torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Uutta dogmaa Love Live Long


Mike Figgis on tehnyt dogmaelokuvan käsivarakuvauksella. Elokuva kuvattiin 7 päivässä. Ilman lepotaukoja.Kauheaa. Kauhean halpaa. Heiluvaa.
Monien mielestä.

Dogma-tuotannossa päähenkilönä ei ole tuotanto tai tyylin "muoto-oppi" vaan näyttelijät nyt-hetkessä ja se, mitä roolihahmot reaaliaikaisesti kokevat ja reagoivat. Tuotannon energia ja ajankäyttö ei suuntaudu rekvisiittaan vaan kerrontaan. "Laatupyrkimykset" ja valmiiden kuvakäsisten lavastustoimenpiteet mastodonttisessa tuotantokoneistossa voivat jättää näyttelijätyön kaiken muun häsläämisen alle. Mitään ei tapahdu dramaturgiassa tällöin reaaliaikaisesti vaan käsistä vähämielisesti kuvitetaan ilman sensitiivisyyttä. Tyyliä ei määritellä anaalisesti etukäteen eli tyyli ei sanele kuvaustilannetta vaan kuvaustilanteen kemia määrittelee tyyliä.

Mutta tosiasia on että superjäykkien tuotantoyhtiöiden takia dogma-elokuvat tulevat löytämään oman yleisönsä, kun elokuvien tilaaminen netistä alkaa olemaan aika laadukasta ja iisiä jopa HD-tasoisena. Ääliömäisten brändielokuvien epäuskottavuus, rohkeuden puute ja vieraantuneisuus elämästä jättää independentuotannoille isot markkinat vallattaviksi. Elokuvayhtiöiden tarve tuottaa megalomaanisia ja suuruudenhulluja elokuvia ajaa yhtiöt vielä suuriin asenneongelmiin uuden nettimedian ja nettimarkkinoinnin takia.

Mike käytti tämänkaltaista käsivarakuvaustelinettä projektissaan.

Itse olen teettänyt metalliverstaalla yksinkertaisen levyraudasta taivutetun kolmekiloisen, viisisenttiä leveän U-kaaren, joka taipuu alaspäin kamerasta ja siksi mielestäni tasapainottaa kameraa huomattavasti paremmin kuin tuo Miken käyttämä teline. Laitan kuvan myöhemmin tänne.


Miken esittelyvideo tuotannoista


Mike Figgis
haastattelu (interview 1-4)

-huomatkaa youtuben uusi ominaisuus,
että monet videot voi katsoa high quality-videona
-> painakaa high quality-linkkiä kuvan allaCannes kultaa dogmalle 2008


. TAGS :: independent film omakustanne-elokuvat indie films film maker director ohjaaja uudet elokuvat eurooppalainen elokuva eurooppalaiset elokuvat movie clip video future dokumanttityyliset elokuvien jakelu dokumenttielokuvat tuotantoyhtiö orion elokuva-arkisto omakustanteet leffat tuotantoyhtiöt tuotaja ohjaaja uusia elokuvia dokumentti

Ei kommentteja: