maanantaina, toukokuuta 25, 2009

EU-huttua


Nettisivulle on kerätty tietoa tämän kauden keskeisistä äänestystuloksista Euroopan parlamentista.


Kokoomuslaisilta ei fuula lopu nihilistisen, itseironisuutta ironisoivan ja ideologisuutta vähätellen ivaavan mainosbrändin rakentamisen ohessa.

Kun vihreät puhuvat rehellisyydestä ja kansalaisille poliittisen elämän tiedottamisesta EU-vaalitiedottamisessa, kokoomuslaiset hermostuvat:

" Vihreiden Laturi suosittelee yleiseurooppalaisen vaaliohjelman käyttöä myös muille puolueille. – Olisi rehellistä äänestäjien kannalta, että he saisivat heti tietää, mitä kukin poliittinen ryhmä ajaa Euroopan parlamentissa, Laturi sanoo.
Suurissa porvarillisissa puolueissa ei innostuta vihreiden haasteesta. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen pitää Laturin suositusta ylimielisenä. – Kokoomus tekee ihan itse oman vaaliohjelmansa. Sen jälkeen me lähdemme ohjelma kainalossa Brysseliin ja vaikutamme siellä EPP:n (Euroopan oikeistolaisen kansanpuolueen ryhmään) ohjelmaan. Me vaikutamme EPP:hen eikä päinvastoin, Tujunen napauttaa. "
Kokoomuslaisia eivät faktat ikinä ole kiinnostaneet varsinkaan nyt mainostoimistovetoisen brändin rakentamistalkoissa.

Suomalaiset mepit ovat polvillaan oman eurooppalaisen EU-sidosryhmänsä edessä.

Ei ole mitään suomalaista äänestämiskäyttäytymistä EU:ssa, koska suomalaiset äänestävät isojen perässä uskollisesti säälipisteitä kerjäten. Suomalaiset voivat piipittää jotakin sidosryhmänsä istuntojen mietinnöissä mutta suomalaiset ovat vain kirppuja rottien turkissa. Suomalaismeppien tärkein rooli on osoittaa peesipositiivisuutta, kannustavaa mielistelyä peroonattomalla äänestyskäyttäytymisellä ja harmittomuutta omiensa keskuudessa. Sivustaseuraajia, selkääntaputtajia. Muutama suomalainen ääni tietysti voi teoriassa äänestystilanteessa vaikuttaa jotakin oman poliittisen suuntauksen valtavirran mukana mutta vain teoriassa.

Tutkija: Euroehdokkaat pihalla kuin lumiukot

- Ehdokkaille on usein epäselvää, mistä asioista
päätetään kansallisesti ja mistä EU-tasolla.

Oikeistolaista politiikkaa passiivisesti inhoava nukkuvien puolue luovuttaa tänäkin vuonna runsaan äänivyöryn ahkerille kokoomuslaisille.

Vihreillä taas kiltti, hiljainen, pelokas ja matalaotsainen vaalikampanja kusee taas varpaille eikä maailman tilannetta osata käyttää mitenkään hyväksi. Jotain outoa poliittista fobiaa vihreillä vaikka faktaa olisikin puolueen maailmankuvan tiukaan esittelyyn. Ollaan vaan kavereita kaikkien kanssa ja unohdetaan poliittisesti terävä profiili.

Vaikka keskustan vaalitappio olisikin taas massiivinen, on suomalainen johtajakulttuuri niin korruptoitunut, että perinteisellä pelon ja hierarkian kulttuurilla hallinnoitu keskusta puolueena ei uskalla tedä mitään johtopäätöksiä johtajistaan.





Konventin aikataulu
kuitenkin petti, sillä instituutiokysymyksiin (presidentti, komissaarit) kului suunniteltua enemmän aikaa ja substanssikysymykset (kuten kauppapolitiikka) jäivät niiden varjoon. Perustuslaillisen sopimusluonnoksen kolmanteen osaan sijoitetut politiikkakysymykset käsiteltiin hyvin nopeasti yliajalla, eikä jäsenmaiden parlamenteillakaan ollut näin ollen riittävästi aikaa paneutua niihin tai edes käsitellä kaikkia aiheita. - http://www.demokratiafoorumi.fi/perustuslaki_yleista.html



Suuret jäsenmaat pelkäsivät valta-asemiensa horjuvan
EU:n perustuslain tarpeellisuus otettiin esille EU:n Nizzan huippukokouksessa joulukuussa 2000, jolloin EU päätti itälaajentumisestaan. Kun EU:hun päätettiin ottaa 10 jäsenmaata lisää, nähtiin, ettei entiset valtaelimet voineet enää toimia entiseen tapaan, parlamentin koostumus jäsenmaiden osalta oli laadittava uudestaan, ministerineuvostossa maiden käytettävissä olevat äänimäärät oli jaettava uudestaan. Etenkin EU:n suuret jäsenmaat Saksa ja Ranska pelkäsivät, että ”mopo karkaa heidän käsistään” eli valtaa siirtyy liikaa pienille ja uusille jäsenmaille etenkin, jos nämä saavat vielä entiseen tapaan oman komissaarinsakin Euroopan komissioon. www.euvkr.com/4-03euperus.html



EU-sidosryhmät 2009



Avoin EU - www.heidihautala.net

" Olen ollut tekemässä EU:sta avoimempaa, mutta komissio haluaa nyt supistaa avoimuutta. Tämän takaiskun haluan estää. Juuri nyt on myös tärkeää varmistaa, että EU:ssa sovitusta kansalaisaloitteesta tulee totta. Se auttaisi kansalaisia yhdistämään voimansa koko unionin laajuisesti tärkeinä koettujen tavoitteiden taakse. Päätöksentekijöiden yhteydet lobbareihin on saatava läpinäkyviksi. "

Nyt riippumattoman median toimintaedellytyksiä halutaan heikentää valtion omistaman ja poliitikkojen vahtiman Yleisradion hyväksi. Samaan aikaan on vireillä toinen huolestuttava hanke. Siinä on kyse yrityksestä heikentää toimittajien lähdesuojaa. - Savon Sanomat







.

Ei kommentteja: