lauantaina, heinäkuuta 01, 2017

Ilmastonmuutos ja ekokatastrofi lähestyvät

r /> Lisäyksiä VI 21.3.15 


Update III

Janne Pohjala shared a link 
Ilmastonmuutoksen perustukset murtuivat. 

Lämpenemispelotteen johtavat tiedemiehet myönsivät että heidän mallinsa ovat systemaattisesti väärin.
"systematic deficiencies ...in the model simulations."
Benjamin Santer, mr. lätkämaila Michael Mann, sekä joukko muita IPCC:n käyttämiä tiedemiehiä julkaisivat Naturessa paperin, jossa he vertaavat lämpötilan satelliittimittauksia heidän tietokonemalleihinsa toteavat että heidän tietokonemallinsa ovat väärin.
Lämpenemishypoteesin johtavat tiedemiehet näin ollen myönsivät että että skeptikot olivat oikeassa. Ilmeisesti asia oli pakon edessä myönnettävä.
Nyt kysymys, joka tulee päättäjiltä on seuraava: Kun mallit olivat väärässä 20 vuoden päähän, niin voivatko ne näin ollen projisoida oikein vuoteen 2100? Eivät voi.
Etä onko meillä nyt enää perustelua vaatimuslistaa kuinka paljon pitää veroja maksaa ja muutoksia tehdä että "kaksi astetta" enintään lämpenee? Ei ole. Onko tiede valmis, kuten Al Gore sanoi? Kaikkea muuta.
Tämä paperi laitettiin julkaistavaksi puoli vuotta sitten. Onko tämä taustalla siinä miksi USA vetäytyi Pariisin sopimuksesta?
**We conclude that model overestimation of tropospheric warming in the early twenty-first century is partly due to systematic deficiencies in some of the post-2000 external forcings used in the model simulations.**
Causes of differences in model and satellite tropospheric warming rates
Benjamin D. Santer, John C. Fyfe, Giuliana Pallotta, Gregory M. Flato, Gerald A. Meehl, Matthew H. England, Ed Hawkins, Michael E. Mann, Jeffrey F. Painter, Céline Bonfils, Ivana Cvijanovic, Carl Mears, Frank J. Wentz, Stephen Po-Chedley, Qiang Fu & Cheng-Zhi ZouA new model that predicts the solar cycles more accurately than ever before has suggested that solar magnetic activity will drop by 60 percent between 2030 and 2040, which means in just 15 years’ time, Earth could sink into what researchers…
SCIENCEALERT.COM
Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  Prologi

Nyt sitä sitten raukkamaisen tiedemiehet uskaltavat puhua - myöhässä ja valtavan eteläisen merenlämpötiladatan väärentämisen jälkeen. Tiedeyhteisö on tehnyt teollisuuden huijauslobbauksen niin helpoksi tähän mennessä. Tiedehän ei saisi perustua uskoon ihmisten rehellisyydestä vaan ristikkäisiin tutkimuksiin. Mutta ei, ei ole periaatteita toteutettu.  

Hysteriaa luodaan
mutta vain pörssi-ideoelogian vedätykseen typerässä hiilidioksidikaupassa.


Tiedeyhteisö varoittaa mutta ihan liian myöhäistä ja aivan väärillä painotuksilla hiilidioksidista puhuen:

"Ilmasto vaatii ankaria toimia"

-- YK:n ilmastonmuutospaneeli IPCC varoittaa vakavista... http://www.kauppalehti.fi/...
Verotus bisneksenä "hiilidioksidista" on aivan väärä lähtökohta - jo suljetut firmata saavat myydä hiilidioksidioikeuksiaan keinotteluna - uusliberalistinen media ja pankkien ohjaama show haluaa kieltää tarpeelliset pakkotoimet ideologisesti: metsiä ei suojella eikä luoda nyt pakkolaeilla.

Metsän kaataminen on pahin ongelma, sademetsät eivät enää tasapainoita kosteuden ja lämmön kiertoa. Tilastot ovat hyvin epätasaista dataa.


" Tilastollisesti merkitsevästi ei ollut lämpimin edes verrattuna aiempaan luonnolliseen El Nino vuoteen -98. Puhumattakaan koko ilmaston historiasta: keskiajalla kaksi astetta lämpimämpi ja jopa 7 astetta lämpimämpi jääkausien välissä ja kuten kaikki tietävät, ilmasto ei ole lämmennyt ja pitkässä juoksussa pikemminkin kylmentynyt. (Jännästi seuraa auringon aktiivisuuden muutoksia)"

Fukushima
on valtava kuolemankaruselli meressä. Tuhotetssaan ja muuttaessaan biomassaa meressä se muttaa meren fyysisiä ominaisuuksia ja myös jopa säämalleja sitä kautta.


  • "Sitaattikartelli on hypoteesina usein käynyt mielessä, kun jokin esitetään alansa merkittävänä julkaisuna tai arvostettuna tieteentekijänä. Sloveniassa tehty aiheesta alustavaa tutkimusta ja tuossa jutussa on myös linkki siihen. Saattaapi kiinnostaa jotakuta muutakin."


A small number of scientists band together to reference each other’s work, gaming the citation system to make their studies appear to be more important.
STATNEWS.COMVoiko tapahtua teknologista pelastusta ilman poliittista systeemin vaihtoa, pörssikapitalismin eli ryöstökapitalismin ideologista murskaamista?  Kuten turhaa hiilidioksidipörssiä on käytetty vain Kiinan ja kapitalismin keinotteluun, käytetäänkö nyt pelkoa vain pörssin paisutteluun ilman rikkaiden veroprogressiota. Sillä rikkaat ovat rikastuneet saastuttamalla ja raiskaamalla.

 
      Tärkeimpiä yhteenvetoja:

  • Kymmenen tuhon merkkiä
http://thinkprogress.org/climate/2010/11/15/207034/year-in-climate-scien...


Ilmasto on kaaoksessa eli muutosta on.

Suuntaa ei tiedetä paitsi että jääkausi näyttää romahtavan päälle kaaoksen päätteeksi. Sitä ennen Antarctica voi sulaa 5 vuodessa.

Tietysti pahin ongelma on metsien tuhoaminen kosteuden ja lämmön sitojana - hiilidioksidi ei ole ongelma, ilmakehien tuhoutuminen kemikaaleista on jo tapahtunut ja UV säteily on hurjaa mm pohjoisnavalla ja Oulussa!A calving event at the Larsen C ice shelf could create a floating ice island the size…
WASHINGTONPOST.COM|TEKIJÄ: CHRIS MOONEY

Kolme seikkaa ilmastonmuutoksesta, HS herää hetkeksi tekopyhyyden ja vastuuttomuuden unesta, hetkeksi kerjätäkseen vakuuttavuutta kapitalismin julistajana:America's Climate Inaction Beautifully in 15 Lines


150 vai 5 vuoden sulamisaikataulu?

- Grönlannin sulamisnopeus on laskettu väärin perustein
 "  Whatever President Obama may claim,
we’re not heading toward a “cleaner, safer planet.” 
If anything, we’re heading toward a dirtier, more dangerous world.


Yllättäen polttolasin alla:


- Pohjois-Eurooppa lämpenee 
(0,48C/10v) nopeammin kuin Maailma keskimäärin (0,27C/10v). Aineisto ajalta 1979-2010, lähde IPCC 5th Assessmen Report.

 Last Month 1 2014 Was One Of The Hottest Januaries Ever Recorded  • Quite interesting pics and timelapse

    videos about urbanization, glacier melting and other phenomenona visualized by photos taken by satellites. Stunning Satellite Images of Earth | TIME.comExclusive timelapse: See climate change, deforestation and urban sprawl unfold as Earth evolves over 30 years.


Ilmastokatastrofi lähestyy etkä voi enää vedota tietämättömyyteesi.

Ekokatastrofi. Globaalisti ja lokaalisti. "9 of the 10 hottest years on record have occurred
since 2000. But global warming is a hoax because winter"


Voiko väittää tiedemaailman valtavaa yksimielisyyttä vastaan,
ettei globaalia ekokatastrofia ole tulossa lämpenemisen takia.

  Toivo vai torjunta

 Torjunta on enää epätoivoisia toiveita, että tuhannet mittautulokset ja kaavat antavat meidän tuhota ekosysteemiä - joka on luonut ihmisen biologiseksi olennoksi ekosysteemissä.


Siitähän tässä enää on kysymys. Kuinka epätoivoa ja epäuskoa ruokitaan valheilla ja torjunnalla globaalin ekosysteemimme tuhosta.

Kuinka kevyillä valheilla ja kevythiilidioksidihöpötyksellä rahastetaan.

Valheilla pörssikapitalismin tuhon koneistosta ilman sääntelyä ja ilman saastuttajia rahoittavien pankkiirien rangastuksia.
Kuinka tuemme tuhokapitalismia taloudellisen "vapauden tähden".

Ideologisen harhan takia. Myös Neuvostoliitto toteutti totaalista luonnon tuhoamista taloudellisen "tuotantotehokkuuden" tähden kuten länsimainen pörssikapitalismi. Ei mitään eroa ahneuden ideologioilla.
    EU ja saasteiden ulkoistaminen

 on myyty meille poliittisena fantasiana "globalisaation" tähden.


-Society Is Doomed, Say Scientists
   DNews
ja Risto Linturin kommentti
Globalisaatio on kuitenkin pelkästään luonnon raiskaamiseen ulkoistettu mainoslause ja toimenpide, jotta tekopyhästi Euroopassa ei enää saastutettaisi "halvalla" tuotannolla.


Oliko 2013 ihmiskunnan paras vuosi?


Olen samaa mieltä ilmastokriitikoiden takia että hiilidioksidikaupan luominen on ollut naurettavaa pelleilyä ja vedätystä. 

Kiina ja Aasia saastuttaa kiivaasti ja tekee valheilla kauppaa ja tullisäädöksillä häikälemätöntä kauppasotaa.

Ylikansalliset yhtiöt ovat kehittäneet EU-nimisen alueen, jotta pystyivät poistamaan valtioiden oman korkean teknologian teollisuuden, sen kehittämisen ja saastesäädökset.

EU on muodostettu Euroopan tekopyhän ja itsetuhoisan kulutuskeskeisen harhan luomiseksi ja kaiken tuotannon ulkoistamiseksi pörssi-ideologian ja rahaeliitin toiveesta. Me kulutamme, te tuotatte, me painamme rahaa ja te tuhatte luontoa. Globalisaatio on fantastinen idea ja harha. Itsetuhon uusi visio.Selviä syitä ilmastonmuutokseen ovat ennenkaikkea käsittämättömät metsienhakkuut ja saasteet kemiallisin tehostein. Hiilidioksidi ei ole se suurin syyllinen.

Kerrannaisvaikutukset eivät vaikuta nyt mutta huomenna.
Kohta. Aivan kohta.
Suomi on niin Siperian omaa ilmastollisesti ettemme pysty tekopyhästi "omin aistein" havaitsemaan tiedemaailman karmeita loppupäätelmiä. Paitsi kun on liian myöhäistä.
 

Selvin merkki on merten hurja, hurja lämpeneminen.


Science: Lämpöä sitoutuu meriin ennennäkemättömän nopeasti.


Merten ekosysteemit tuhoutuvat ja metaanikatastrofi lähestyy

- metaania voi vapautua miljoonia tonneja ja ihmiskunnan tarina päättyy tähän. 

http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=4018
On eri asia torjua ahdistusta kuin ymmärtää tiedettä ja lämpöenergian vaikutusta merissä.

Kalakannat ovat tuhoutumassa, koska hitaat planktonkannat ovat vähenemässä ja nopeat kasvamassa - kalat eivät saa planktoneita ym äyriäisiä kiinni.

Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitäKatastrofi tapahtuu kaaosteorian mukaisesti - kynnyksittäin ja "yllättävin" notkahduksin. Hups.

Kun metaani pääsee valloilleen meren pohjasta ja Siperiasta, ihmiskunta on tuhon oma. Finito.


Silloin on turha enää pohtia, vaikuttaako ihmisen typerä teollinen luonnon tuho osallisena ilmaston "satunnaiseen" lämpenemiseen. Vaikka meillä olisi jo teknologia tehdä kaikki tarpeeksi pienellä tuhotoleranssilla. Silti Pyhä Pörssi ja rahaeliitti saa määrätä ja saastuttava halpatuotanto on ulkoistettu omastatunnostamme ja tietoisuudestamme pörssikursseiksemme. "Jokainen on sijoittaja".

Gaia murskaa saastaiset lapsensa ja aloittaa uuden kierroksen.

Se ei ole äiti maalle ongelma vaan ratkaisu. Ehkä elämän täytyy todellakin ryömiä uudestaan maalle merestä. Uuden elämän seikkailun kannalta voi olla onnenkantamoinen, jos joku rottapopulaatio säilyy jollakin saarella ja siitä kehityy taas puhetta tavoitteleva, änkyttävä apina.  Maapallolla on aikaa 500 miljoonaan vuoteen, jotta täällä taas joku kävelisi kaksin jaloin ja kehittyisi meitä rehellisemmiksi.


Tietysti poliitikkomme valehtelevat meille, tietysti, rauhoittaakseen meitä, sillä se helpottaa heidän asemaansa ja kunnianhimoansa helpolla statusasemalla ja rahaeliitin toiminnan vapauttamisella - eikä ideologista vallankumousta ja rahatalouden muutosta täydy tehdä pörssiparoneita ja oikeistoeliittiä vastaan.Sillä vastuullisten poliitikkojen tulisi purkaa hyväksikäytön kapitalismi ja ahneuden pörssitalous eliitin ehdoilla sekä kymmenien tuhansien miljardien eurojen futuurikauppa. Vedonlyöntiä raaka-aineiden hintojen nousulla ilmastokatastrofin edestessä. Voitontekoa tuholla.
Koko kapitalistinen ideologia ja sotatalouteen psykopaatti-kenraaleille pumpattava rahoitus tulisi romuttaa, jos ihmiskunta haluaisi toimia luonnollisesti ja tehokkaasti - eikä ahneuden ja raiskaamisen mukaan. Afganistan myytiin meille rauhanturvaamisena mutta se on ollut pelkästään sotatalouden julmuuden turruttava performanssi. Me tapamme ja te annatte kaivoksenne. Me hyökkäämme ja saamme hyviä vihollisia sotatalouden kiihdyttämiseksi. 

Rajoitukset ja sääntely on tuhokapitalismissa markkinoitu meille epäkapitalistisena mielteenä.

Rajoituksettomuus on kuitenkin paranoijaa ja itsetuhoa pahimmillaan.


Mainosmaailma on kuitenkin luonut meille tehokkaasti kapitalistisen ahneuden lumon ja halveksunnan maltillisen kulutuksen viisautta ja kestävyyden sosialismia vastaan. Sosialismilla tarkoitan resurssien jakamista ja resurssien ymmärtämistä.
Hyvinvointivaltio on ollut sosialismia. Sosialistista kapitalismia. Ja se on ollut hyvä.  Se on luonut meille hyvän Suomi-kuvan ja aivan uudenlaisen isänmaallisuuden vaikka oikeisto kaappasikin 1984  lähtien (keinottelulla ja sääntelemättömyydellä) tämän hyvinvointivaltion hyvinvoinnin itselleen ahneuden ja "menestyjien valtioksi" tuhotakseen hyvinvointivaltion vasemmistolaisen pohjan. Hyvinvoinnin tausta hävitettiin ihmisten mielistä, yhteisöllinen jakaminen on tämän oikeiston elintasokilvan aito tausta mutta se esitetään nyt meille vihollisena.
Hyvinvointivaltio Suomi oli tietysti mukana globaalissa riistossa mukana mutta vahvan, säädellyn ja itseriittoisan valtion toiminta omilla valtionyhtiöillään on selvä alkukuva omavaraisuuden mallista. Demokratian prosessista hyvinvoinnin ja vakauden ollessa aitoa taloutta.
 Väkivaltaviihteessä paha on aina tuhottava inhotus, jotakin ulkopuolista eikä me, me, länsimaailman kuluttajat ja käskijät, me eliittiä, pop-tähtiä, presidentin ylimielisyyttä ja aatelisia ihailemassa. Tavoittelemassa. Menestymässä. Todellisuutta kieltämässä.

Eikö Talvivaara ole riittävän selvä esimerkki, kuinka kokoomuksen kansainväliset ystävät haluavat raiskata ja riistää siirtomaita - kuten Suomea?   Eikö? Emmekö saaneet täyden shown maapallon tuhoamisen tehokkuudesta ja moraalivapaudesta?
Katainen on myynyt meille tuhotaloutta ja globalisaatiota valheilla. Oikeistohallitukset ovat nyt velkaannuttaneet valtiota myös Lipposen valtiontuhoamisen toimesta ja sosiaalidemokraattien puolueen avulla  - SDP, joka on vain kokoomus kakkonen  vasemmiston nimen suojissa. Joka seuraa vain ylikansallisia pörssiterroristeja ja suoltaa kokoomuksen rinnalla jopa suoraan veronmaksajien rahaa Eurooppaa tuhonneille pankeille.

Olemme täydellisessä umpikujassa niin ideologisesti kuin ekologisesti.
Kohta koko Amazon on tuhottu kun kerrot  Talvivaaran vaikutukset kymmenellä tuhannella Amazonin alueella. Amazon on vielä  maailman keuhkot, viimeiset keuhkot tukehtuville. Vielä hetken tuhokapitalismin yhtiöiden raiskattavana pörssiarvojen tähden.

Jos katsomme ilmastonmuutosfaktoja ja tuhon etenemisen tilastoja niin ymmärrämme mitkä selkeät tuhon skenraariot tuhotalous on tuottamassa  - jos äiti maa ei kerkeä ensin tulivuorten purkauksilla aiheuttaa jääkautta. Sekin on hyvin todennäköinen skenaario. Laaja jääkausi tuhoaisi 95% - 100% ihmiskunnasta.
Jääkausi voi käynnistyä nopeasti vuodessa myös ilmaston lämpenemisen nopeaksi päätteeksi, Golf-virran pysähtymisen takia, jäätiköiden valtavien suolattomien sulavesien takia. Silloin suppeampi jääkausi poistaisi 50-90%  viljelysmaista, alueet kylmettyvät tai kuivettuvat pois elintarviketuotannosta. Kun kunnon katastrofi käynnistyy, käynnistyy myös jatkuva sotatila elintarvikkeiden puutteen takia. Sotatilan takia kriisin tuhovaikutus on paljon suurempi ja nopeampi kuin "rajoitetun" ilmastokatastrofin.

  Ei tule järjen ja "ihmisyyden" korjausliikettä, kun katastrofi alkaa.
Tässä alla  on brutaali ja väistämätön 10 tuhon merkin lista


  •     - Kymmenen tuhon merkkiä -

http://thinkprogress.org/climate/2010/11/15/207034/year-in-climate-scien...


Älkää olko tietämättömiä pelkojenne orjia ja sen takia levitä valheita ihmisten ilmoille "tulkintavaikeuksista" ja kapitalististen, "vapaiden" raatelumarkkinoiden itseäänkorjaavuudesta. 

Tieto lisää tuskaa, muuta en väitä.

Viisautta ei ole ilman tuskaa mukavuusalueen ulkopuolella.
Oikeistolaisuus voi olla identiteettisi mutta katso, mitä kokoomuksen oikeistolaisuus on tehnyt Suomelle 20 vuoden aikana. Rikkaat juhlivat ja käyhät kärsivät. Tietysti voit samaistua eliittiin ja toivoa saavasi eliitiltä kiitosta. Se voi olla lyhyen elämäsi päämäärä vaikka olisitkin keskiverosuomalainen etkä halua tuntea solidaarisuutta itsesi kaltaisille.

Olemme matkalla helvettiin ahneuden ja pörssi-ideologian "jatkuvan kasvun" ideologian tähden. Oikeistohallituksen hiilidioksidiverojen ja sokeriverojen lisääminen köyhille ei ole mikään ratkaisu. Saksalle pankkiverojen maksaminen ei ole ratkaisu muuta kuin eliitin urahaaveissa uudessa Saksan liittovaltiodiktatuurissa. Elämme nyt vain tuloerojen lisäämisen logiikkaa hallituspolitiikkana ilman mitään yhteyttä todellisuuteen ja Suomen itsenäisyyteen kansalaisten suojelemisessa.
Suomi on täysin mitätön osatekijä ilmastonsuojelussa, täällä köyhien ruoskiminen Kiinan vapaan saastuttamisen vuoksi ei auta globaalin tuhon estämisessä.

Ainoastaan ideologinen, tieteellinen ja diplomaattinen työ olisi Suomen panos gobaalissa siirtymässä joko uudistumiseen tai tuhoon. Taloudellisesti valtionyhtiöt ja Kiinan käyttämien suojatullien vastakäyttäminen ovat ainoa keino pelastua eurotuholta.

Emme voi pelastaa muita maita Euroopassa pörssikeinottelijoiden jäljiltä ja nostaa niitä pankkien virittämiltä velka-ansoilta.  Voimme olla toimintakykyisiä jos luovumme oikeistolaisesta sokeudesta pörssikapitalismin ideologisena orjana ja kaivosyhtiöiden siirtomaana. 
   - Suomennettuna raakapikakäännöksenä:

http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=...
  • Jäämassa on vähentynyt 80% 30:ssä vuodessa.
Tämä tarkoittaa maapallon ylikuumenemista. Kysymys ei ole vaihtelusta vaan ilmastonmuutoksesta.  http://thinkprogress.org/climate/2013/02/14/159421...
   Älä valehtele itsellesi, jos kuvittelet olevasi älykäs. 


  • Vielä jälkikirjoitus  II

GMO-tuotteita geenimuuntelulla mainostetaan ihmiskunnan pelastukseksi ja tehoviljelykseksi.

   Tämä on kuitenkin totaalista huijausta.

GMO ei ole tiedettä vaan idioottimaista eri organismien yhdistelyä summittaisesti geenejä toisiinsa kirjaimellisesti ampumalla. Sinäkin luultavasti olet syönyt amerikkalaisia viljatuotteita, joihin on ammuttu ameeban geenejä, jotka tuottavat nisäkkäille myrkyllisiä proteiineja. Sinulle, possuille ja lehmille myrkyllisiä jyviä.

GMO -kasveja varten luodaan äärimmäisen myrkyllisiä tuholaismyrkkyjä, joiden ansiosta hyönteiset ovat nyt Amerikassa kehittymässä superhyönteisiksi ja ihmisten ravintoon kulkeutuu aivan uusia myrkkyjä. GMO on perverssi evoluution vastainen ja keinotekinen teollisuus, jonka ansiosta tuholaiset ja bakteerit kehittyvät luonnottoman tehokkaiksi. Keinotekoinen evoluution tuhoaminen ja elämänmuotojen kapeutuminen on yksi skenaarioista, jotka tuhoavat kaiken elämän maapallolta.
Pörssieliitille sopii mainiosti sivuvaikutus: GMO-tuotteet ja myrkyt tyhmentävät ihmisiä ja vähentävät ihmisten reagointikykyä.

Luokkasota on nyt biologista sodankäyntiä. Kuin scifi-kirjasta mutta tässä todellisuudessa.

Evoluutio on moninaisuutta ja elämän säilymisen ehto on ollut moninaisuus. Teollinen evoluutio tarjoaa meille monokulttuuria ja elimistöllemme sopimattomia geenimutantteja GMO-"kasveina" ja mutanttieläiminä - jotka elävät vain kemiallisessa ympäristössä koska ne on luotu vain kemiallisen keinotekoista ja myrkyllistä ympäristöä varten. Nopeaa rahantekoa varten ilman vaikutusten arviointia.

Ihmisen osa on olla evoluutiota evoluuton keskellä.

Jos ihminen yrittää tuhota evoluuton ja ekosysteemin tehotuotannolla, ekosysteemin köyhdyttämisellä, kasvien patentoimisella ja geenien raiskaamisella, hän on tyhjän päällä ja vain bakteerien ruokaa ilman evoluutio uusiutumisen voimaa. Tiede ei voi korvata evoluutiota muuta kuin mainostekteissä. Lopulta ihminen on vain osa kierrätystä, jos ei osaa iloita omasta osastaan ekologisessa lokerossaan tukien muita ekologian osatekijöitä.

  •     Jälkikirjoitus III
"Laskelman mukaan maksaa 80 miljardia euroa siivota vanhentuneissa tiloissa säilytettävä ydinjäte."  

Yle oli alentanut summan miljooniin.

Toimittajatkaan eivät usko ydinvoimabisneksen vastuuttomuuteen ja seuraamuksiin.
Jos ihmisiä säilyy elossa 5000 vuoden päähän rautakauden teknologisella tasolla romahdusten jälkeen, ydinjätteestä tulee valtava piina ja ehkä lopullinen tuho pahoin mutatoituneelle ihmiskunnalle. Säteily leviää eikä ihminen kestä säteilyä kuten karhu, korppi, muurahainen tai orava.Lottovoittosuomen onnen harhakuvastoon on liitetty käsittämättömiä valheita Suur-Suomi-Talvisodanhenki perinteen hengessä: Suomi ei ole peruskalliota, sellaista ei ole olemassakaan. Helsinki ja Turku voivat vajota milloin tahansa mereen. Mikään ei sitä estä, jos maahiset niin tahtovat.
    Pörssin tuhoisa logiikka - sodankäynnin filosofialla:
Onko globaalin ilmaston vastaliike nopea jääkausi?
http://voiceofrussia.com/news/2014_02_01/Global-warming-or-anomalous-frosts-More-natural-disasters-to-come-7304/Society Is Doomed, Say Scientists


     Risto Linturin kommentti:- " Hyvä artikkeli Nasan rahoittamasta tutkimuksesta, joka ennakoi yhteiskunnan melko pikaista romahdusta. Tutkimus kulkee samaa rataa massiivisen, mutta loistavan Michael Mannin elämäntyön, "The Sources of Social Power" kanssa. Teoksessaan Mann käy läpi vallan rakenteiden kasvua ja romahduksia todeten, että rakenteet alkavat jäykistyä ja kehitys hidastua sekä eriarvoisuus kasvaa ennen romahdusta, joka sitten tapahtuu ympäröivien alueiden nopeamman kehityksen paineessa.

Resurssi...paineista puhuu enemmän Jared Diamond. Ongelmana tässä tutkimuksessa kuvatussa mallissa on, ettei nopeammin kehittyviä ympäröiviä alueita välttämättä ole, ja esimerkiksi Spartan pitkäaikainen historia osoittaa eriarvoisuuden voivan jatkua pitkäänkin. Kurjuuskin voi jatkua kauan, kuten Pohjois-Koreassa huomataan.

Tätä teemaa ovat sivunneet myös monet muut ja tätä olen koettanut ratkoa ja tutkia 90-luvulta alkaen vaihtelevalla panostuksella. Nyt näyttää, että yhteiskunta voisi sortua myös vähän kerrassaan sisältä käsin verkkokaupan, digitalisaation, robotisaation ja monen muun kehityksen seurauksena, jotka kaikki horjuttavat vanhan vallan linnakkeita ja kiertävät perinteiset alueellisen vallan rakenteet.

Positiivisen suunnan tässä kehityksessä - suunnan kohti egalitaarisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa olen nähnyt lähivalmistuksessa. Se on pitkä juttu koettaa selvittää lähes 20-vuotisen pohdinnan ja tutkimisen kautta syntynyttä näkemystä. Mutta yritän ajaa niitä asioita, joita ajan, siksi, koska koen niillä olevan suuren merkityksen selviämiseemme.Society Is Doomed, Say Scientists

DNews

Researchers say we're clearly on the road to ruin.
Discovery NewsPhotos of Alaska: Then And Now. This is A Get Ready to Be Shocked When You See What it Looks Like Now.10 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...


- Voimme osoittaa, että ilmasto muuttui viime vuosisadalla lähes yhtä paljon kuin edeltäneen 11000 vuoden aikana. Muutos on geologisella mittakaavalla todella nopea, tutkijat sanovat.

Tutkimuksen mukaan viime vuosisata on täysin poikkeuksellinen lämpenemisen kannalta koko tarkastelujaksolla.


http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=3749

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Toukokuussa ylitämme 400PPM CO2 - edellisen kerran, kun hiilidioksidia oli näin paljon, ihmistä ei ollut, merenpinta oli kymmeniä metrejä korkeammalla ja keskilämpötila yli 5C nykyistä korkeampi.

http://www.climatecentral.org/news/the-last-time-co2-was-this-high-humans-didnt-exist-15938

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Science: Lämpöä sitoutuu meriin ennennäkemättömän nopeasti.

Merten ekosysteemit tuhoutuvat ja metaanikatastrofi lähestyy

- metaania voi vapautua miljoonia tonneja ja ihmiskunnan tarina päättyy tähän.


http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=4018

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...


Metaanin vapauttaminen tarkoittaa ihmiskunnan loppua.

Merten lämpeneminen on tuntematon ketjureaktio merenphjan röutaan sitoutuneelle metaanille

kts

http://truth-out.org/news/item/20686-are-we-falling-off-the-climate-precipice-scientists-consider-extinction

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Australian vuosi 2013 mittaushistorian kuumin - "ei selity luonnollisella vaihtelulla"

http://yle.fi/uutiset/australian_vuosi_2013_mittaushistorian_kuumin_-_ei_selity_luonnollisella_vaihtelulla/7010375

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

9 of the 10 hottest years on record have occurred since 2000.

But global warming is a hoax because winter.

-- NASA: 2013 tied for the 7th hottest year on record

http://www.motherjones.com/blue-marble/2014/01/nasa-2013-7th-hottest-year

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Onko globaalin ilmaston vastaliike nopea jääkausi?

http://voiceofrussia.com/news/2014_02_01/Global-warming-or-anomalous-frosts-More-natural-disasters-to-come-7304/

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Society Is Doomed, Say Scientists : DNews - linkki -

ja

Risto Linturin kommentti:

- " Hyvä artikkeli Nasan rahoittamasta tutkimuksesta, joka ennakoi yhteiskunnan melko pikaista romahdusta. Tutkimus kulkee samaa rataa massiivisen, mutta loistavan Michael Mannin elämäntyön, "The Sources of Social Power" kanssa. Teoksessaan Mann käy läpi vallan rakenteiden kasvua ja romahduksia todeten, että rakenteet alkavat jäykistyä ja kehitys hidastua sekä eriarvoisuus kasvaa ennen romahdusta, joka sitten tapahtuu ympäröivien alueiden nopeamman kehityksen paineessa.

Resurssi...paineista puhuu enemmän Jared Diamond. Ongelmana tässä tutkimuksessa kuvatussa mallissa on, ettei nopeammin kehittyviä ympäröiviä alueita välttämättä ole, ja esimerkiksi Spartan pitkäaikainen historia osoittaa eriarvoisuuden voivan jatkua pitkäänkin. Kurjuuskin voi jatkua kauan, kuten Pohjois-Koreassa huomataan.

Tätä teemaa ovat sivunneet myös monet muut ja tätä olen koettanut ratkoa ja tutkia 90-luvulta alkaen vaihtelevalla panostuksella. Nyt näyttää, että yhteiskunta voisi sortua myös vähän kerrassaan sisältä käsin verkkokaupan, digitalisaation, robotisaation ja monen muun kehityksen seurauksena, jotka kaikki horjuttavat vanhan vallan linnakkeita ja kiertävät perinteiset alueellisen vallan rakenteet.

Positiivisen suunnan tässä kehityksessä - suunnan kohti egalitaarisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa olen nähnyt lähivalmistuksessa. Se on pitkä juttu koettaa selvittää lähes 20-vuotisen pohdinnan ja tutkimisen kautta syntynyttä näkemystä. Mutta yritän ajaa niitä asioita, joita ajan, siksi, koska koen niillä olevan suuren merkityksen selviämiseemme.

http://news.discovery.com/human/life/society-is-doomed-say-scientists-1403201.htm


Society Is Doomed, Say Scientists

DNews

Researchers say we're clearly on the road to ruin.
Discovery News

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Yllättäviä aurinkokunnan muutoksia:


Susanna Vettenranta Aurinkokunnan muutokset pähkinänkuoressa

Aurinko on ollut aktiivisempi 1940 luvulta lähtien kuin 1150 vuoden aikana yhteensä. Aurinko on nyt aktiivisempi kuin 8000 vuoteen.

Merkuriuksella korkeiksi kasvaneita magnetosfäärin paineita ja napa-alueilla jäätä suuresta kuumuudesta huolimatta.

Venuksen ilmakehässä rikin määrä väheni dramaattisesti vuosina 1978-1983. Venuksen pimeän puolen kirkkaus kasvoi huikeat 2500% 1975-2001 Venuksella on tapahtunut jotain dramaattista heinäkuussa 2009, mutta kukaan ei osaa sanoa mitä.

Marsin ilmakehän tiheys on kasvanut 200%. Suurin koko planeetan peittänyt pölymyrsky nielaisi planeetan hyvin nopeasti vuonna 2001. Myrsky huipentui juuri ennen 11.9.2001

Jupiterin pinnalla on tapahtunut 2000 luvulla valtavan kuumia myrskyjä, jotka ovat osa koko planeetan laajuista häiriötä, joka jatkuu yhä.
Jupiterin kuun Ion pinnaa lämpötila muuttui 200 kertaa korkeammaksi vuosina 1979-1998

Saturnuksen päiväntasaajan pilvet hidastuivat 58,2%, mikä viittaa siihen että Saturnuksessa on tapahtunut perustavanlaatuinen muutos. Saturnuksen jättimäisessä myrskyssä vuonna 2004 salamat olivat tuhat kertaa voimakkaampia kuin maassa.
Saturnuksen kuun Titanin ilmakehän korkeus on kasvanut jopa 200%

Uranuksen ilmakehässä on havaittu enemmän pilviä kahdessa vuodessa kuin koko sen historiassa aikaisemmin. Nasan tiedotteen mukaan Uranuksen kirkkauden muutoksia ei voida ymmärtää.

Neptunuksella on oletettavasti tapahtunut täydellinen geometrisen ristikon siirtymä ja jotkut leveysasteen alueet muuttuivat 100% kirkkaammiksi.

Pluton ilmakehän paine on kasvanut 300% vuosina 1989-2002 ja typpijää on muuttumassa kooltaan ja tiiviydeltään yllättävin tavoin.Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Nyt on vitsit vähissä:

mysteerikraatereiden arvoitus Siperiassa on tiedemiesten mukaan ratkeamassa.

Tutkijaretkikunta on löytänyt kraatterin pohjalta suuria määriä metaania, minkä uskotaan selittävän niiden synnyn, kertoo tiedesivusto IFLscience.


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kraateri_ratkaisu-23802