maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

EU:n vehreää kosmetologiaa
Tässä (päivitetty) kommenttini Janina Andersson:in blogiin:


Tuo (suomalaisten poliitikkojen äkillinen vihreän retorinen tsemppaaminen muodikkaasti EU:n käytävillä) voi olla juuri nyt psykososiaalinen totuus suomalaisten vihreästä tahdosta, mutta vain tsaarinajan ja Tehtaankadun poliittisen mielialaorjuuden perintönä.

EU:ssa propaganda ja myyntipuheet ovat aivan eri asia kuin teot todellisuudessa: kun puhutaan ihmeellisen vihreästä euroutopiasta, taustalla kulkee sitä voimakkaampi puhe yhteisestä EU-armeijasta ja liittovaltiosta.


Intiaan dumpataan koko ajan huolettomasti miljoonia tonneja huippumyrkyllistä jätettä käsittelemättömänä. Ympäristörikoksista varsinkin italiailisille on mitättömät rangaistukset.

Kiinalaisten yms myrkyllisten lelujen esitarkastusta ei EU:ssa ole - koska niin on säädetty virkamiesten toiveesta.

Epäeettisyyden esimerkkinä EU:n aktiivinen politiikka on tuhonnut miljoonien ihmisten toimeentuloa dumppaamalla ylijäämäelintarvikkeita Afrikkaan.

EU tuhoaa "kilpailuvapaudella" paikallisen elintarviketuotannon koska kieltää eettisen suosimisen säädöksissä ja kuntien yms elintarviketilauksissa.

EU:n lapselliset kasvisten ja marjojen ulkonäkösäädökset on tehty estämään luonnonmukaisten tutteiden myyntiä.


Jatkuvasti EU:n parlamentin pikäkäsiteluun tuodaan jatkuvasti kemikaalisäädöksiä, joiden ekologisia vaikutuksia ei kerrota edustajille. Suomalaiset mepit eivät edes muista kemikaalisäädöksiä, joita he ovat hyväksyneet teollisuuden lobbaajien valmistamien "esitäytettyjen" lausumien pohjalta.

Päästökauppakin on vain bisneksen lisäämisen yksi jekku, ei mikään todellinen ratkaisu. Teollisuuden (ja saasteiden) siirto villiin itään on aivan sallittua.

Saastevero olisi ainoa joustava ratkaisu.
Suomalaiset mepit ovat lisäksi pedanneet Suomen tilanteen todella huonoksi, sillä kylmää ilmastoamme ja pitkiä välimatkoja ei huomioida energiapäästörankaisuissa kovinkaan empaattisesti. Tämä on minusta se ilmiö, jossa edustajien EU-nuoleskelu näkyy vihreiden trendien surffaamisena, jolloin Suomen ongelmat jätetään heitteille EU-trendien suosimiseksi. Edustajat eivät halua esiintyä pienen maan ongelmien huutomerkkeinä vaan kosmopoliitteina suurten ekologisten ongelmien visionääreinä.

Suuret maat voivat usein jopa jälkikäteen sanella uusia säädöksiä itselleen.
Mallioppilasta vietiin taas

EU:n energiamarkkinoiden suurisuuntaisen vapauttamisen tarkoituksena on erottaa sähkön ja kaasun siirtäminen molempien mainittujen hyödykkeiden tuottamisesta. Niin käykin suurimmassa osassa EU-maista, paitsi käytännössä ei Saksassa tai Ranskassa, jotka saivat lobattua lakitekstiin itseään koskevan poikkeuksen. Mutta Suomi ei poikkeusta saanut.Kiinalaisille yms tuotteille pitäisi asettaa raskas päästösakkotulli käytetyn energiamuodon ja saastuttavan tehdastoiminnan vuoksi. Mutta tärkeintä EU:lle on kaupan esteiden raivaaminen, eettisten ongelmien sokeus.

Uudetkin 2-tahti mopedit saavat rauhassa saastuttaa jopa 110-kertaisesti uusiin autoihin verrattuna - mikä on mielipuolista.

Vihreiden autojen mainonta on sallittua EU:ssa vaikka yhden auton valmistus vastaa painosta riippuen 15 - 22 vuoden auton käyttöä saastemäärässä.


Vihreys on vallanhimon täydellisin ja ihanin peite EU-virkamiehille. He puhuvat totaalisesta vallasta ja vallan keskittämisestä ainoana ratkaisuna maailman pelastamisessa, aivan kuten Napoleon ja Hitlerkin tekivät.

Hitlerhän muuten sääti ensimmäiset toimivat ympäristölait Euroopassa. Kiltti ja tehokas poika kun oli.

Saksalaisten sodanaikaisen puhtausopin sanotaan siirtyneen aivan suoraan ekologiseen ajatteluun, puhtausideologiana omassa maassaa - mutta muissa maissa saastuttavien tehtaiden tuotteita käytetään yhtä huolettomasti kuin muuallakin Euroopassakin.

EU:n säädökset ovat tällä hetkellä pelkkää kosmetologiaa.


Ei Barrason märkä unelma liitovaltiosta (USA:n malliin) ja keskusvirastosta kaiken eurovallan keskuksena (ohi demokraattisesti kontrolloidun systeemin) ole mikään edellytys vihreälle tahdolle ja konsensukselle.

Aivan hyvin vihreä politiika voisi kukkia nykyisilläkin viritelmillä, jos vain jäsenet niin haluaisivat. Eikä mikään yhdeinen perustuslakikaan muuta tottelemattomia maita säädösten kierrossa. EU:n tahdottomuus on näkynyt monta kertaa sanktioiden pienuudessa tai niiden ohittamisessa.

Jos edes tämä EU-unelma ensin saataisiin toimimaan niin olisi joku mahdollisuus nähdä kiinteämpi yhteisö Napoleonin unelmaa toteuttamassa.

Kiinan rangaistustullit ovat minusta suurin kysymys: kuinka maailman suurinta saastuttajaa tulisi kohdella? Pelolla vai määrätietoisuudella?

Kiinassa avataan joka viikko uusi kivihiilivoimala ilman suotimia.


Vihreys on elinehtomme mutta snakeoilin myyjät ja vedättäjät on tunnistettava.Fascist Ecology:

The "Green Wing" of the Nazi Party

and its Historical AntecedentsEU-parlamentin raportti vahvistaa tiedot
EU-maiden osallisuudesta CIA:n vankilentoihin
-Amnesty international


Ei kommentteja: