lauantaina, kesäkuuta 07, 2008

Naomi Klein interview - haastatteluvideot


Naomi Helsinki interview 1: Global corruption

Great regret and regression

Thinktank solutions

Sweep the beach clean


Tähän tulee muutamia kuvaamiani haastatteluvideolinkit Naomi Kleinin vierailusta torstaina Akateemisessa kirjakaupassa. Haastattelu Peter Nyman. Helsinki, Europe, Youtube.
Uploading process continues...

Kun Naomi Kleinin kirja "Shock doctrine" (myös suomeksi mutta tosi oudolla nimikkeellä) esiteltiin jokin aika sitten Helsingin Sanomissa. Hänet leimattiin kiihkeän toimittajan toimesta ideologiseksi hörhöksi, joka näkee älyttömiä salaliittoja joka puolella.

Aivan kuin historia ei olisi täynnä liittoutumia ja salaliittoja?

Aivan kuin Mainilan laukauksia ei olisi laukaistu?
Aivan kuin Nixon ja Hoover ei olisi salakuunnellut ihmisiä?
Aivan kuin CIA ei olis rahoittanut Kokoomusta 50-60-luvulla?
Aivan kuin CIA ei olisi yrittänyt murhata Castroa useaan otteeseen - ja murhasi Chen.

Aivan kuin Chilen verinen sotilasvallankaappaus ja pitkän demokratian tuhoaminen ei olisi rahoitettu USA:n tiedustelujärjestön toimesta ja luonut maasta villin temmellyskentän ylikansallisille yhtiöille?

Aivan kuin Nato ei olisi 70-luvulla järjestänyt omia terroristi-iskuja? (Operation Gladio)

Naomi Klein puhuu kapitalistisesta tilaisuuksien käytöstä ilman demokraattista keskustelua nopeiden muutosten tapahtuessa kriisiaikoina.

Siitä, kuinka tsunamialueilla alkuperäisväestö ja sen ammattikalastajat hylätään pakolaisleireille ja ylikansalliset hotelliketjut rakentavat Suomenkin lahjoittamalla katastrofiavulla luksushotelleja ihmisten asuinalueille ja kaupanpäälle teolliset kalastusfirmat kaappaavat paikallisten kalastajien kalavedet.

Naomi Kleinin kirja on erittäin järjestelmällinen ja asiallinen esitys kapitalistisen historian pimeästä puolesta. Se alkoi ristiretkistä ja imperialistisesta kolonisaatiosta ja on nyttemmin jatkunut USA:n CIA:n sotaisina retkinä yli 70:n sodan voimin tällä vuosikymmenellä. Ahneus ja suurvaltapakkomielteet ovat ideologia. Vastuuttomuus ja hyötyajattelu jatkuvan taistelun analogioina.

Naomi ei torju kapitalismia sinänsä vaan kannattaa säänneltyä kapitalismia edes jonkinlaisen eettisen ja kestävän tason saavutamiseksi.


Vieläkin on lehtimiehiä
, "kylmäpäisiä ja ideologioista vapaita journalisteja", jotka uskovat että Irakin sota aloitettiin aivottomasti, "tunteenomaisesti", vain ideologisen "sokeana" kostorotkenä ja siis muka ilman laskelmoitua hyötytarkoitusta. Aivan kuin USA:n ulkopolitiikka, kauppapolitiikka ja kolonisaatioprojektit olisivat erillään toisistaan. Aivan kuin Irakissa ei olisi USA:n nukkehallitusta. Aivan kuin Irakin sota ei olisi hyökkäyssota.

Aivan kuin Irakin öljypörssin liittäminen euroon (pois dollarista) ei olisi ollut suurin syy sodan aloittamiselle.

Aivan kuin Irak ei olisi identtinen Vietnamin sodalle.
Aivan kuin taloudelliset strategiat olisivat ihmeellisesti erillään sotilaallisista strategioista hyökkäyssodissa.


Naomin sivuilla on satoja sivuja dokumentteja tapahtumista, suunnitelmista ja raporteista, joille uusin kirja perustuu.

Naomi Helsingissä - HS.fiInvesting in Disaster Capitalism

"Hot tip: Invest in 'Disaster Capitalism.' This new investment sector is the core of the emerging 'new economy' that generates profits by feeding off other peoples' misery: Wars, terror attacks, natural catastrophes, poverty, trade sanctions, market crashes and all kinds of economic, financial and political disasters."
- Paul B. Farrell, Dow Jones Business News
October 16, 2007


Biotech Companies Using Food Crisis
as Opportunity for More GMO CropsYksityisten vankilaitosten paratiisi:

Yhdysvallat johtaa maailman vankitilastojaFreaky Friday

on Wall Street


Background on

Economic Theories
Suhdannesumu

ja stressikapitalismiHidden war I:

NATO’s Gladio, Hidden Terrorism

and Washington’s Breschnew doctrineHidden war II

Former Italian President
, the man who revealed the existence of Operation Gladio Francesco Cossiga has gone public on 9/11, telling Italy’s most respected newspaper that the attacks were run by the CIA and Mossad and that this was common knowledge amongst global intelligence agencies.

TAGS:: haastatteluvideo video kännyvideo kännykkävideo videoraportti artikkeli vierailu keskustelu globalisaatio uusliberalismi interview intellectual transparency lies distorted history uutisointi lehdistö Naomi Klein Globalization Journalism Neocons Shock Doctrine History Documentary Interview Dollar Falls Low Wall Street Dow Stock Financial News Fascism Book Books Review Game Money Report Daily Democracy Iraq Art of War Oil Price Imperialism Colonialism Horror Propaganda Existentialism Philosophy naomiklein.org Nasdaq Repression Trauma Politics democrat Obama International Market Betting Decline Inflation Republican President Economic Breaking Point Discussion Problem Fake Conjucture Commercial Anti Ad Jobless Speech industrialism

Ei kommentteja: