tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Saatanalliset säkeet - uho ja tuntematon uhka

No jo on taas perkele merrassa.
"Tässä Ulkoministeriön fobiauutiset. Kehotamme lainkuuliaisia kansalaisia vihdoinkin vaihtamaan fobiansa ajanmukaisiin pelkotiloihin suuren maailman malliin.Kiitos."
Mutta siis todella.
Supo keskittyy terrorismin torjumiseen.
Of course it does.
Kaikkien töppäysten ja turhana olemisen jälkeen yritetään väkisin löytää miehekkään seksikäs aihe. Kova merkitys Supon olemassaolon oikeuttamiseksi. Vihdoinkin.
Perkele, ilmoita itsesi, anna meille vihdoin jokin merkki. Anna jotakin sisältöä tylsään turvallisuuteemme maailman turvallisimmmassa maassa, jossa tappaja on yleensä vain ystävä. Perkele, armahda meitä suuren maailman malliin.
Talousrikollisuuteen Supo ei suvainnut puuttua kunnolla. Vaikka siitä aiheutuu kuitenkin Suomessakin valtiolle ja kansalaisille vuodessa parin miljardin euron menot.

Ruotsissa sentään nyt on todellinen uhka oikeistostoaineksista, joka sabotoi systemaattisesti ja organisoidusti vaaleja... hurjaa.

Että se ei ole tarpeeksi tärkeää, että laajeneva mafiabisnes pidettäisiin kurissa? Teollisuusvakoilu, kun Suomessa on arviolta 20-50 ammattimaista teollisuusvakoojaa? Että naiskauppa on Amnestyn mukaan vilkasta Suomen kautta - jonka Supo missasi täydellisesti? Ei, pitää jahdata globaalien säälipisteiden saamiseksi jenkeiltä jenkkien alunperin afganistanissa kouluttamia terroristeja, joilla on CIA:n oppikirjat vielä kainalossa.

Liioittelua, suurentelua, vertailukyvyttömyyttä. Aggressiivisten ihmisten kolarit, lisääntynyt perheväkivalta, lisäaineet, ja saasteet ruuissakin ovat miljoona kertaa pahempi ongelma. Työpaikkakiusaaminen, milloin poliisin terrorin vastainen ryhmä tulisi kilpien kanssa suojelemaan työpaikkakiusattua?

Mutta todelliset ongelmat ovatkin yleensä liian suuria ja ahdistavia, jotta niitä voisi ottaa tosissaan.

Kun yhtenäiskulttuurin harha on haihtunut, valtioiden identiteetin natisevat tuskallisesti pakkomielteisessä identiteettijahdissa. Luodaan yhtenäisyyden illuusioita. Vihollinen on koulukiusaajillekin tärkeä tapa luoda oma ryhmä kun voi määrittää ulkopuolella olijat, jotta ei itse kuuluisi ulkopuolellaoleviin.
Kuka on sinun vihollisesi, oi iso poika, hän on minunkin viholliseni.
Rapsuta vatsasta kun kierähdän ja haukun ketä sinä tahdot
Säälittävää touhua. Puuhastelua. Partiolaisten tärkeän olon hakemista. Ongelmien pakoilemista.
Tuhoisaa puuhastelua kansalaisten perusturvallisuuden kannalta tärkeiden asioiden kustannuksella. Suuryrityksille halutaan luovuttaa Supon tehtävät ja vapaudet lukea kaikki työntekijöiden viestintä, tekstiviestejä myöten. Mitä epämääräisempi pelko, sitä totalitaarisempi valta.

Elämme mukamas kapitalistisessa yhteiskunnassa, jossa hyötyajattelu tulisi olla rationaalista. No, Soneran kohdalla opimme että suuryhtiö voi käyttää meitä, vatltiota, sossunluukkuna kasinobisneskatastrofin jälkeen. Ja Supo ummistaa silmänsä suomalaisiin kohdistuvan uhkakuvien kanssa. Kumpi on miljoonakertaa uhkaavampi suomalaiselle, mafia huumeineen ja kiristyksineen vai jenkkien lempiviholliset?
Se on arvovalinta.
Yhteiskunta on aina ideologinen arvoyhteisö, jossa täytyy valita prioriteetit.
Luetaanko eläinaktivistit yhä teroristeihin?
Muistakaa, että mitä ankarammat otteet bakteerejakin vastaan, sitä ärhäkämpiä sairaalabakteereja.

Kansalaiset.
Rukoilkaamme.
Varjele meitä kaikelta pahalta.
Ummistakaamme silmämme.
Urpojen Supo. Mikään ei ole enää varmaa, pois arki harmaa.
Paluu Kekkosutopiaan, suurien vaarojen aikaan, jolloin suurimman uhan kotiryssiä kestitettiin ja nuoleskeltiin johtajiemme toimesta. Aikan, jolloin demokratia oli turhaa ja vieraan vallan suuri politiikka saneli kaiken ilman mitään todellisuuspohjaa, joka sitten johti lamaan. Muistatteko kuinka poliitikot syyttivät kansalaisia tuhlaamisesta vaikka suuri kauppapoliittinen linjaus nojautui vain isoon veljeen mutta jonka iso veli petti.


- LISÄYS -

* Ruotsissa sentään nyt on todellinen uhka oikeistostoaineksista, joka sabotoi vaaleja. Säpo oli askeleen jäljessä, pallo hukassa. Äärioikeisto toimii siellä aivan samojen oppien mukaan kuten natsipuolue 30-luvun saksassa. Todellista uhkaa on vaikea tunnistaa.

Täällä poliittista terroria on lähinnä vain Lipposen terrori-idea, jonka mukaan Suomi ei saa ajaa omaa etuaan EU:ssa. Eikä asioista saa keskustella missään nimessä. Ei, ei. Tasapaino, salassa valmistellut päätökset ja YYA-mentaliteetti. Amen.

.

Ei kommentteja: