Mikä on tämä uusi perustuslakimme, eli Lissabonin sopimus, jonka eduskunta vast'ikään hyväksyi ilman mitään keskustelua?
Eduskunnassa keskustelu poliittisen hiekkalaatikkomme julkisen salaisista sponsorirahoista oli paljon tärkeämpää kuin Suomen perustuslain kumoaminen ja suuryrityksille räätälöity markkinasysteemi. Uusi lakiasetus ilman eettisiä rajoitteita, ilman paikallisen kulttuurin tukemista.
Lissabonin sopimuksen premissi on globalisaatiolle avoin Eurooppa eli yksityisten maitten eettisen sääntelyn estäminen suurpääoman liikkeille. Paikallisen työllistämistoiminnan ja paikallisten elintarvikkeiden tuottamiseen tähtäävän eettisen sääntelyn estäminen on yksi tärkeimpiä junttauksia joita tämä ylikansallisten suurfirmojen laaduntingintämarkkinakoneisto, "tarjouskilpailu-EU", on ajamassa.
Lissabonin sopimus on kuin Kafkan virkamiesdespoottien märkä uni.
Hyvin monimutkaista ja monitulkintaista tekstiä, jota virastoja pyörittävät virkamiehet voivat tulkita niin kuin haluavat. EU:n virkamiehistä, jotka epäonnistuvat huikealla tavalla tehtävissään ja sallivat ennen näkemättömän korruption EU:n projekteissa, hyvin harva joutuu minkäänlaisen rangaistuksen kohteeksi. Vastuuajattelua ei virkamiesten taivaassa tarvita.
Virkamiesten poliittinen propagandavalhe näyttäytyi tänään tuoreeltaan: painostaakseen jäsenmaita hyväksymään ilman kansanäänestyksiä, EU:n huippuvirkamiehet korostivat etukäteen, että jos sopimusta ei juuri nyt hyväksytä, sitä ei voida tehdä. Tänään kuitenkin on painokkaasti toitetettu sitä, että sopimus ei ole kuollut vaan tämä on vain välivaihe. Jyräystä ja valkoisia valheita. Meidän kaikkien parhaaksi.
Italia on esimerkki maasta, joka kulkee joka tasolla EU:n säädöksien ohi ilman mitään seuraamuksia. EU:n kyvyttömyys ja systeemin epämääräisyys näkyy kirkkaasti juuri Italian tapauksissa ja tietysti yleisessä ruuan hinnan nousussa, vaikka kaikkea muuta on luvattu EU:n hyödyiksi.
EU:n ainoa selkeä hyötyryhmä on suuryritysten klaani. Ja Euro-rahan yllättävä sädekehä vakaan vanhan Euroopan maineen ja suurimpien jäsenmaittensa kontrolloidun talouspolitiikan kannattelemana. EU on yksinkertaisesti vähemmän velkainen kuin USA.
Vaikka Irlanti nyt torjuisikin Lissabonin sopimuksen, ei se varmaankaan estäisi sen ratifioimista - jossain vaihessa se runnotaan jotenkin läpi.
Demokratia ja EU:n perustuslaki
'Strong show' for Irish No vote
European leaders say they have no "plan B" if the treaty is rejected Early unofficial vote tallies around Ireland are indicating a strong showing for the No vote in a referendum on the European Union's Lisbon Treaty. - BBC
Stubb uskoo Lissabonin sopimuksen kestävän
Irlannin tuloksesta huolimatta - YLE
Uuden perustuslain hahmotelmaa:
The Lisbon Treaty
- The consolidated reader-friendly edition of the treaty on European Union (TEU) and the Treaty on the Functioning of the European Union (TFEU) as amended by the Treaty of Lisbon
Elintarvikkeiden raaka-aineet ovat kallistuneet kolminkertaisiksi kolmessa vuodessa.Ruoan hinta kallistunut vuodessa liki kymmenen prosenttia. - HS
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti