perjantaina, maaliskuuta 01, 2013

Nokian päämäärätietoinen itsetuho


Nokian päämäärätietoinen itsetuho
Olympialaisissa vauhdikkain laji on jääkelkkailu.
Nokia on nyt Elopin jääkelkka kohti huurteista kalliota.

Nokian monogamia Microsoftin ehdoilla vaikuttaa nyt järjettömältä Nokian kurssilaskussa koska kukaan muu suuri kännykkätehtailija ei voisi kuvitellakaan tekevänsä kädet sitovaa sopimusta.
Nokian tuho on kuitenkin myös Ollilan voitokas urakelkka ylöspäin kuten myös Elopilla.
Luovuttamalla Nokian Microsoftin Windows-mainonnan rahoittajaksi Ollila sai statuspaikkansa  amerikkalaisen teollisuuseliitin joukossa.
Nokiassa ilmenee nyt suomalaisen amerikkafantasian ja harhauttavan pintakulttuurin  koko karu totuus kaikin tavoin. Alistuminen, itsensäpettämisen sokeus, huijaamisen hurmos, itsekkyyden ylistys.
Tavalliset pörssianalyytikot eivät ymmärrä eliitin ahneuden tuhon määrää ja välinpitämättömyyttä.
Rahan teon päämäärä tunnustetaan mutta ilmiselviä salaliittoja kattavan taloudellisen  sodan ja tuhon luomiseksi kulttuurisesti sivistymättömät pörssianalyytikot eivät tajua.
Vallanhimo ja oman statuksen hilaaminen eliitin joukkoon vaatii aina uhreja ja huijattujen massahautoja.
Nokian osakkeenomistajilla olisi aivan viimeiset hetket ymmärtää, miten heitä on huijattu Elopin puolesta täysin perusteettomalla, lapsellisella ja yksipuolisella alistumisella Microsoftin nartuksi teollisuuseliitin sisäpiiritanssin takia.


Veljenikin on vihdoin herännyt:
Elop ilmoitti jo alkuvaiheessa, että hän tappaa Nokian peruspuhelimet ja silti suurin osa analyytikoista jäi jauhamaan, että peruspuhelimet ovat Nokian selkäranka. Aivan uskomatonta.


Ja suomalaiset "tutkijat" ja "mobiiliasiantuntijat",
onko kivaa herätä taas myöhässä ja yrittää unohtaa oma panos Nokian tuhon varmistamisessa? 

Oliko pää tarpeeksi syvällä Ollilan hanurissa? Oliko? Miltä nyt tuntuu, kaikki suomalaiset "asiantuntijat"? Ammattimaiselta? Kun on ensin toimittu kiihkeästi ja sokean uskonnollisesti Nokian mainostoimiston työntekijänä monta vuotta ja hämätty osakeenomistajia ja yleisöä oikein urakalla? Tuntuuko olo nyt vastuulliselta ja suurelliselta? Hype on kivaa niin kauan kuin se huumaa.
Jälkiviisaiden valtakunta. Hävetkää, lahjottavat ja huomionkipeydellä hypeä kasvattavat idiootit.

Uusliberalismin harhaiset visiot "kilpailukyvystä" ja valtion tuhoamisesta Suomessa:
Ei kommentteja: