keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Tom Cruise on jumala


Hyväuskoisuus tekee autuaaksi.
Ja jopa puhtaaksi.
Ainakin skientologien mukaan. Ennen luvattua Tietoisuutta on vain hiukan alistumista ja puhdistavaa manipulaatiota.

Puhtaan kontrollin ja manipulaatiotekniikoiden uskonto, muinaisuskontojen remix, peilisali, jolle kelpaa Tom Cruise korkeimmaksi idoliksi, jumalaksi. Eikä vain vitsiksi. Kortit ovat pöydällä aika avoimesti. Liike ei enää piiloudu julksiuudessa vain filosofisten toiveiden ja luonnehdintojen taakse.
Skientologiakirkon johtajien mukaan näyttelijä Tom Cruise on lahkon uusi Jeesus
Jenkeissä skientologien laajentuminen ja hyvä maine julkkisten kehujen siivittämänä on poistanut skientologijohtajien verbaalisia estoja. Onneksi. He ovat nyt julistaneet Jeesuksen kaltaisen seuraajan keskuudestamme. Nyt Tom Cruise on heille suuri profeetta, Jeesuksen vertainen. Cruisen innostuneisuus on loistavasti kullannut skientologien ahtaan ihmiskuvan "tehokkaaksi ja toimivaksi". Skientologien mukaan ei ole pelastusta korkeampaan ja ikuiseen tiedostamiseen järjestön ulkopuolella. Että b-luokan scifi-kirjailijan Hubbard in koostama rituaalijärjestö ja sen dianetiikka-sääntöfantasiafilosofia on ratkaisu jokaiseen ongelmaan.

Skientologiassa on saatu aikaiseksi uskomaton käsitekombinaatio paradoksina: "tieteellinen" uskonto. Jäsenyys edellyttää ensin kuitenkin uskoa ja omien omakuva-käsitysten hylkäämistä noin vain vaikka järjestön perusteet jatkossakin ovat (pseudo)tieteellisiä, "perusteltuja".
Uskonnollisen tavoitteellisuuden paradoksina on sitten määritelty yksilön tietoisuuden löytäminen virheettömän järjestön valtahierarkian, totalitarismin kautta, alistuvan suggestion vapauttavana paradoksina.

On huomattava, että Kaliforniassa on vain miljonääreille aivan oma skientologien aurinkoinen ja huoleton kurssikeskus, jonka ansiosta heidän julkisuuskuvansa on profiloitunut nopeasti hyvän mielen ja keskittymiskyvyn liikkeeksi. Syy on yksinkertainen verrattuna liikkeen vanhaan strategiaan: se opetus, mitä tavallisille jäsenille opetetaan, on aivan erilaista kuin mitä miljonäärijäsenille suodaan. Rikkaat ja uteliaat voivat kevyesti (ilman painostusta) maksaa mukavia kurssimaksuja eikä heitä tarvitse siis painostaa, joten heidän opetuksensa keskittyvät joogantapaisiin rentoutumisharjoituksiin ja kevyeen filosofiseen mietiskelyyn ja mantroihin sekä tarinoihin titaaneista ja muista yliolennoista. Ilman stressiä joogatyyppisiä puhdistautumisrituaaleja ja ongelmista etäännyttämis"visualisointeja", koska PR- ja raha hoituu parhaiten stressittömässä ympäristössä miljonääreiltä. Tavalliset rahaansa laskevat kansalaiset saavat erilaisen kohtelun, koska eivät muuten ymmärrä luovuttaa rivakasti rahaa järjestön maailmaa pelastavaan toimintaan.

Eli ensin ehtona tavalliselle yksilölle jäsenenä on aivan kritiikitön usko, että jokainen väite ja oletus on uskottava tiedoksi skientologien kursseilla ja puhdistusrituaaleissa, niin seurauksena onkin sen johdosta korkeampi looginen tietoisuus ja varmuus kaikesta, mitä teet ja olet suhteessa muihin - ja ennen kaikkea entiseen itseesi. Kunhan uskot ja luotat täydellisesti, korkein tieto luovutetaan sinulle ja ymmärrät kaiken, kaikki saa merkityksen. von Münchausenin uskontodidaktiikkaa.
Vaihtokauppa.

Skientologien
värväystaktiikka vetoaa uteliaisuuteen
- ja itsensä kehittämisen fantasmaan.

Tule ja kokeile uutta mielenkiintoista persoonallisuustestiä.
Tiedätkö todelliset henkiset voimavarasi?
Etkö pääse elämässäsi eteenpäin?
Toteuttavatko muut sinun toiveitasi?
Vaan mitä testissä paljastuu?

Et olekaan täysin puhdas, tehokas tai tietoinen omista päämääristäsi ja toiminnoistasi, tule kurssille ja pääset uudelle tietoisuudentasolle skientologisesta todellisuudesta. Voi olla niin paljon enemmään, käytät aivotoiminnastasi kurssittamattomana kuolevaisena vain murto-osan.
Miksi et kehittäisi itseäsi ihmisenä - ja löytäisi jumaluuttasi?
Keskity ja kehity.
Mm. Lääkärit, masennuslääkitys ja psykodynaaminen keskusteluterapia ovat Hubbardin opin mukaan eksytystä, mielen puhdistautumistarpeen pakenemista, ja osa sitä maailmallista harhaa, jotka estävät ihmistä saamasta yhteyttä jumalallisiin olentoihin universumissa ja niin lääketieteelliset jipot estävät myös ihmistä tulemasta jumalaksi. Todellinen tietoisuus (puhdistusrituaalien kautta) säteilee/todistaa sitten terveyttä, joten käytännössä järjestön ihmiskuvan mukaan, jos et sairastu, todistat saavuttaneesi korkeamman tietoisuuden.

Seuraus.
Jos sairastut tai epäonnistut bisneksessä, tarvitset paljon ja kalliimpia puhdistautumiskursseja.

Jokainen "tavallinen" elämänhallinnan ongelma on puute (ikuisen "theta-sielun") tiedostamisen "epäpuhtauksissa" ja epäskientologisessa elämänhallinnan logiikassa. Varma jäsen ei epäile järjeston uskomuksia, vastauksia ja on varmalla tietoisuuden kehityksen tiellä - mutta vain annetun varmuuden kautta ja ilman omia johtopäätöksiä. Epävarma jäsen, joka vastustaa järjestön uskomuksia, on kehittymätön ja hukassa oleva ihminen.

Ihmiset tarvitsevat luonnostan luottamusta, jotta elämään tulisi mielekkyyttä.
Kun luottamus ehdollistetaan, ihminen kamppailee syyllisyyden ja häpeällisen riittämättömyyden kanssa.
Ihminen haluaa luottamusta mutta jos se kohde, jolta ihminen on hakenut luottamusta, kyseenalaistaa tai ehdollistaa luottamuksen kaipauksen vedoten ihanteisiin, joita ihminen ei voi täyttää, ihminen voi valita alistumisen tai konfliktin. Ihminen ei luonnostaan halua konflikteja - ellei instituutio edellytä niitä jäseniltään suorituksina ulkopuolisia kohtaan. Olet joko sisäpuolella tai ulkopuolella kaipauksesi kanssa.

Paradoksi 3:
Tiedosta ikuinen olemuksesi - tottelemalla, tukemalla sokeasti organisaatiota ja mahdollisimman utooppista ideologiaa, voit keskittyä täydellisesti itseesi sallituilla välineillä, suggestion suosiollisella avustuksella.

Mitä epämääräisempi ahdistus, sitä mahdottomampi selitysmalli kelpaa helpotukseksi. Ahdistus on ihmisen intergriteetin ja itseymmärryksen puutetta, ja jos sitä ei myönnä, on ainoa ratkaisu omaan vajavaisuuteen ulkoisesti ohjattu pakettiratkaisu.
Skientologia-liike on tarkkailtu ja suoraan kielletty uskontona valtion toimesta Saksassa, jossa kaikki massasuggestiokeinot ovat maan historian takia erityisen kiellettyjä ja kontrolloituja. Suomessakin on muutama tapaus, jossa viikkojen uuvuttavan puhdistuksen/aivopesun jälkeen rahansa liikkeelle lahjoittaneet ihmiset ovat saaneet oikeusprosessin jälkeen rahansa takaisin. Sen takia Suomessa skientologit ovat äärimmäisen näkymättömiä julkisuudessa, jotta heidän ihmisoikeuksien vastainen, epäinhimillinen toimintansa unohtuisi.

Skientologeilla on Suomessakin asiantuntija-apua tarjoavia firmoja (mm. Psykologisia testejä työnantajille, Oxford Capasity Analysis, Life coaching-paketteja, Kriisiapua, Kriisianalyysiä ), nimenomaan menestyksellisesti juuri "psykologisia" työnvalintatestejä toimittavia firmoja ja opiskelutehokkuutta mainostavia kursseja. Kaikenlainen potaska tehoaa firmauniversumissa kun vain tarjotaan uskomattoman tehokkaita ihmisten seulonta- ja kontrollointikeinoja suurin sanoin ilman itsekritiikkiä.

Spiegel: SCIENTOLOGY IN GERMANY - Suspicious Tutoring


Hubbard ynnäsi yhteen kognitiotieteitä, Pavlovin suggestio- ja manipulaatioteorioita, vapaamuurarien jännittävää pseudomesopotamialais-egyptiläis-hellenististä salaisen identiteetin rituaali-initiaatiohierarkiaa, uuspaltonilaisia maailmankuvia universumissa eksyksissä harhailevista sieluista materian vankeina, 50-luvun ufo-hysteriaa, gnostilaista ikuisen sielunsa löytämisen periaatteita (yhteisön manipulaatiojärjestelmään pakotettuna) ja buddhalaisilta vääristeltyjä ja rajattuja edellisten elämien puhdistautumisen kautta tiedostamista- ja ajatusfokusointia pois "maallisesta" moraalista ja arvojärjestelmästä, logiikasta ja etiikasta.

Henki yli ruumiin, myös yli lääkärien lääkemääräysten, yli kristillisen "heikon" rakkausriippuvuuden ja yli nöyristelevän tasa-arvoharhan yli. Yhteen liimattujen ikuisten arvojen sillisalaatti yli-inhimillistä puhdistautumista varten, ajallisen organisaation pönkittämiseksi.

Skientologien perusajatus on se, että koska jos et "puhdistu" turhista ajatuksista, jos et vapaudu Suuren vastustajan ja galaktisen Huijarin ansoista vangittuna ollessasi biologisesta kehostasi - ja jos et tiedosta muinoin henkiolentoja vanginneita valheita ja biologisia harhoja, - et voi tulla tehokkaaksi todellisen "henkisen", yliaineellisen, yliajallisen alkuperän tiedostajaksi. Meissä on siis piilossa ns. henkinen theta-olento biologisten harhojen ja yllykkeiden taakse vangittuna eräänlaisen pahan noidan lumoamana. Evoluutio on tässä saagassa kaikkien aikojen vankilascifi-tarina, harhautus, vain ikuisen sielun vankilaprojekti.

Ja siksi et siis menesty vaikkapa urallasikaan. Tai opiskelussa. Missään, mitenkään.

Eihän toki maallinen menestys ole tärkeää mutta yllättävän hyvät sivuvaikutukset henkiksellä kehityksellä on uskollisille jäsenille tiedossa. Mutta palveluksia tarjoavilla skientologeilla on ratkaisu ahdistuksiinkin: ahdistus on vain häiriö ja harha, ei traumaperäinen ongelma, inhimillisen yksilön oman menneisyyden selvittämistä kaipaava solmu. Eli kun vain tiedostat skientologien totuuksia olennoista ja miljoonien vuosien takaisia totuuksia titaaneista, saavutat rahakkaan rauhan maan päällä ja pääset joskus titaanijumalaksi, kunhan suoritat kaikki käsittmättömän kalliit kurssit. "Tiedostamalla" tosiminän, "thetan" menestyt, kun vain virittäydyt oikealle taajuudelle kuin radio, pääset tavallisten taatelintallaajien yläpuolelle. "Operational Thetan-puhdistuneet olennot", edistyneet järjestön johtajat pystyvät ajatuksen voimalla oppien mukaan lähentymään Superman-elokuvan kyky-fantasioita. Kätevää ja ihmeellistä.

