sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Fasismi nousee Euroopassa - Areena Ulkolinja

- päivitetty ii -

YLE Areena video:
Fasismi nousee Euroopassa

Äärioikeiston kannatus kasvaa Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa. Samalla mm. muukalaisviha saa yhä kärkevämpiä muotoja. TV1 Ulkolinja.


Kiitti vaan antiikin roomalaiset,
näistä demonisoivista viholliskuvista

Venäjä jatkaa todennäköisesti edelleen salamurhien valmistelua.
Tätä mieltä on entinen tiedustelu-upseeri Mihail Trepaskin.


"Fasismi on teknisesti varustettua arkaismia"
"Fasismi oli kriisien ja proletaarisen kumouksen uhkaaman porvarillisen talouden äärimmäinen puolustuskeino, kapitalistisen yhteiskunnan piiritystila, jonka avulla tämä yhteiskunta pelastaa itsensä ja antaa itselleen väliaikaisen oikeutuksen pakottamalla valtion puuttumaan massiivisella tavalla hallinnoimiseen. Mutta tätä oikeutusta itseään kuormittaa sen keinojen valtava järjettömyys."Kun Yhdysvaltain holokaustimuseon tutkijat ryhtyivät keräämään tietoa natsien keskitysleireistä, he odottivat löytävänsä 5 000-7 000 keskitysleiriä tai gettoa. Encyclopedia of Camps and Ghettos 1933-1945 -kirjasarjaa työstävät tutkijat kuitenkin yllättyivät, kun leirejä alkoi löytyä yhä enemmän ja enemmän. - Lukumäärä alkoi kasvaa ja kasvaa ja kasvaa, ja tällä hetkellä (leirien) lukumäärä on noin 20 000, projektin johtaja Geoffrey Megargee kertoi uutistoimisto AFP:lle.- IltalehtiBerlusconi tunki eurovaalien ehdokaslistan kärkeen skandaaleista piittaamattaDaniele Ganserin Naton salaiset armeijat :

operaatio Gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa on vihdoin saatavana suomeksi Likeltä. Kirja sisältää myös luvun Suomen huippusalaisesta stay behind -armeijasta, jonka toiminnan sanotaan olleen aktiivisimmillaan Neuvostoliiton miehitettyä Afganistanin.
Hannu Yli-Karjanmaa on Radio Rockin haastateltavana keskiviikkona 8.4. n. klo 9 alkaen kirjansa Valtiot ja terrorismi tiimoilta. Ohjelma on kuunneltavissa täällä.
An Unholy Alliance. Mainio dokumenttifilmi vuodelta 1996 CIA:n yhteyksistä heroiinituotantoon Kultaisen kolmion alueella ja Afganistanissa. 11syyskuu.org


Britannian entinen Uzbekistanin suurlähettiläs Craig Murray on puhunut Cambridgen yliopiston portailla opiskelijoille Afganistanin sodan todellisesta luonteesta - kaasuputkihankkeesta ja heroiinista. Murrayn mukaan neljä maailman suurinta heroiinikauppiasta istuu Hamid Karzain hallituksessa. Huumerahasta on finanssikriisin oloissa muodostunut pankeille todellinen elämänlanka, kuten UNODC:n johtaja Antonio Maria Costa hiljattain totesi. Craig Murrayn kotisivut.

Huhtikuun G-20 -mielenosoituksissa havaittiin mielenosoittajien joukossa jälleen poliisin agenttiprovokaattoreita. On tärkeää huomata, että kyseessä on poliisin rutiininomainen taktiikka.
An inquiry into child abuse at Irish Catholic institutions finds church leaders knew sexual abuse was "endemic" in boys' institutions.


Tutkija: Suomen rauhanturvaaminen ei ole maineensa veroista

Hän kyseenalaistaa myös perusteet, joilla Suomi on lähtenyt mukaan operaatioon. "Kansallisia poliittisia perusteluita, miksi juuri Afganistanissa pitää olla, ei löydy", Salonius-Pasternak tiivistää.


Obama's Animal Farm. Presidentti Obama on nimittänyt pahamaineisen erikoisjoukkojen kenraalin Stanley McChrystalin johtamaan Naton Afganistan-operaatiota. Bushin hallinnon aikana hän johti mm. Pentagonin maailmanlaajuista salamurhatoimintaa. Kirjoittaja vertaa tilannetta Orwellin Eläinten vallankumoukseen. Demokraattisen puolueen siat toteuttavat nyt samaa brutaalia politiikkaa, kuin edeltäjänsä, nyt vain kansan ja rauhan nimiin.


Afghanistan: Heroin-ravaged State. Peter Dale Scott kirjoittaa Afganistanista, joka on "terrorismin vastaisen sodan" tärkein näyttämö. Afganistania ei pitäisi Scottin mukaan kutsua "epäonnistuneeksi valtioksi", vaan pikemminkin hävitetyksi valtioksi, sillä nykyinen alennustila johtuu pitkäaikaisesta ulkovaltojen puuttumisesta maan tilanteeseen tuhoisalla tavalla. Talebanien syyttäminen nykyisestä oopiumituotannosta on epärehellistä. Suurimmat huumepomot ovat läheisesti kytkeytyneet maan presidenttiin Hamid Karzaihin ja ulkomaiset miehittäjät de facto suojelevat heroiinituotantoa, jonka tuottoa tarvitaan tukemaan kuilun partaalla hoippuvia länsimaisia pankkeja.


Mitä Suomi tavoittelee pitkittyneen ja epämääräisen sotilasoperaation tuella? Mitkä ovat sodan todelliset päämäärät? Onko Afganistan uusi Vietnam, siirtomaasodan uusi muoto? Kuka on ensimmäinen suomalainen upseeri, joka uskaltaa selkeästi epäillä sodan onnistumista? (kts Pekka Visuri)

* Tarkempi videostriimi sivulta ei toimi enää Maceissä
- kokeile Areenan uutta flash-sivustoa.


Pekka Visurin kolumni
Afganistan ja Pakistan: Ojasta allikkoon


"Vastausta etsitään yhä peruskysymykseen, miksi Yhdysvaltojen liittolaisineen pitäisi jatkaa aseellisia interventioita Aasiassa? Länsimaiden voimat eivät siihen riitä, ja Aasian nousu jatkuu. Yhdysvaltojen hallituksen piiristä onkin jo kerrottu, ettei Afganistanissa enää tavoitella sotilaallista voittoa eikä yhteiskunnan demokratisointia, vaan lisäjoukoilla pyritään turvaamaan kunniallinen vetäytyminen lähivuosina."Afganistanista uusi Vietnam?

"Siedettävää ratkaisua ei näy - kuten ei nähty Vietnamissa. Ehkä jäljelle jää vain ulkopuolisten vetäytyminen? Ehkä Taleban-hallinto kuitenkin vähitellen sivistyy siinä kuin normannirosvojen jälkeläisistä kehittyi Englannin ihasteltu kuningashuone." - IL


Afghan media see US policy 'failure'


Visuri oudoksuu Suomen optimismia Afganistanista

Tässä on loistava esimerkki sotaa puolustavasta diskurssista eli asennekielenkäytöstä - lukijalle tarjotaan ymmärryksen ehtona, että sota on edistyksellistä. Kehitys-sana on korvannut sota-sanan. Sota ei ole epävakautta tuova vaan sitä poistava. Hyökkässota on kehitystä. Presidenttinä on yhä Bushin perheen entinen työntekijä - se ei kiinnosta kirjoittajaa. Ulkomaiset joukot eivät ole kapinallisia vaan maan omat heimojoukot - aivan samaa kielenkäyttöä natsi-Saksa käytti Ranskan kapinallisista valloituksen jälkeen:

"Afganistanin kehityksen taantuminen on pysäytettävä"
Afganistan kiristää
Nato-maiden välejäThe West Is at a Loss in Afghanistan

By Susanne Koelbl More and more military and civilian leaders are voicing pessimism when it comes to the NATO mission in Afghanistan. As the fight continues, ideas for how to break through the ongoing stalemate are few. Some are beginning to think that victory - for either side - is impossible.

Dokumenttiprojekti:
Anarkismia Euroopassa Sekä dokumentaariseen että fiktiiviseen arkistomateriaaliin perustava elokuva Espanjan sisällissodasta ja anarkisti Felipe Sandovalista, joka oli myös gangsteri ja tappaja. Ohjaaja Carlor Garcia-Alix. Tuotanto No Hay Penas, Espanja 2007

.

Ei kommentteja: