torstaina, helmikuuta 19, 2015

Greek Syriza is not a political solution without anti-elitist actions

update
23.2.2015  
 "Pääministeri Alexis Tsipras pettää vaalilupauksensa ja saa puolueensa Syrizan rivit sekaisin tavalla, josta kaikkia on mahdotonta palauttaa vaaleja edeltäneeseen yhteiseen ruotuun. Valitettavasti tässä kävi näin. Saksan johtaman eurooppalaisen oikeiston vastaisku oli raju: vasemmistolle ei anneta tippaakaan periksi eikä Kreikan suhteen tehdä mitään kompromisseja: maa on ajettava alas sosiaaliseen kivikauteen."
http://www.facebook.com/esko.seppanen.33/posts/10153066818835688
What Syriza should do now?


              Mitä Syrizan tulisi tehdä?
 
-- impeach 300000 most rich tax evaders with interpol
-- start absolute tax progression without exceptions
-- start hemp farms, stop EU thousands restrictions and shut down drug war ("laws" for CIA-mafia profit and corruption, Afghanistan operation)

-- break away from euro, from that deutche mark -terror ja Bryssel's plutokratia process
-- open full bilateral action with Brics & Russia immediately - and university partnerships
-- absolute self dependance with farming products supported by independent toll defence system and organic quality system
-- impeach Goldman Sachs and other mafia supporters

-- impeach CIA and USA for corruption  and terror cases
-- impeach mafia leaders and corrupted officials
-- tell the world how CIA created junta terror, paid mafia organization and then secret infiltration program to corrupt leftis organizations
-- cut army generals and huge army budget 80% off (Europes biggest army in population comaparison)
 
    - Otherwise Syriza is only a new shiny eurobubble
  

There is no ideology and no solution without deconstructive action.
  
        Arhi Kuittinen Helsinki Norden Finland

Arhinmäki on pulassa kun ei pääse ylös konttausasennosta tarpeeksi ajoissa - kokoomuksen lemmikkinä vihreiden Niinistön kanssa 


Syrizalla riittää pouheita mutta riittäkö tekoja terroripankkiirien EU:ta vastaan?


During the Scottish referendum
this argument took the form of CEOs, standing in front of HQs, proclaiming their intention to leave Scotland forever should it fall into the wrong hands. A leftwing party that cannot face down the risks raised by investors will never be able to make a believable case for anything; --

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/25/syriza-uk-left-labour

Eurojuntalla vaikeat olot

   

Kysymys on ideologinen

jos halutaan, että on valtioita, ihmisarvoa ja valtioiden vastuuta niin täytyy olla valtioiden oma valuutta ja oma tullipolitiikka varmistamaan about 60% omavaraisuus + vienti.

 NYT kuitenkin ideologinen uusliberalismi haluaa paradoksaalisesti

a) kieltää valtioiden itsesääntelyn

 MUTTA

b) vaatii valtioita kustantamaan&pelastamaan uusliberalistinen elliitin rikastumisleikin, sijoituskeinottelun ja pankkitoiminnan.    Paha ristiriita, von Münchausen.  •  " Muistan vielä miten vuoden 2011 vaalien aikana Hakaniemen torilla Arhinmäki huusi rekka-auton lavalta vastustavansa kaikkia tukipaketteja, mutta hallitukseen päästyään käänsi takkinsa täysin toiseksi. Vasemmistoliiton porukasta vain kaksi taisteli uskottavan linjan puolesta. Tätä Arhinmäki ei suvainnut vaan yritti erottaa toisen vasemmistoliitosta.

    Matti Vanhanen (kesk) sanoi EU-johtajien huippukouksen tiedotustilaisuudessa Brysselissä 26.3.2010: -'Suomalaisten veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle. Suomi tekee lainajärjestelyllä tuntuvaa voittoa, koska hyvin talouttaan hoitanut Suomi saa markkinoilta lainaa edullisesti'."


Is Syriza's main task to maintain eurojunta and euro?
      Promising or changing? Pystyykö vasemmisto tunnistamaan eliitin keinot ja valtarakenteen  sekä svastustamaan niitä?
   3)

- Kreikan tuleva valtiovarainministeri on mahdollisesti Yanis Varoufakis, joka on vastustanut kovaan ääneen austerityä, Troikkaa ja oligarkiaa sekä vaatinut Kreikan velkojen uudelleenjärjestelyä. Ohessa pari mielenkiintoista suomenkielistä haastattelua ajatellen Tsiprasin hallitusta.
Yanis Varoufakisin haastattelu Kreikan, Irlannin ja Portugalin tilanteesta (Revalvaatio.org 27.6.2013)
Yanis Varoufakis on taloustieteen professori ja osallistunut aktiivisesti keskusteluun eurokriisistä. Varoufakisilta on ilmestynyt teos Global Minotaur – America, Europe and the Future of the Global Economy sekä eurokriisin ratkaisumalli Modest Proposal for Resolving the Euro Crisis, jota hän par’aikaa kehittää eteenpäin Stuart Hollandin ja James K. Gailbraithin kanssa.
1. Onko Kreikka matkalla kohti toista velkajärjestelyä?
Kolmatta! Ensimmäiseksi meillä oli PSI (private sector involvement, yksityisen sektorin osallistuminen), viime joulukuun toimia kutsuttiin kiertoilmaisulla “velkajärjestelyiksi” (debt buyout) ja nyt olemme matkalla kohti niin kutsuttua OSI:tä (official sector involvement, julkisen sektorin osallistuminen).
2. Onko Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) oikeassa Kreikan suhteen esittäessään, että Kreikan velkajärjestelyn tulisi olla ensisijainen ja julkisen talouden sopeuttamisen tulla vasta tämän jälkeen?
Olen ollut koko ajan tätä mieltä. Konkurssissa iso laina ei auta niin kauan kuin velkoja ei mitätöidä. Kun ilman minkäänlaista tukanleikkuuta (haircut) suuri laina alkaa supistaa käytettävissä olevia tuloja (mitä talouskuripolitiikka [austerity] tekee), kyseessä on saalistava, myrkyllinen ja naurettavan järjetön politiikka.
3. Tuleeko Samarasin hallitus kestämään? Mikä voisi purkaa yhteistyön PASOK:in kanssa?
Elämä. Velkadeflaation aiheuttaman pankkikriisin kiihtyminen ja syveneminen. Nämä ovat pysäyttämättömiä kehityskulkuja, jotka tulevat tuhoamaan hallituksen. Aivan kuten kävi Papandreoun ja sitä seuranneen Papademoksen hallituksen kanssa.
4. Onko mahdollinen Syrizan hallitus uhka Brysselille ja IMF:lle (kuten kirjoitit James K. Gailbraithin kanssa New York Timesissa)?
Se ei ole todellakaan uhka IMF:lle, koska Syrizan hallitus vastustaisi sitä politiikkaa, jonka IMF itsekin on tuominnut järjettömäksi. Toisaalta Bryssel, Berliini ja Frankfurt tyrmistyisivät. Se on sääli Euroopalle. On mieletön virhe olettaa, että Brysselin intressit ja näkemykset olisivat yhtenäiset muun Euroopan kanssa. Tällä hetkellä kun Bryssel työntää Eurooppaa jyrkänteeltä alas ja Syrizan voitto antaisi Euroopalle toivon selviytymisestä; punnertaakseen itsensä reunalta takaisin. Se, että tämä ainakin aluksi suututtaa Brysselissä, on minulle täysin ok.
5. Syrizan voiton geopoliittisia seurauksia ei olla käsitelty. Tulisiko tämän muutoksen suhteen huomioida myös Balkanin ja Lähi-idän tilanne?
Kreikka on jumittunut eksistentiaaliseen kriisin, joka johtuu sen jäsenyydestä ongelmallisessa rahaliitossa. Kuitenkaan Lähi-idän tai Balkanin maat eivät tällä hetkellä aiheuta selkeätä ja välitöntä uhkaa Kreikan koskemattomuudelle ja maan pitkän tähtäimen selviytymiselle. Ei olisi Syrizan tavoitteiden mukaista harhautua eloonjäämistaistelusta luomalla rintamalinjoja Kreikan ja Lähi-idän tai Balkanin välille.
6. Huolimatta Irlannin ja Portugalin kokonaistaloudellisista vaikeuksista kykenevätkö ne “palaamaan markkinoille” suunnitellun mukaisesti vuonna 2014? Vai tuleeko niiden turvautua väliaikaisiin ennaltaehkäiseviin ohjelmiin? Vai tuleeko tehdä velkojen uudelleenjärjestely?
Eivät todellakaan palaa. Portugalin tai Irlannin velkakehitys ei mahdollista itsenäistä olemista rahamarkkinoilla, tosiasiallisen “markkinoille palaamisen” edellyttämällä tavalla. Kaikki mitä on tapahtunut, on että Mario Draghi on antanut ymmärtää, että Portugali ja Irlanti voidaan siirtää Euroopan väliaikaisen vakautusrahaston (EVVR) ja Euroopan pysyvän vakautusmekanismin (EVM) pelastusohjelmista Euroopan keskuspankin (EKP) OMT-rahoitusohjelman [1] suojaan. Koska myös EKP:n tuen ehtona on ankara talouskuri, jatketaan näiden yhteiskuntien puristamista pankkisektorin pahoinvointiin, joka johtuu negatiivisesta velkadeflaatiosta.
7. Muuttavatko Yhdysvaltain keskuspankin ilmoitus QE-elvytyksen [2] mahdollisesta lopettamisesta vuonna 2014 ja sen seurauksena oleva ohjauskoron nousu vuodesta 2015 lähtien lopullisesti pelin hengen?
Se tekee yksinkertaisesti selvemmäksi, että Irlanti ja Portugali selviytyvät ainoastaan tekemällä selvää talouskurista, jota Eurooppa niille tyrkyttää antaen vaihdossa jatkuvan kestämättömien julkisten velkojen hoitamisen. EVM ja OMT eivät poista vaan jatkavat talouskuria.
8. Minkälaista politiikkaa Brysselin ja Euroopan keskuspankin olisi tullut ajaa velkakriisin alkaessa vuonna 2010?
Vastaamme tähän kysymykseen Stuart Hollandin ja James K. Galbraithin kanssa tekstissämme Modest Proposal for Resolving the Euro Crisis, joka ilmestyy lähipäivinä.
9. Onko talouskuri kokenut kuolettavan iskun? Mikä voi kääntää nykyisen tilanteen?
Talouskuri velkadeflaation aiheuttaman pankkikriisin aikana on täysin tuhoon tuomittua politiikkaa. Vastaus kysymykseesi on: Italian romahdus.
Haastattelu on julkaistu alunperin Varoufakisin blogissa 25.6.2013.
Viitteet
[1] Viittaa EKP:n viime kesän lopulla tekemään lupaukseen, että EKP tulee tekemään kaikkensa euron pelastamiseksi. Käytännössä EKP tulee ostamaan kriisimaiden velkakirjoja jälkimarkkinoilta. Rahoitusohjelman nimi on Outright Monetary Transactions, jonka ehtona on sama tiukka talouskuri kuin EVVR:n ja EVM:n tukipaketeidenkin ehtoina olevat sopeutus-, leikkaus- ja yksityistämistoimet. (suom. huom.)
[2] QE viittaa Yhdysvaltain keskuspankin elvytykseen, jota kutsutaan “määrälliseksi keventämiseksi” (Quantitative Easing). Tällä hetkellä Yhdysvaltain keskuspankki elvyttää talouskasvua ostamalla kuukausittain 85 miljardin dollarin arvosta arvopapereita. (suom. huom.)
http://www.revalvaatio.org/…/yanis-varoufakisin-haastattelu/


4)Economist John Williams has repeatedly accused the U.S. government of releasing totally
fabricated economic statistics. 
In fact, just last week Williams issued this dire warning  


Iranin keskuspankki ilmoitti luopuvansa Yhdysvaltain dollarin käytöstä solmittaessa kauppoja muiden maiden kanssa, kertoo media.


   

Big words 

'We are going to destroy the Greek oligarchy system'


Leikin loppu.

EU ei enää voi toimia pedofiilin logiikalla aurinkokuninkaan kaavussaTurkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina, että hänen maataan ei enää kiinnosta EU-jäsenyys, paikallinen media kertoo.

Audio - luokkasodan tiedostaminen kaaoksen sijaan

-
 
Nato and mafia - unvisible control and terror
 


#‎Syriza‬ ‪#‎Greece‬ ‪#‎Kreikka‬ ‪#‎Arhinmäki‬ ‪#‎vasemmisto‬ ‪#‎EU‬ ‪#‎Tsipras‬ ‪#‎left‬ ‪#‎humanism‬ ‪#‎eurojunta‬ ‪#‎euro‬ ‪#‎debt‬ ‪#‎Iceland‬ ‪#‎Germany‬ ‪#‎Merkel‬

5 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Sakari Linden

" Syriza ja Tsipras ovat tosissaan. Tsiprasista mediassa esiin nostetut tiedot kertovat, että hän liittyi jo 16-vuotiaana Kreikan kommunistiseen puolueeseen ja että hän on aina ollut vallankumouksellinen. Suomen politiikan tyyliin Tsipras olisi voinut ottaa hallitukseensa maltillisen ja EU-myönteisen Potami-puolueen ja todeta kylmästi että omat tavoitteet piti haudata kompromissin nimissä. Sen sijaan hän päättikin vahvistaa pääsanomaansa ottamalla hallituskumppanikseen vielä vahvemmin EU-vastaisen kansallismielisen populistipuolueen.
Tsipras ja Syriza ovat ottaneet kovan linjan neuvotteluissa EU-komissiosta, EKP:sta ja IMF:stä koostuvan Troikan kanssa. Brittisanomalehti Telegraphin sanoin EU-eliitti on täysin shokissa, kun Kreikan demokraattisen vallankumouksen jälkeen ensimmäistä kertaa jäsenmaan hallitus kieltäytyy leikkimästä EMU-säännöin.
Kreikan tuore valtiovarainministeri Janis Varufakis on kertonut hallituksensa olevan valmis uhmaamaan EU:a myös siinä tapauksessa, että unioni vetää pois Kreikan pankkijärjestelmälle luvatut 54 miljardia euroa. Tästä seurauksena olisivat englantilaisen talousanalyytikon Ambrose Evans-Pritchardin mukaan melko varmasti kolme asiaa: 1) Kreikan pankkien kansallistaminen ja 2) pääomakontrollit.
Kolmas seuraus olisi Evans-Pritchardin mukaan melko varmasti KREIKAN PALUU KANSALLISEEN VALUUTTAAN.
Päivä päivältä käy selkeämmäksi, että euroalue on luonut yhtälön, joka ei miellytä sen eteläisiä eikä pohjoisia jäsenmaita. Kreikan kaltaiset eteläiset maat eivät halua sitoutua eurojäseyyden vaatimaan talouskuriin eivätkä pohjoiset maat halua valuuttaliittojen säilymisen vaatimia pysyviä tulonsiirtoja.
Viime päivinä on uutisoitu, että Venäjä olisi valmis tukemaan Kreikan taloutta siinä tapauksessa, että se eroaa euroalueesta. Ääneen sanomatta on jäänyt, että Kiina olisi BRICS-yhteyksien kautta todennäköisesti operaatiossa mukana.
Venäjän ilmoituksen pitäisi olla kuin taivaan lahja euroalueen maille, joille Kreikka on muodostunut murheenkryyniksi. EU, Venäjä ja Kiina voisivat yhdessä taata Kreikalle sujuvan laskeutumisen omaan valuuttaan.
Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen, sillä imperiumiaan rakentavalle EU:lle Kreikka on geopoliittisesti todella tärkeä alue. Kreikasta avautuu meritse koko itäinen Välimeri ja reitti Suezin kanavalle. Lisäksi Kreikan talousalueella meren alla on arvioitu olevan mittavat öljy- ja kaasuesiintymät.
Saksasta on tuotu viime aikoina esille, että Kreikkaa ei enää pyritä pitämään eurossa hinnalla millä hyvänsä. Tämä voi olla tulevaisuudessa myös pakon sanelema teko, sillä imperiumin ylläpito kysyy resursseja. EU-johtajat pohtivat ennen vuosituhannen vaihdetta, pitäisikö unionia mieluummin laajentaa vai syventää. Päätös tavoitella molempia oli monien mielestä tuhoon tuomittu jo heti aluksi. Se saattaa lopulta koitua EU:n kohtaloksi.
Kreikka, Ukraina, Bulgaria, Moldova... Onko EU:lla varaa elättää kaikkia? Missä on EU:n rajat?"

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kyllä on Syrizan poikien pilistä nyt otettu tukeva ote,

ristuksen kapitalisteja heti kun luokkavihollisen ruoska viuhuu:

- "We are not against every sanction," Kotzias said later. "We are in the mainstream, we are not the bad boys."

Hyväksyivät siis sanktiot Venäjää vastaan, pikatakinkäännös, tosi arhinmäkeläisiä Cian käytösoppaan mukaan jo tanssimassa

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

”Jos Syriza epäonnistuu, seuraavana on Kultainen aamunkoitto”

Pontus Purokuru

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3318716/%E2%80%9Djos-syriza-epaonnistuu-seuraavana-on-kultainen-aamunkoitto%E2%80%9D

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

" Syriza pehmensi kantojaan maanantaina. Kreikan uusi älykäs valtiovarainministei Gianis Varoufakis ei ole saanut viestiään perille: Euroopassa osa kansoista voi todella huonosti."


http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186112-suuren-toivon-kuolema

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

23.2.2015


"Pääministeri Alexis Tsipras pettää vaalilupauksensa ja saa puolueensa Syrizan rivit sekaisin tavalla, josta kaikkia on mahdotonta palauttaa vaaleja edeltäneeseen yhteiseen ruotuun. Valitettavasti tässä kävi näin. Saksan johtaman eurooppalaisen oikeiston vastaisku oli raju: vasemmistolle ei anneta tippaakaan periksi eikä Kreikan suhteen tehdä mitään kompromisseja: maa on ajettava alas sosiaaliseen kivikauteen."


https://www.facebook.com/esko.seppanen.33/posts/10153066818835688