perjantaina, heinäkuuta 18, 2014

Nokian tuhoamisen viisi vaihetta

Miksi Nokia tuhottiin?


      Nokian tuhon VIISI vaihetta


1) Nokian kehitystiimit tekevät aluksi uskomattomia saavutuksia ja nokialaiset puuhaavat varsinkin ensin ilmaiseksi ja jopa salaa johtajiltaan autotalleissa käsittömättömiä teknisiä loikkia tietotekniikassa ja algoritmeissa.

  •  > Nokian johto sabotoi, hidastaa ja estää keksintöjen käyttöönottoa joka vaiheessa - taustalla hyvin todennäköisesti jo silloin amerikkalaisten ja pörssieliitin vetoomukset ja lupailut uranoususta pörssimaailmassa tiskin alta Nokian eliitille,  jotta pieni Suomi ei nousisi liian ylivoimaiseksi.
 
2) Nokiaan pystytetään vähitellen amerikkalainen ja tarkemmin sanottuna microsoftilainen kova elitistinen hierarkia ja talon gestapo eli henkilöstöosasto muuttuu ideologiseksi poliisiksi luomaan pelon ja ahdistuksen ilmapiiriä. Johtajat eivät voi sietää insinöörien oma-aloitteisuutta ja halauvat osoittaa että Nokian eliitti ja sijoittajat ovat insinöörien ohjailijoita..

Samalla johdon bonukset nostetaan yhteishenkeä mielialaa syövyttäville tasoille - kun nuoret insinöörit tekevät roimasti alipalkattua työtä ja palkatonta ylityötä. Kertakaikkiaan moraalittomuutta  ylistetään ja suomalaista ryhmähenkeä halveksitaan Nokian eliitin toimesta. Ollila & co systemaattisesti suunnittelee näin Nokialle täydellisen itsetuhoavan elitistisen yrityskulttuurin ja prosessin itsevaltiaana. Elitismi nostetaan Nokian tärkeimmäksi ilmiöksi ja keskustoiminnaksi.

Ei ihme, että Nokian ja maailman teknologisen sosiaalisen median ensimmäinen suuruuden visioija Kari Kairamo ajetaan nurkkaan ja tekee itsemurhan näiden Amerikkaa ihailevien johtoportaan tyyppien puuhailua seurattuaan hetken verran. Visionääri näki heti minkälaisen eliittijengin käsiin suomalaiset insinöörit joutuivat. Nokian eliitti siis ihaili vain aateliskulttuuria ja sen modernia johdannaista, New Yorkin hallitsemaa pörssielitismiä. 
   
  •  > Alkuperäinen insinöörien nouseva innovaatiofirma ja aito tuhansia vuosia vanha suomalainen yhteisökulttuuri ja sen uusi sosialististen periaatteiden mukainen yksilöiden yrityskulttuuri tuhotaan, jotta se ei nousisi ylivoimaiseksi globaaliksi superyritykseksi. Nokian johto ei ideologisesti halua arvostaa suomalaista uskomatonta insinööri- ja innovaatiokulttuuria vaan vain haluaa kerjätä transatlanttiselta eliitiltä "hyväksyntää" yhtenä suomalaisen oikeiston amerikanisaation ilmiönä. Välineenä Nokiassa käytetään Amerikkaa ihailevien psykopaattijohtajien turhamaisuutta ja innovaatioiden torjuntaa naurettavilla tekosyillä. Jäljellejääneet humanistit leimataan Nokian hierarkian alimmaisiksi - ja heitetään Nokiasta ulos.   

3) Uuden ajan visuaalisesti interaktiivista taskutietokonetta, iPhonea haukutaan johdon toimesta naisten puhelimeksi. Miten johdolla voi olla maailmankuva, jossa voidaan pilkata naisia näin kauhistuttavalla tavalla pitämällä naisia Nokian halveksumana ihmisryhmänä? Heillä oli selvästi salattu, pelokas ja kärkäs motivaatio estää Nokian kehittyminen amerikkalaisten ja NSA:n kontrolloiman informaatiokehityksen ja datateollisuuden edelle.
 
  • > Selvastikin Nokina johto torjuu kaikin tavoin Nokian kehittämisen ja humanistisen innovaation ihmisläheisistä laitteista vain ideologisista, poliittisista ja bisnes-salaiittoon liittyvistä syistä amerikkalaisen bisneseliitin, amerikkalaisen kulttuuri-imeprialismin suojaksi ja salaisten sopimusten eduksi.  
   
4) Vaikka Nokialla on valtavat varat, Ollila & co rampauttaa oman linux-pohjaisen käyttöjärjestelmänkehittämisen ja samalla kieltää myös huimien mahdollisuuksien Androidin tai siihen liittyvän Nokia-hybridin käyttöönoton - tominnan ainoana funktiona firman tuhoaminen, mikään järjellinen ja praktinen syy ei puolusta Android-markkinan torjumista  - Androidin koodissa on yhä paljon merkittäviä keksintöjä jotka ovat Nokian insinöörien keksintöjä.
     
  • > Microsoftin Elop nimitetään ja Elop ensimmäiseksi pilaa näytösluonteisesti haukkumalla Nokian maineen ja Nokian varat käytetään vain Microsoftin keskeneräisen brändin lanseeraamismainontaan. Nokian finaali tuhomisprojekti on totaalisesti vauhdissa Elopin ensimmäisestä päivästä lähtien ja on aivan selvää kaikille analyyttisille IT-teknologian seuraajille ja psykoanalyysia yms tunteville. Suomalaiset vähä-älyiset toimittajat tukevat ja auttavat Elopia tuhoamistehtävässä ilman mitään ymmärrystä teknologian ja markkinoiden kehittämisestä.  

5) Nokian salaus- ja ohjelmakoodit luovutetaan Microsoftille. Nokian GSM-systeemit ja linkkitornit olivat ainoat maailmassa, joita mm. israelin armeija ei saanut dekoodattua. Nyt saa.
 

    Mitä opimme?

Nokian alkuaikoihin ja ainutkertaiseen yrityskulttuuriin voitaisiin palata vaikkapa suojatulla valtionyhtiöllä. Suomi on valtavan taloussodan ohtena kokoomuksen ja RKP:n tuhotessa valtiota ja humanistista hyvinvointivaltiota kaikilla valheilla.
Vain 1970-luvun keinot toimivat nyt tässä katastrofitilanteessa jotta Suomi saa itsenäisen nousun, oman tullipolitiikan, oman verotuspolitiikan ja oman valuutan.
Insinöörien olisi lisäksi nöyrästi nähtävä, että mediafirma ei voi kehittyä ilman humanisteja. jotka ovat linkki mediakulttuurin ja ihmisten kognitiivisten tarpeiden ymmärtämiseen. Vertaa Applen humanistit (Apple tosin voi olla nyt syöksykierteessä koska hierarkisuus ja elitismi on sielläkin nyt itsetuhoisassa kuristusottessa).
Ollila & co ovelasti ruokki suomalaisten insinöörien hybristä perusteettomasti samalla kun nöyryytti insinöörejä, joka on jättänyt insinööreille oudon halveksunnan ja pelon kulttuurieoluutiota ymmärtäviä humanisteja kohtaan. Humanistit ja erotettaviksi määrätyt olivat se paarialuokka ja "ukkosenjohdin", johon ahdistunut Nokian insinöörijoukko purki työyhteisön pahoinvointia.  Ehkä jäljelle jäänyt Nokia voi herätä mutta valitettavasti nykyinen Nokia ei näytä osaavan analysoida niitä psykologisia miinoja joita Ollila Nokialle jätti.

Suomalaisilla on Euroopan vanhin insinöörikulttuuri ja kieli, jopa Stone Hengen esikuvat Jätinkirkot ovat Suomesta - 5500-v vanhoina. (kts wikipedia) . Maailman vanhin kalastusverkko ja olutmäski on Suomesta. Edistyneimmät kivikauden kaskikerroksiset rivitalot. Ym.

Valitettavasti JOLLA näyttää olevan jäänyt tekniseksi näpertelijäksi ilman suuria visioita ja ilman tarpeellista rohkeaa rahoituksen etsintää - eikä palkkaa humanisteja osoittamaan ihmisläheisen laitteen, käyttöjärjestelmän ja visuaalisen interaktion uusia linjoja.

Tarvitaan vasta-analyysiä ja kulttuurista ylpeyttä suomalasiesta mentaliteetista, jotta uusi Nokia starttaa.  •  Stubb ruotsalaislehdelle:

        "Jobs vei työpaikkamme"


Tämä on Stubbin tahallinen harhautus.
Minkä vuoksi? Jotta suomalaisten johtajien totaalinen ammattitaito ja korruptio amerikkalaisen bisneseliitin ideologian alaisuudessa ei paljastuisi.

Sehän on Microsoft, ei Apple, jolle Ollila luovutti Nokian salaisuudet ja jonka kautta Nokia tuhottiin käpysen Windows-phonen mainostoimistoksi.

Petteri Järvisen mukaan mukana Ollilan ja hänen hovinsa luovuttamisen motiiveissa on ollut yhteistyö NSA:n eli maailman suurimman teollisuusvakoiluorganisaation kanssa.

Ollilan palkkiona on ollut helppo duuni suuren saastuttajan Shellin rahakkaassa hallituksessa ja nyt eläkeduuni toisessa amerikkalaisessa korruptioinstituutiossa.II

     Tämän Ollila esti: 
insinöörit olivat vauhdilla kehittämässä Nokian iphonea, kun Ollila  torppasi sen, että Suomi ei olisi teknologian johtava huippumaa amerikkalaista teollisuuseliittiä härnäämässä.  

III

   Nythän itse Petteri Järvinenkin myönsi, että Nokian luovuttaminen Microsoftille on transatlanttisen salaliiton sopimus juuri vakoilun laajentamiseksi.
Nyt aivan kaikki Nokian puhelimet ovat vakoilun avaamia Microsoftin saatua kaikki Nokian koodit käyttöönsä ja Microsoft on aina tehnyt windows-tuotteisiinsa NSA:lle ja CIA:lle vakoilutakaportit. Applekin tekee nyt jopa kauko-ohjauksen laitteisiinsa NSA:lle ja poliiseille.

Petteri Järvinen

"Nokia ostettiin vakoilusyistä"
 Eli

CIA Suomen taloutta tuhoamassa ja alistamassa - Suomi dollari-imperialismin alaisena jo Kekkosen aikana  

CIA tuhosi Rauma-Repolan parhaan bisneksen

Maailman ainoa onnistunut Nokian tuhoamisen täsmällinen ennustus

eli  Nokia-analyysini:  NOKIA-kirjoitukseni 2006 lähtien
    PS.

jälkikirjoitus räikeimmästä indikaattorista

eli mitä voimme lukea räikeimmästä ristiriidasta ja johdon poliittisesta suuntautumisesta:
 
-- Nokia ei menesty aikoinaan Amerikassa vaikka paradoksaalisesti mainonta ja taktiikka on epätoivoisen matkittua ja jäykkää amerikkalaista markkinointimielikuvastoa, "menestysteologiaa" ja vaikka se on säälittävän ja pelottavan mormonimaista bisnesmielikuvastoa niin amerikkalaiset eivät innostu vaikeista Nokian kapuloista niiden teknologisesta toimintakyvystä huolimatta. Nokian johto vaahtoaa jatkuvasti amerikkalaisuudesta mutta tuhoaa samalla Nokia ydintä ja essensiä, suomalaista käytännönläheisyyttä ja eurooppalaista yksilökeskeisyyttä: eurooppalaisessa elokuvassa kuin katsoja saa tulkita aivan kaiken itse mutta Nokian kännyköitten toimintatapa ja säätäminen on äärimmäisen puristinen, epäkäytännöllinen, insinöörimäinen, vaikea eli epäyskilöllinen, ei-käyttäjäkeskeinen.
Johto halusi promotoida vain amerikkalaista brändi-ajattelua ja kieltäytyy tekemästä johtopäätöksiä mahdollisuuksista, vahvuuksista ja suomalaisen insinöörin erityisolemuksesta suhteessa asiakkaiden tarpeisiin. Nokian johto kirjaimellisesti poistaa tavoitteista asiakaskeskeisyyden. Kontrollista tulee Nokian uskonto ja uskottava sabotaasi korkempien poliittisten motiivien sanelemana.
Tämä  ei tapahdu vahingossa vaan Nokian johto sabotoi toimintakulttuuria ja julistaa Nokian olevan vain ylhäältäpäin ohjattu ja luotu vaikka insinööriyksilöt loivat sen täysin yksilökeskeisesti mutta keskinäisen solidaarisesti Nokian ilman sen johtajia ja johtajien "visioita". Nokian insinöörien ylivoimaisuus kehityksessä selväsi pelotti johtajia ja transatlanttista pörssieliittiä ja sitä jarruteltiin epärationaalisesti mutta siis poliittisen ja ideologisen loogisesti suojelemaan dollaritalouden eli amerikkalaisen teknoindustrialismin "tasapainoa" eli amerikkalaisten taloudelista ja sotilaallista hegemoniaa.
1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Vapaavuori Microsoft-potkuista: "Tervetullut muistutus"

"tervetullut muistutus siitä, kuinka kovaa ja ennen kaikkea nopeatempoista globaali business on".

Jokainen voi nähdä että syynä ei ollut kilpailu

vaan Nokian antautuminen, tuotekehityksen saavutusten käyttöönottamattomuus ja poliittisesti valittu passivoituminen muutosvastaisten johtajien toimimattomuudelle ja toiminnan keskittyminen johtajien miljardien eurojen bonuskaruselliin, jonka keskipisteessä olivat vain johtajat eivätkä todelliset tekijät ja taitajat.


Ollilan hallituksen pakkomielle osakkeiden ostoon oli pelkästään valmistautumista luovuttamiseen.

Olikohan siihen käytetty 12 vai 19 miljardia euroa osakkeiden ostoon, aivan mieletöntä mutta selvä osoitus petoksesta, halitus ei halunnut Nokian jatkavan itsenäisenä, ei uskontu siihen ideologisena valintana pitkällä aikavälillä - vaan sitä valmisteltiin teuraaksi.


http://www.talouselama.fi/uutiset/vapaavuori+microsoftpotkuista+tervetullut+muistutus/a2257765