"Auditoinnin", skientologien suggestiivisen pseudoterapiatsemppauksen, päämäärän voi määritellä hyvin yksinkertaisesti: yksinkertaisimman stressitasoa mittaavan hikikosteusjännitemittarin ja suggestio-opetuksen avulla opetetaan auliista oppilaasta mahdollisimman hyvin valheenpaljastustestinkin selvittävä itsesuggesstiivinen ihminen, joka oppii psykopatologisesti ja siis psykoottisesti kontrolloimaan ja sulkemaan tunnereaktioitaan pois biologisesta orjuudesta, fysiologisista reaktioistaan. CIA:lla on myös koulutuksessaan omat metodinsa tästä mm valheenpaljastuslaitteiden huijaamiskyvystä. Kikkakakkonen on skientologeille kuitenkin todiste henkisestä jalostumisesta.

Empatia on roskaa
ja heikkoutta tässä ylemmyydentuntoon vetoavassa uskomusjärjestyksessä. Korkeammat sielunveljet voivat farisealaisesti odottaa vain muiden, alempien palvontaa ja ihailua.

Vain heikot katoavat olennot ja tähän maailmaan takertuvat toimivat toisten ihmisten odotusten mukaan, kun taas theta-tietoisuuteen sukeltavat puhaltavat theta-pilliin, jonka muiden heikompien ja epätiedostavampien olisi tanssittava. Hyvin lähellä fasistista yli-ihmisoppia, vahvemman amoraalista vapautta ottaa kontrolli niiltä, jotka eivät kontrolliin kykene. Uskonnollisena mielikuvatavoitteena on yli-ihmisten rotu, joka ei sairastele eikä toimi impulsiivisesti, yli-inhimillinen yhteiskunta ilman rikoksia ja ristiriitoja. Vain tietoisuutta, ei tarpeita tai tunteiden ohjaamaa toimintaa. Se ottakoon vallan, jolla on kyky valta ottaa korkeampana olentona. Vaikkapa vain mielikuvituksen ja scifi-uskonnon avulla. Jokaisella on mahdollisuus puhdistua - kunhan edistät järjestön toimintaa tarkoin ohjatun strategian mukaisesti.


Tietoisuuden nimissä väärinkäytettyä mustaa uusplatonilaista evoluutioideologiaa, mahdollisimman väärinkäytettyä evoluutiofantasmaa. Tietystikään tärkeintä ei ole selkeästi luvattu menestys, jota järjestö lupailee vaan se henkinen, korkeampi tietoisuus, siis järjestön rituaaleille ja filosofialla alistuminen, ikuisuuden tähden. Mutta se vain on niin, että materiaalista todellisuutta sitten tottelee korkeampi henkinen tietoisuus niinkuin bonuksena.

Voit tietysti saada "ilmaisia" kursseja, jos hankit järjestölle uusia maksavia jäseniä. Suomessa rahattomatkin jäsenet kelpaavat, kunhan tekevät ilmaista työtä ja sitoutuvat kirjallisesti joskus vuosiksikin eteenpäin vapaaehtoistyöhän, jotta eivät joutuisi maksamaan korkeamman tietoisuuden kursseista, joiden hintalappu kasvaa melkein aina korkeammalle tasolle pyrittäessä. Skientologit ovat tulosvastuullisia. Jos et onnistu rahan toimittamisessa, kurssien vetämisessä tai jäsenien värväämisessä, et etene etkä rikastu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikissa länsimaissahan filosofia on yliopistoissa eli tiedeyhteisöissä.

Aika suosittua tuntuu kuitenkin olevan tuo scientologia:

Kaikki alkavat nykyään scientologeiksi?:
Pink, Pete Doherty, Will Smith, Beck , Juliette Lewis, ...

http://nyheter24.se/noje/kandisar/10135-pink-blir-scientolog

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/article969451.ece