torstaina, toukokuuta 28, 2009

Nuori mieli - Asiaohjelma Psykologia Sosiologia Areena Video


Nuori mieli


Nuorten mielenterveys, lapsuuden identiteetti, lääkitys, käsitys ihmissuhteista ja omakuva kulttuurin odotusten paineissa. Haastatteludokumentti. YLE Areena 3-os. video
.


Kun kuntien rahat menevät leikkausjonoihin,
mielenterveyspotilaat jäävät kakkoseksi


Tietoa riittää, muttei tekoja. Siltä tuntuu, kun lukee Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukatsausta. Kuivakasti nimetyssä pumaskassa Stakesin tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck kertoo mielenterveyspalvelujen surkeasta tolasta
- Taloussanomat.fi


Nuorisopsykiatriaa on ajettu alas 20 vuotta valtiopoliitikkojen, kunnallispolitiikan ja terveysviranomaisten toimesta. Voiko seuraus olla mitään muuta kuin katastrofi moniongelmaisten ja multiaggressioiden Suomessa? Dokumentteja suomalaisten todellisuudesta tullaan tarvitsemaan aivan uudella rohkeudella, jotta yhteiskunnan jyrkkä jakautuminen ei jää valtion harjoittaman propagandan pimentoon. Avohoitoa - onhan niitä avoimia katuja.

Helsinki toivoo avohoidosta säästöjä sosiaali- ja terveystoimiin


Jossakin lupaillaan taas suuria ja ihania asioita. Ilman perusteluja ja tavoite- & vaiheselostuksia. Ilman poliittista kritiikkiä, kritiikitöntä - ja poliitikoille turvallista tutkimusta, hyvin aikein:
"Mielenterveyden ja alkoholitutkimuksen osaston (MAO) tavoitteena on pysäyttää ja kääntää laskuun päihde- ja mielenterveysongelmien uhkaava kasvu. Keinoja ovat korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, kotimainen ja kansainvälinen asiantuntijayhteistyö, palvelutoiminta sekä luotettavan asiantuntijatiedon tuottaminen päättäjien, terveydenhuollon ammattilaisten ja kansalaisten käyttöön." MAO, uusi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos uudella nimikkeellä, jotta poliitikkojen hyvä tahto näkyisi edes positiivisessa nimessä. Nimess on sama logiikka kuin ahdistuneille ja hämmentyneille pikavippejä tyrkyttävissä mainoksissa. Onnelliset ja hyvinvoivat ihmiset hymyillen näppäilevät kuvissa kännykkäänsä pikavippianomusta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pahoinvoiville. Vastalause pahoinvoinnille, tuolle kansakunnan ihanteita uhkaavalle ilmiölle.


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksellakaan ei ymmärretä lainkaan todellisen avohoidon periaatteita. Kuinka reilusti palkatut ja persoonallisuudeltaan hyvin jäsentyneet "mielenterveysavustajat" voisivat lisätä hyvinvointia ja tuloksia avohoidossa. Mielenterveysavustajat olisivat vapaaehtoisia, osa-aikaisia siviilejä, joista tehokkailla testeillä karsitaan psykopaatit pois avohoidon mielenterveystoiminnasta ja jotka tukisivat avohoitoon määriteltyjä ihmisiä kähellä omalla asuinseudullaan. Ja hyvin palkatuilla mielenterveysavustajilla toimittaisiin silti reilusti useita kertoja halvemmalla kuin laitosbyrokratiassa. Raskaasta työstä painavan keventävä palkka.

Mielenterveystyö on oikeastaan vain vuorovaikutusta, elämään vetämistä.

Lääkäreistä, psykologeista, ammattihoitajista ja psykiatreistakin tulisi muutenkin pikaisesti uusilla testeillä vihdoinkin karsia mielenterveystyöstä psykopatiatapaukset pois. Epäempaattiset ihmiset eivät voi auttaa mielenterveysongelmaisia.Psychopaths have physical abnormalities in two key brain structures responsible for functions ranging from fear detection to information processing, a USC clinical neuroscientist has found in two studies that suggest a neuro-developmental basis to the disorder. - psychcentral.com


AL: Aselupaa hakevat psykologiseen testiin


Whereas the
non-psychopathic subjects showed a similar increase in brain activity in response to the distressed faces, the psychopathic subjects did not. In fact, when the psychopaths were shown sad or fearful faces, their brain scans actually showed less neural activity than when they were shown neutral faces. An earlier study found that when psychopaths viewed emotionally charged words like "rape" or "murder," the changes in their brain activity were completely different from the changes that occurred when non-psychopaths saw those words. The increased brain activity in the psychopaths wasn't even in the limbic system, which is where language processing occurs.


"Mieli 2009"


Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä niputtaa kätevästi ongelma-diagnoosissaan yhteen mielenterveysongelmat ja alkoholiongelmat. Henkilö juo alkoholia > alkoholi tuo ongelmia. Ihminen ei toimi normaalin ihmisen tavoin ja ajattelee haitallisia ajatuksia > hänellä on sen takia mielenterveysongelmia.

Näin voidaan ohittaa syvemmät pohdinnat kulttuurimme ihmiskuvaongelmista, jotka tuottavat mielenterveysongelmia.

.

Ei kommentteja: