä nuoria ihmisiä, Urpilaista, Kataista, Kiviniemeä. He ovat kasvaneet Pohjanmaalla tai Savossa, jossa puhutaan elävää suomea. Mutta kun he avaavat suunsa, sieltä tulee ulos Saksan keskuspankin kantoja. Aivan järkyttävää.
  Kieli ei ole mikään pikku juttu; se pitää koossa ihmisen, kulttuurin, elinkeinon, elämän.
  Demokratia ja markkinatalous. Näiden kahden erottamattoman voittoon piti historian loppua. Tamperelainen professori, filosofi Tere Vadén on toista mieltä.

  Hänen mukaansa kapitalismille ja demokratialle tulee avioero."        EK:n marionetin ja hymypojan väärennetty uranousu - tapaus Katainen:
        Follow the money


Ei kommentteja: