torstaina, maaliskuuta 06, 2014

Tampereen elokuvajuhlan parhaat: synopsis - katso voittaja - 2014 Tampere Film Festival

Jos nämä tulevat nettilevitykseen, suosittelen 

1

TRAUMFABRIK  
DREAM MACHINE
UNELMAKONE

Germany 2013
Fiction | 26 min
Director: Dominik Siebel
   
      
Iltanäytös elokuvateatterissa keskeytyy yllättäen: Karsten, sinisilmäisen idealistijoukon karismaattinen johtaja, keskeyttää elokuvan, astuu valkokankaan eteen ja alkaa puhua rakenteellisesta väkivallasta ja globaalista epäoikeudenmukaisuudesta yleisön vastustuksesta huolimatta. Kun osa yleisöstä haluaa poistua paikalta, käy ilmi, että Karsten on tuonut aseistetun joukon mukanaan. Kun ensimmäiset laukaukset kajahtavat, yleisö tajuaa, että he ovat panttivankeina vaarallisessa tilanteessa eikä teatterista näytä olevan ulospääsyä.

Yksi katsojista lopulta reagoi lavalle raahatun yleisön jäsenen puolesta. Vain reagoineelle paljastetaan paljastetaan paon aikana että lavalla tapahtunut kidutus oli lavastus.  Yksi tavoite ja herääminen saavutettu.
      
During an evening performance in the an urban multiplex cinema the spectators of a social drama are suddenly torn from the film Reality: Karsten, charismatic leader of a group of starry-eyed idealists, interrupts the running film, steps before the white screen and starts a talk about structural violence and global injustice to the protesting audience. When the first spectators want to defend themselves against this intervention in her evening plans and go it becomes very clear that Karsten is not anlone and is supported by some armed comrades. As the first shots fall, the audience realizes that they are held hostage in a seriously menacing situation and there seems to be no way out from the obstructed cinema.2


QUELQU'UN D'EXTRAORDINAIRE
AN EXTRAORDINARY PERSON
HIENO IHMINEN

Canada 2013
Fiction | 29 min
Director: Monia Chokri
   
      
Sarahilla, kauniilla ja älykkäällä 30-vuotiaalla naisella, on kaikki mahdollisuudet menestyä. Hänen latteudenpelkonsa pitää hänet kuitenkin jatkuvassa toimettomuuden tilassa. Eräänä aamuna hän herää tuntemattomasta lähiökodista täydellisen tajunnanmenetyksen jälkeen. Avuttomana hän soittaa ystävälleen Catherinelle ja päätyy vastoin tahtoaan polttareihin vanhojen tuttujen keskelle. Illan edetessä ja jännitteiden kohotessa Sarahin aitoudentavoittelu saavuttaa julman huippunsa, kun salaisuudet paljastuvat ja ystävyydet rikkoutuvat.

Jupahtavan tyttöryhmän jäsen Sarah paljastaa ryhmälle sen salaisuuksia ja saa ryhmän vihat itseensä polttareissa, tietysti paljastaa että toinen jäsen nai toisen jäsenen poikaystävän kanssa juuri tämän polttareissa mutta erittäin hyvä dialogi lyhärissä. 

Paljastaja Sarha herää aluksi tuntemattomassa talossa muistamatta krapulassa, 16-v pojan huoneessa. Pojan äiti on kitkerä ja Sarah lähtee pois. Lopussa äiti kuitenkin soittaa ja kiittää sillä Sarah olikin jutellut pojan kanssa naisista ja pyytänyt poikaa miettimään äitisuhdettaan uusiksi.

      
Sarah, a beautiful and intelligent 30-year-old, has everything to succeed. But her fear of banality keeps her in a permanent state of inertia. One day, she wakes up in an unknown suburban house after a complete blackout. Helpless, she calls her friend Catherine and lands, against her will, in a bachelorette party with old acquaintances. As the night unfolds and the tension builds, Sarah’s pursuit of authenticity leads to a merciless climax where secrets are unveiled, and friendships, destroyed.3DESERTED
KADOKSISSA

Israel 2013
Fiction | 25 min
Director: Yoav Hornung
     
      
Viimeisenä tehtävänään Israelin armeijan upseerikokelaskoulutuksessa kaksi naista vaeltaa karussa autiomaassa, kun toinen yhtäkkiä muistaa unohtaneensa jotain tärkeää.
Hän unohtaa aseensa ja etsii sen arabin avulla. Hän lavastaa lopuksi itsensä haavoittuneeksi, jotta myöhästyminen tärkeän harjoituksen aikana selittyisi. Arabi ammutaan, jotta naiskokelas voi saada ylennyksen onnistuneesta maastoharjoituksesta.


      
On the final assignment of their course as officer candidates in the Israeli army, two women trek through a harsh desert landscape when one suddenly remembers she’s forgotten something crucial...


ja

4

 EALLI GUODDA JOAVKKUS
LEAVING THE HERD LÄHTEÄ LAUMASTA
Norway 2013 Fiction | 5 min Director: Egil Pedersen
Mies jättää ystävänsä seuratakseen kutsumustaan. Ystävät eivät tätä kuitenkaan hyväksy, ja tuovat miehen takaisin kotiin rangaistavaksi. Tarina sijoittuu kieroutuneeseen saamelaisyhteisöön Pohjois-Norjassa.

A man breaks out of his group of friends to follow his own calling. His old friends will not accept this and bring him back home for punishment and subduing. The story takes place in a twisted Sámi universe in Northern Norway.--

 -- Muokatut pohjatekstit:

Tampere Film Festival 2014 Nämä Ylelle, suosittele Ylen ohjelmistoon:
 http://yle.fi/yleisradio/ota-yhteytta#anna-palautetta
Kilpailun voittaja
Venäläisanimaatio voitti Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon
Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon, kansainvälisen kilpailun Grand Prix舗n voitti venäläinen animaatio Bum-bum doch舗 rybaka.
Animaation on ohjannut Ivan Maximov. Se kertoo yksinäisestä kalastajasta ja norsunpoikasesta.

- Katso lyhytelokuva - Watch Winner TFF 2014 -

::


Mennyt luento Teemu Taira:

Dokumenttielokuva uskontokritiikin välineenä


http://kavi.fi/fi/elokuvasarja/luentosarja-elokuva-uskonnon-peilina

PERJANTAISIN LUENNOT - klo 1430

Uskontoa voi käyttää vain vallan perusteena.

- uskoa vain oman moraalin motivoijana


- Arhi Kuittinen 
Huovisen inkvisitio

Kahden työntekijän erilainen kokemus Huovisesta - miksi?
Päätoimittajat kielsivät negatiivisen uutisoinnin Huovisesta ja hänen homovainoistaan. Moni ei halua uskoa tätä todeksi. Kirkon törkeä valtakeskittymä Vatikaanin tyyliin jatkuu ja kasvaa median avustuksella. Media tuo esille kauniita puheita mutta ei nosta rivoa valtaa esille.

1)


"Rankka väite tunnetusta piispasta - savusti homoseksuaalisuutensa tunnustaneen työntekijän" IL

Mitä kirkko on, jos sen ihmisvainoja ja konservatiivien kulissientakasita sotaa ei selvitetä?
Vain Piispojen kirkkoherrojen urahissi?
Arvelisin että työntekijöiden karmeita kokemuksia alkaa pulpahdella nyt enemmänkin. Kirkon vallanpitäjien kaksinaamaisuus on avattava. Ei ole oikein, että Vatikaania matkiva ev-lut kirkko esiintyy luterilaisena kirkkona, jos sen vallankäyttö on täysin keskitettyä ja konservatiiveja sekä eli-luterialisia kalvinisteja suojelevaa (viidesläiset, lestadilaiset).
Auktoriteettiin sokeasti uskominen antaa turvaa, voi luovuttaa oman vastuun pois - luoda illuusion omasta vastuuttomuudesta  - mutta Jeesus-liike kielsi tämän "Älä kutsu ketään isäksi".

kts "syyte" Huovisen toiminnasta
Pakilan seurakunnan seurakuntapastorina toiminut Susanna Airola väittää kirjassa, että Huovinen savusti hänet virastaan, koska hän oli tullut kaapista ulos.

Media on aivan harkitusti konservatiivisen valtionkirkon Vatikaanin eli kirkkohallituksen tukena. Kun julkinen paine on kasvanut homosympaattiseksi, kirkko ja sen eprinteiset homofoobikot käyttävät sitä nyt hyväkseen, kun ovat joutuneet nurkkaan ja tarpeeksi julkiseen valokeilaan


Tapaus 2)

Tämä toinen tapaus tapahtui alusta asti julkisuuden suojassa
ja työntekijällä oli siksi suoja Huovista vastaan:

"Laura Mäntylällä hyvä kokemus Eero Huovisen toiminnasta"

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/laura-mantylalla-hyva-kokemus-eero-huovisen-toiminnasta/
"Ilmeisesti seksistä syntiä tehneet uskonnot ovat menestyneet kulttuurievoluution kilpailussa paremmin kuin hengellisempiin asioihin keskittyneet kilpailijansa. Ihmisiä on helppo syyllistää ja armahtaa maailman luonnollisimmasta asiasta.  Tai sitten nykyinen tuomitseva kulttuuri on vain välivaihe."


Jyrki Kasvi: Bakkanaalit sunnuntaina

http://yle.fi/uutiset/jyrki_kasvi_bakkanaalit_sunnuntaina/7089371
"Uusimman suomalaisen naiselokuvan liikkeellepaneva voima on kuukautiskierto ja siihen liittyvät uhat ja mahdollisuudet", kirjoittaa Kari Pirhonen.

"Yllätyin miten huonoja ne (naiselokuvat) ovat. On absurdia puhua kiintiöstä naisten tekemien elokuvien tuelle, jos taso on mikä on. Ohjaako rahoitus sitten tähän, kun dokumenttipuolella on mielenkiintoisia elokuvia", Pirhonen kertoo HS:lle.
"Ihan kuin naiset olisivat ottaneet roolimallin, että pitää olla tyhmä ja vähän yksinkerta...inen. Miksei voi käsitellä tiukempia aiheita?" Pirhonen ihmettelee.
Filmihullu-lehden (1/14) katsauksessa Pirhonen syyttää suomalaisia naiselokuvantekijöitä Minna Canthin perinnön unohtamisesta. Hänen mielestään Canthin keinot ja tavoitteet on korvannut Demi-lehdestä tuttu tematiikka ja ongelmanasettelu.
"Sijoittuipa elokuva mihin aikaan tai yhteiskunnalliseen tilanteeseen hyvänsä ja olivatpa naiset ammatiltaan mitä tahansa, heitä ei kiinnosta mikään muu kuin täydellinen (perinteinen) parisuhde ja oman hedelmällisyytensä hyödyntäminen. Sellaiset asiat kuin talous, politiikka, uskonto, sukupuoliset vähemmistöt ja alkoholismi ovat naisille täysin vieraita", Pirhonen analysoi kirjoituksessaan.
"'Kotimaisen elokuvan maaginen realismi' tarkoittaa siis sitä, että elokuvateatterissa istuva nykyinen tai tuleva yh (yksinhuoltaja) näkee itsensä pussaamassa pääministeriä ja elävänsä ydinperheensä kanssa satumaassa maailman loppuun asti tai vieläkin kauemmin", Pirhonen kirjoittaa.

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1395287486614?jako=d7204c4057a226c9a7311ae43afa32e0


Ei kommentteja: