tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Hulbee - Google killer or Google accelerator?




Google on ollut johdonmukainen tiennäyttäjä logistisessa yksinkertaisuudessaan, lyhyen lagin ajankohtaisuudessaan ja massiivisuudessaan. Vastikäänhän Google myönsi, että sen työntekijät jatkuvasti manuaalisesti arvioivat ja fiksaavat hakurankingejä - ostettavien nostojen lisäksi.

Toinen tapaus: tilasto- ja tiedekeskeinen hakukone:



Googlen semanttinen hakukone, hieman sekava




Tämäkin blogi oli Googlen hakukiellossa, koska Google muutti omia sääntöjään ja periaattellista tulkintaansa "ystävällisten sivujen" suhteen ja on tulkinnut tämän blogin keyword tagit "piilotetuksi tekstiksi", jotka Google nyt sensuroi "manipulaationa". Pari vuotta sitten Google kannusti tagien käyttöön, nyt se hyökkää hylkäämällä asiakkaitaan vastaan. O tempore.

Sumea logiikka on kuitenkin laskeutumassa kuin tulevan hellekesän aamuyön usva. Hulbee on kanssamme, vaikakin hieman kömpelönä betana varsinkin suomenkielisten sivujen suhteen. Google seuraa aivan varmasti perässä ja tuo omasta pimeästä betapilvestään ensi vuonna sumeaa, käyttäjän käyttötarkoitusta ymmärtävää logiikkaa.

Hulbee on kuin pieni lapsi.
Sitä täytyy opettaa. Anna tärkein hakusana, ja katso mitä se tarjoaa. Klikkaa jotakin ehdotettua lisähakusanaa, jos se littyy hakuusi. Jos ei, niin lisää itse seuraava hakusana. Jne.


Viruksia varten ei tarvitse suojautua maksamalla maltaita. Järki outojen sivujen ja popupikkunoiden kohdalla (sulje selain aina välittömästi QUIT-valikkokäskyllä, jos outo sivu pulpahtaa näytölle) , ilmainen NoScript-plugi Firefoxiin ja ilmaiset selainskannaukset ovat hyvän perusturvan pohja.

F-Secure Online Virus-scanner
for Firefox & Explorer

(-toimiikohan macilläkin pätevästi?)

Norton Scan

TrendMicro scanner

Kaspersky virusscanner



Macillekin ilmainen virustarkastusohjelma, vihdoinkin:

PCTools Mac iAntiVirus



Varo kuitenkin tuntemattomia huijausskannereita ja viruspoistosivuja mm. huijaussivusto System Security (infoo). Ne istuttavat viruksia ja troijalaisia.


Firewall on välttämätön tietokoneelle.

Mm:

Markkinoilla on paljon myös maksullisia palomuuriohjelmia. Kilpailun tiukentuessa useat valmistajat ovat kuitenkin muuttaneet ohjelmansa maksuttomiksi, tai ainakin julkaisseet tuotteesta kevyen ilmaisversion.

Yksi tällainen ohjelma on Outpost Firewall Free, joka on ohjelmana ilmainen freeware, mutta hyvinkin toimiva versio. Se on helppokäyttöinen ja huoleton palomuuriohjelma.

Toinen vanhempi ja varmempi on Sygate

Tarkasta kuitenkin aina käynnistettyä XP-koneesi oikeasta alanurkasta symboleista, onko erillinen firewall päällä.

Macissä kannatta laittaa näkymätön Stealth-firewall päälle.
kts Järjestelmäasetukset Macissäsi.


.

1 kommentti:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Googlessa, kuten muussakin dataminingissä ongelmana on se, että ne ovat mekaanisia systeemejä. Ja niitä yritetään käyttää hyväksi. Googlessa kun saa sijoituksen (paitsi ostamalla mikä on tietysti from arse) myös tuntemalla systeemin ja huijaamalla sitä.

Siksi keywordeille tuppaa käydä noin. Ne ovat hyvä systeemi ja itse käytän niitä jopa liikaa koska ne on minusta ns. "käteviä".

Mutta spammerit ja muut kyseenalaiset tahot huomaa vaan että "tuolla saadaan osumia". Kun Googlesijoitukset voi vaikuttaa jopa pörssikursseihin, tähän on taatusti isosti haluakin. Jos voit maksaa Googlen sijasta jollekin toiselle taholle että saat sijoitusta, saat isoja osumia. (Ja siksi pornosivustotkin linkkiytyvät yhteen kuin hämähäkinverkko, sivustolta sivustolle ja takaisin. Paljon sisäisiä linkkejä toisiinsa, joten ne ovat "tärkeitä", ja saavat ulkopuolelta paljon hittejä. Älä kysy mistä tiedän, koska joudun vastaamaan että "niinkin tylsästä asiasta kuin dataminingin oppikirjasta".)

Siksi on pakko muuttaa käytäntöjä. Jos siis halutaan pitää haku edes yhtään "asiakasta kuuntelevana". Eli takana ei ole välttämättä pelkkä rahanhimo ja asiakkaasta välittämättömyys.