perjantaina, helmikuuta 10, 2012

Ministerien diktatuuri ja demokratian tuho


Ministerien diktatuuri ja demokratian tuho - kuntauudistus ja varuskuntien lakkauttaminen
Ministerien diktatuuri ja demokratian tuho - kuntauudistus ja varuskuntien lakkauttaminen
Ministerien diktatuuri ja demokratian tuho - kuntauudistus ja varuskuntien lakkauttaminen
Eduskunnan puolueryhmät sekä valiokunnat  (eli ministerien haaremit) alkavat muistuttaa stallareiden eli stalinistein toimintakaavaa.

Nyt jopa valiokunnat ohitettiin, vaikka ne on oletettavasti täysin kesytetty virkamisten pelottelun alaisksi.  Management by Perkele. Tulee niin nostalginen olo kun Kekkosen ajat palaavat Kataisen ja Stubbin kasvottomassa junttahallituksessa.


Kyllähän Suomessa hallitusten kaatumattomuus noudattaa ihan omaa logiikkaansa, Kekkosen pelottelema kansa ei ymmärrä, että poliitikot ovat kansan palvelijoita ja vaihdettavissa.

Poliitikot eivät pelkää mitään, kun pääministeri Kekkosena julistaa jotakin "virkamiesesitystä" (kokoomuksen junailemaa) totuutena ja valittuna linjauksena. Kansanedustajat eivät armeijakysymyksessä tajua, että kaikki tämä tapahtuu Natoon ajamisen takia.

Kansanedustajat eivät armeijakysymyksessä tajua/myönnä että armeija toimii jo 100% yhteistyössä tutka ym perustuslain vastaisessa kansalaisten tiedustelussa Naton kanssa. Suomi vietiin Natoon kun kansanedustajat antoivat luvan aseista Suomi vain Naton asekauppiaiden lyhytikäisillä, vaikeasti huollettavilla, kalliilla asesysteemeillä ja miinojen kieltämisellä.

Asehankinnat ovat olleet vain Nato-maiden miellyttämistä eikä lainkaan puolustuskyvyn maksimointia aidossa pitkäkestoisessa kriisitilanteessa

Eduskunnassa demokratiaa on "onnistuneesti" minimoitu.

Ja kansanedustajat vain säikkyvät, eivät suutu.

Ministerien virkamiehet ja valiokunnat tekevät myyräntyötään salassa eikä erilaisia vaihtoehtoja sallita ehdotuksiksi.

Ei ole mitään lakipykälää vain yhdestä esitettävästä ehdotuksesta mutta silti se esitetään ainoaksi "käytännölliseksi" ja "eduskuntatyötä nopeuttavaksi". Leima vaan alle ja kansanedustajat pääsevät RAY:n lomamökeille kännäämään suhdetyötään.

 Keskustelu valiokuntaehdotuksista yritetään estää puolueryhmien johtajien vittuilulla eikä aina kaikkien asiantuntijoiden nimiä julkaista lainkaan eikä edes kaikkia tilattuja selvityksiä ja tutkimuksia kerrota, mitä piilotetaan pois perusteluista.
Tiedon hallinta on valtaa.


Kaikki asiantuntijalausunnot, tilastot ja tutkimukset reaaliajassa julkisuuteen valiokuntatyskentelyn aikana! Ja näiden selvitystöiden tilaukset myös reaaliajassa julkisuuteen. Virkamiesten poliittiset sidokset ja historia myös selvästi esille alusta saakka.

Kansanedustajille oikeus asettaa vaikka 50 äänellä vaihtoehtoinen asiantuntija selvitykseen mukaan omalla lausunnollaan sekä analyysillään muista lausunnoista.

On käsittämätön ihme, jos Kataisen ryhmyhallitus ei kaadu.

Mutta tosiaan, elämme ihmeellistä pelon aikaa. Kansanedustajat luulevat olevansa vastuussa pääministeri vaikka perustuslain mukaan he ovat vastuussa kansalle. Kuntajako? Hajota ja hallitse - keskitä ja siirrä verorahat ylikansallisille firmoille ilman laatutakuuta ja virkamiesvastuuta. 

Nyt olisi tarvetta aktivoitumiselle  massiivisen isossa oppositiossa, joka ei ole käyttänyt omaa joukkovoimaansa lainkaan eduskunnassa!

Väistämättä SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton ja PS:n yhteistyö tarvitaan uudella tavalla kokoomuksen pankkipolitiikan velkakatastrofin pysäyttämiseksi. Hallitus ensin nurin. 
Ensin SDP:ssä täytyy syntyä maan hiljaisten kapina.

Mutta toisaalta kansalaiset valitsivat taas tylyn pankkiirin presidentiksi! Masokistinen kansakunta maksaa kovan hinnan  tietämättömyydestä ja hyväuskoisuudesta.

Kunhan PS lupautuisi pysymään oppositiovallankaappauksessa selkeästi pysymään vain talouspolitiikassa ja EU:sta irrottautumisprojektissa ilman lisätemppuja ja unohtavat rasistisen kiihkon.
Tilanne on paha ja ainutlaatuinen. EU ei ole rauhanliitto eikä vakausliitto vaan pankkien ja virkamiesten suunniteltu diktatuuri.

Mitä ihmettä vasemmistoliitto oikein tekee Kataisen sinettinä totaalisen oikeistopolitiikan hallituksessa? Ei ole mitään vastapainoa. Ei mitään.

Osuukohan ennustukseni oikeaan että Arhinmäen kokoomustango talouskatastrofista hiljaisena ministerinä, Kataisen partnerina, tuottaa tästä eronneesta eduskuntaryhmästä uuden aidon puolueen? Vasenryhmä – Wikipedia


Tärkein budjettikysymys ohitetaan hiljaisesti.

Keskustan ja kokoomuksen runttaamat 23 miljarida vrohelpotuksina ohjataa suurten firmojen voittomarginaaliin. Rahaa on ja rutosti. Eduskunnan täytyisi järjestellä se uudestaan perustuslain ja hyvinvointivaltion periaatteiden mukaan uudestaan.

Luovaa sisällöntuotantoa täytyisi tukea aivan uudella tavala suurmaanviljelijöiden (tekevät massiivista voittoa pelkästään tukiaisten/verohelpotusten varassa) ja metsänomaistajien sijaan.


Eduskuntatyö on pitkälle psykologista sotaa

Kapeiden ja ahtaiden ministeriehdotuksien kriittiset ja pohtivat vastustaja-kansanedustajat leimataan hyvin aggressiivisesti haukkumasanoilla kuten vastarannankiiski, kommunisti, sooloilija, vasuri, yhden miehen puolue, tärkeilijä, kantona kaskessa, hautoja, hidastaja, hankaloittaja, vastatuuleen kusija, tiimityötä osaamaton, kitkerä yksinäinen susi, mierolainen, mustalaisviulun vinguttaja, hankala, stallari (vaikka siis rohkea erimielisyys ei todellakaan kuulunut originaalien stalinistien ominaisuuksiin - eduskunnan puolueryhmät alkavat muistuttaa stallareiden eli stalinistein toimintakaavaa...)

Kansanedustajiltaan valtava oppositioryhmittymä (SDP, PS, vasemmistoliitto, keskusta) ei kaatanut kesällä lilliputti-kokoomuksen valtaa vaan asettui taas  Ahon ja Lipposen viitoittamaa tietä EK:n ja EU-virkamiesten kabinettivallan vaatimuksesta rähmälleen taas kokoomuksen "talouspoliittisen" päämäärätietoisuuden alle ideologisesti aivan eksyneenä lammaslaumana joka hylkää kaikki vaalilupauksensa äänestäjilleen.

Piilotettu valta ja tieto  demokratiassa on aina salaliitto.

  • Suomen viranomaiset kätkevät tietoa

    Suomen viranomaiset eivät piittaa avoimuussäädöksistä ja pyrkivät kätkemään julkista tietoa kansalaisilta. Tämä käy ilmi Turun yliopiston valtio-opin professorin Matti Wibergin ja neljän opiskelijan tekemästä avoimuustestistä.  - -  Helsingin Sanomat

Tämä Hornettien poistoehdotus Helsingin läheisyydestä kertoo aivan selvää Nato-kumppanuutta:
Nato haluaa ja vaatii, että Suomen armeijan tärkein tehtävä on Norjan pohjoisosan ja Amerikkalaisten tukikohtien ja ohjusasemien suojelu.

Milloin kansanedustajat heräävät tähän todellisuuteen ja Kekkosen aloittamaan salaiseen ulkopolitiikkaan?Kuntauudistus?

"Käsittämättömintä tässä kuntahävitysoperaatiossa
on, että asiantuntijoiden osaaminen ja tutkimukset ei kelpaa eikä paina nyt lainkaan, koska ne eivät puolla hallituksen tavoitteita.

Koko maan kansalaisten palveluiden turvaamisessa parasta ja taloudellisinta tulosta on saatu kuntien yhteisien palveluiden järjestämisellä alueellisesti niin Suomessa kuin Euroopassa, eikä siirtämällä vain kuntarajoja.

Jos itsetarkoituksellisena tavoitteena on saada tällaisella pinta-alalla kuin Suomi vähiten kuntia maahan koko Euroopassa jotain Maltaa lukuunottamatta, niin en tosiaan tiedä, milloin voi puhua ideologisesta keskittämistarpeesta, jos ei nyt."

http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Kuntauutiset/2012/Sivut/Professor...


  • "Traditional values aren’t as crucial as social conservatives would have you believe — and, in any case, the social changes taking place in America’s working class are overwhelmingly the consequence of sharply rising inequality, not its cause."
PS
Kulttuurivinkki
  • Unkarilainen teatterivierailu - äärioikeistolaisen liikkeen vaikutuksesta nyky-Unkarissa. Mitä Suomessa tulee tapahtumaan?

Vain pe-la esitykset.


Ei kommentteja: