sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Haavisto-hype ja führer-Niinistö

Haavisto-hype ja führer-Niinistö
Haavisto-hype ja führer-Niinistö



Haavistohype ei ole lainkaan poliittinen ilmiö vaan vain epäpoliittisuuden toive "vastalauseena" ja aktiivisena torjuntana  - lämmin emotionaalinen toive-eetos  suomalaista bunkkeripolitiikkaa vastaan. Oksennusreaktio ilman tietoista vastareaktiota.

Turvallisen laiskasti ilman poliittista tietoisuutta, poliittisen analyysin aseita ja turvallisen sokeasti ilman päämääriä aidon tasa-arvon vasemmistolaisessa mielessä. 

Aivan sama efekti kuin köyhillä itähelsinkiläisillä, jotka äänestävät huumaantuneina Niinistöä omasta statusnoususta haaveillen: halua samaistua mahdollisimman etäiseen idoliin, jonkin ihannekuvan, välinpitämättömyyden ja "menestymisen" viitekehyksen absoluuttiseen alfauros-isähahmoon.
Alistumalla, ajattelematta, autuaasti antautuen. Toiveet toivottomuuden sinettinä. Ilman mitään ohjelmaa, ideologiaa ja päämäärää.

Soini-jytky ja Soini-hurmos antoi esikuvaa vihreille fanaattisestä idolisaatiosta. Kekkosen ajalta ja Lipposen nahkurin orsilta meille on säilynyt puhdas henkilökultti-ihanne. Tarja Halonen käytti samaa kansanmies-efektiä kuin Mauno Koivisto ja kansa sumutettiin aivan totaalisesti luulemaan että eliittikultti muuttuisi kun muumimamma valittaisiin presidentiksi. Nyt sama usva väreilee vielä voimakkaammin.

Haavisto on näemmä räjäyttänyt tytön tajunnan.
Haavisto on näemmä räjäyttänyt tytön tajunnan. 
Haavistoefekti on vain Soini-ilmiön toisintuma todellisuudesta eksyneille positiivisen ajattelun opetuslapsille.

Viheroikeiston asenteissa politiikka saisi olla vain positiivista fanittamista ja ekotuotteiden muodikasta nauttimista, ei taistelua ja poliittisesti karmean oikeistolaisen EU-tyrannian ja -katastrofin tuskallista tiedostamista talouspoliittista reaaliteeteista, EU:n perimäisestä tarkoituksesta ylikansallisten yhtiöiden ja pankkien vapauttamiseksi veroista ja kaikesta vastuusta "elvytyksellä", köyhien verotuksen koventamisella  - vampyyrisijoittajien pörssivoittomarginaalien vuoksi.

Tuloerojen hysteerinen kasvattaminena kokoomuksen ja keskustan veroprogression purkajaisissa ei huoleta viheroikeistoa lainkaan.

Haavisto-hype ja führer-Niinistö  He haluavat vain lisää tasaveroja köyhille "saasteveroina", aivan kuin se olisi politiikkaa "luonnon" puolesta ilman mitään vaikutuksia saastumiselle. Kokoomuksen linjauksen mukaan valtion ehdoton kontrolli  ei ole ratkaisu saastuttajiin vaan tasavero suuryritysten voittomarginaalin kasvattamisen puolesta ja sen helpottamiseksi.
Näin luonto on symbolisen pyhä lohduttaja ja yhteiskunta jotakin hyvin toissijaista viheroikeiston idealistisessa lohtupolitiikassa, oikeiston kainalossa.

Monet vihreät ällistyvät ja jopa loukkaantuvat, kun heille ehdottaa Marxin lukemista. Eikö kauniit ja vihertävät toiveet riitä hyvään fiilikseen kevytpolitiikasta?
Mitä Marx on?

Marx on juuri tämän tilanteen analysoimista, kun massat eli kansa on luovuttanut hyväntahtoisesti vallan ja jopa toivon määrittelyn vihertävälle ja feministejä myötilevälle eliitille.  Ja ihannoi tätä mainostoimistojen turvaamaa eliittiä, joka valehtelee ja lupailee sumeilematta mitä tahansa massoille lunastaakseen massojen vaatiman idoliroolitehtävän.

Lukekaa Marxia, se todella yllättää. Unohda historian ja fasistikommunistien raiskaama Marx ja junttapropagandistien Marx.

Vapaus lähtee omaehtoisuudesta ja aidosta tilannetietoisuudesta.
Löydä Marx, joka havainnoi, kuinka ihmisiä hallitaan ja kuinka demokratia estetään hurmoksella ja pelolla. Kuntaliitoksilla, tehostamisella, valtion alasajolla, charmikkailla kevytehdokkailla  ja yhteisen EU:n valheilla pankkiirien ehdoilla.

Vihreät puolueena on tehnyt todella karmean karhunpalveluksen porvarisoimalla kevytvasemmiston viheroikeistoksi, kokoomuksen jalkavaimoksi.

Tyylikäs konservatiivinen vihermies riittää heille idoliksi ilman mitään todellista hyvinvoinnin solidaarisuutta, sen tavoittamisen vaiheita ja valtion tärkeyden korostamista yksilön suojana. Kaiken kruununa sokeus Afganistanin siirtomaasodan huomioinnista ja Amerikkalaisten pankkiirien ohjaamasta Natosta.

Vaalikeskustelujen idols-tyylikamppailu vieraannutti ihmiset taas todellisesta politiikasta: analyyttisyydestä, oikeistovirkamiesten salailun lopettamisvaatimuksista läpinäkyvän aidon demokratian toteuttamiseksi, seuraamusten pohdinnasta ja eduskunnan työn tarkkailusta.



 
  • Viikon tietokirja -kuuntele keskustelu

    Johdatus uuteen Marxiin

    Harva yhteiskuntatutkija on ollut kuolemansa jälkeen yhtä palvottu ja parjattu kuin Karl Marx. Saksalaisfilosofin nimi nousi ihmisten huulille kaikkialla maailmassa 1900-luvulle tultaessa. Venäjän vallankumous v. 1917 kaappasi tiedemiehen näyttävästi itselleen ja rakensi hänen oppiensa varaan kokonaisen valtakunnan. Nyt Neuvostoliitto on historiaa, mutta Karl Marxin ajattelu tekee taas kerran uutta tulemistaan.

    Marx -renessanssi on Euroopassa meneillään, ja meilläkin ollaan vähitellen heräilemässä.

    Viikon tietokirja on "Johdatus uuteen Marxiin". Juha Koiviston ja Vesa Oittisen teosta tutkivat mm. vasemmistolainen kunnallispoliitikko Pia Lohikoski 




Valistuneen leiman alla toimivan itsevaltiaan periaate :
"Järkeilkää vapaasti, mutta totelkaa"









Hyvä ja harvinainen keskustelu selkeällä vastakkainasettelulla (paitsi että Enbuske on taas hukassa syy-seuraussuhteista):

"Puheen Päivä:
  • Kapitalismi vai sosialismi? Enbuske vastaan Modig"
Suosittelen opettajille ja nuoriso-ohjaajille,  että annatte nuorten kuunnella energistä keskustelua parikin kertaa ja keskustelette sitten siitä.

Tuon voi ladata myös tietokoneella ja polttaa cd:lle.
http://areena.yle.fi/audio/1328087132642?ns_campaign=social-media&ns_mch...
Toimittaja Tuomas Enbuske ja kansanedustaja Silvia Modig väittelevät aiheesta ”Kapitalismi vai sosialismi”. Enbuske on mm. suostuvainen kansalaispalkkaan ja Modig ei pidä yksityistämistä mahdottomana asiana. Suurien väittelyiltojen järjestäjänä ja isäntänä toimii Pekka Vahvanen. Väittelyillan menossa mukana oli myös Raimo Tyykiluoto. Taltio on tehty Helsinkiläisessä ravintola Virgin Oilissa.





Ei kommentteja: