lauantaina, heinäkuuta 07, 2012

Mistä alkoholismissa ja virkamieskulttuurissa on kysymys?

 
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?
Mistä alkoholismissa ja EVM-virkamieskulttuurissa on kysymys?Sailaskin
herää säikähtäneenä:

 • ‎ "Yhteisvastuiden kasvattamisessa puhutaan Suomen määräysvallan kaventamisesta, eikä tällaisia ratkaisuja pitäisi tehdä kriisin aikana. Mielestäni Suomen ei pitäisi mennä mukaan tähän"

  •  Sailas: Suomi maksaa muiden laskuja

Kuinka Urpilainen voi väittää hallituksen valintaa sellaiseksi, mikä ei edusta hallituksen kantaa? Urpilainen vastustaa nyt teatraalisesti sitä, minkä hallitus ja eduskunta ovat jo hyväksyneet EVM-velkaannuttamismekanismissa hänen itsensäkin painostamana.  Tämä on halpamaista kaksinaismoralismia:
Tajuavatko kansanedustajat vähitellen, kuinka heitä on huijattu suuruudenhulluun liittovaltiopolitikkaan suuruudenhullulla pankkien vapauttamisella?


Olli Rehn valehteli toukokuussa, ettei Espanja tarvitse  tukipakettia.
Niinpä
 • Taloustieteilijä Nouriel Roubini:

  "Mikään ei ole muuttunut sitten finanssikriisin.  Pankeilla on kaikki kannustimet huiputtaa - tehdä asioita, jotka ovat joko laittomia tai moraalittomia."


Suomalaisten alistuvaisuudessa  ja ”virkamiesluottamuksessa”  sekä nykyisessä luottamuksesta euro-katastrofia edistävään hallitukseen ei ole  kysymys Suomen ”vakaista oloista”  tai tyytyväisyydestä  vaan 1000 vuotta jatkuneesta kuninkaan ja valtion harjoittamasta mielenmuokkauksesta ja alamaisidentiteetistä. Pelosta. Herrapelosta.

Suomalaiset on opetettu järjestelmällisesti synnintuntoon, alistuvaan häpeään ja depressioon, jotta tottelevainen yksilö saisi taivaspaikan ja kunnon kansalaisen statuksen; vain alistumalla.

Alkoholismi on tyypillinen passiivinen voimattomuuden sisäänpäinromahdus kulttuurin paineessa.
Et saa olla heikko etkä valittaa kokemuksistasi saati saada oikeutta alistajia kohtaan hierarkiassa ylöspäin. Et ole mitään virkamiesten ja poliitikoiden virheiden rinnalla. Vain kansalainen joutuu vastuuseen, ei poliittisen systeemin kultaiset sisäpiirimuurahaiset.

– Suomessa ollaan katastrofin partaalla. Tilanne on huonontumassa, ja emme edes itse tiedä, missä olemme, toteaa lääketieteen ja kirurgian tohtori Mikko Vienonen.

STAKESin heti laman alkamisen jälkeen luoma systemaattinen harha paremminvointivaltiosta alkaa haihtumaan tutkijoiden vähitellen uskaltaessa puhua suomalaisesta todellisuudesta.

Väärin hoidettu lama ja nujertava "talouspuhe" uhkailuna ja sen ideologisen taustan kieltäminen on ollut oikeiston vahva ase nujertaa vasemmiston ja työläisten idea tasa-arvoisten kansalaisten hyvinvointivaltiosta. STAKES oli tiukasti tukemassa hyvinvointivaltion purkutalkoita kokoomuksen tahdittamana, jopa tilastoja vääristellen. STAKES viimeviikkoinaankin julkaisi "tietoja", joiden mukaan alkoholin käyttö on laskenut ja tyttöjen itsemurhat ovat laskeneet. Lottovoittosuomi, paremminvointisuomi! Kummatkin olivat tosiasiassa nousussa.


Suomalaiset luottavat ja pelkäävät ”kunnioittaen” viranomaisia ja poliitikkoja eniten Euroopassa galluppien mukaan  vaikka perinteisessä erityissuojeluksessa olevat virkamiehet saavat väärinkäytöksistä, ”unohduksista" ja törkeästä ammattitaidottomuudesta lähes aina vapautuksen oikeusjärjestelmässä siinä missä tavallinen yksilö ei voi unelmoidakaan vapauttavasta tuomiosta. Vastuu tarkoittaa suomettuneessa virkamieskulttuurissa korkeampaa vastuuttomuutta.  Se antaa elitististä ylemmyydentuntoa jos mikä.

Viranomaisten arvaamattomuus ja vastuuttomuus päätösten perustelemattomaan vaihtamiseen ja seuraamuksiin juontaa juurensa Suomessa Vatikaanin kirkkovaltaan, kirkkoruhtinaiden ja Vatikaanin virkamiespappien verotustoimintaan Suomessa jo ennen Ruotsin aatelisten ja kirkon valloitus- ja verotusoikeutta. 

Ei suomalaisten alistuvuus ja poliittinen reagoimattomuus kerro kansalaisten rehellisyydestä, rauhallisuudesta tai tyytyväisyydestä. Ei lainkaan.

Mielipiteiden ilmaisua ja kansalaisten poliittista tiedostamista poliitikkojen todellisista arvoista kansalaisten arvoja vastaan ei tapahdu koska ihmiset pelkäävät leimautuvansa erilaisiksi virallisen totuuden vastustajaksi, pois kunnollisten ja tottelevaisten kansalaisten kunnia-alueelta. Häiriköiksi.

Standardisuomalaiset rakentavat identiteettinsä hyvin harvoista kunnon kansalaisen pelokkaista moduuleista ja tavoista. Kelpaavuuden moduleista.

 Omaa epäonnistuneisuutta, tyytymättömyttä, poliittista johdonmukaisuutta ja karmeita kokemuksia ei ilmaista edes poliittisesti aktiivisten puolueen sisällä  vaan mieluummin ilmaistaan ihailua "menestyijä" ja eliitin sisäpiirisuojaa kohtaan, jotta voisi rakentaa itselleen myös menestyjän kulissit ja unelmoida myös sisäpiirisuojasta.

Kokoomus on alkanut käyttämään loistavasti hyväkseen ihmisten katkeruutta virkamiesvaltaa vastaan kun 1989 lama alkoi. Lisätäkseen kokoomuksen omaa virkamiesvaltaa epädemokraattisesti.

Valtion supistaminen ja hyvinvointivaltion mitätöiminen on nyt kokoomuslaisten iskulause mutta se johtaa harhaan jo alku vaiheessa: 1989 laman takana olivat kokoomuslaisen pörssi-ideologian ja -politiikan ajajat mutta he eivät joutuneet vastuuseen teoistaan. He saivat lisää valtaa syyllistämällä taas kansalaisia.

Hyvinvointivaltiota syyllistettiin ja leimattiin vaikka kyse oli kokoomuksen oikeistolaisesta juppipolitiikasta ja pankkikeinottelusta 1983 lähtien aina 1989 lamaromahduksessa (kaikki 43 miljardin riskin ottaneet pankkiirit vapautettiin ja pankit rikastuivat lama-ajan yksityishenkilöiden omaisuuden alennusmyynnistä pankeille) -  sekä myös pankkimies Mauno Koiviston Neuvostoliiton käyttämisestä sisäpolitiikassa Kekkosen tyyliin.
Pörssikeinoteluun vastuulliset (mm. Harri Holkeri)  pakenivat 90-luvullakin vastuusta aloittamalla vuosisatoja vanhan suomalaisten syyttämisen sivistymättöminä tai tuhlaavaisina. Ulkomaalaisia sijoittajia houkuteltiin Holkerin hypellä eli takaisinmaksutakuulla, jotta luotaisiin valheellinen supernousu Suomen pankkitoiminnalle.

Pankit vapautettiin jopa kaikista veropetoksista kun taas kaikki yksittäiset kansalaiset raahattiin pankkien voitontekokoneiston osaksi pakkolunastuksineen laman keinotekoisessa sekasorrossa. Huutokaupatkin kiellettiin velallisen osalta koska pankkien pienellä präntillä luki usein pankin etuostooikeus.

Pankkien vapauttaminen tapahtui Koiviston käskystä ja laittomasti, tuomareita käskyttäen.

 Se on vain historiaa - käsittelemätön historia tosin toistaa taas itseään.
Sama hajota ja hallitse -eetos jatkuu nyt EU:n kokoisena.
Ruotsalaiset katsovat nyt todella ihmeissään silmät soikeana miksi suomalaisilla poliitikoilla on pakkomielle vapauttaa etelä-Euroopan pimeät pankkiirit suomalaisten veronmaksajien rahoilla ja luoda Kafkan pahin painajainen yhden viraston kuningaskunnasta.

 Kokoomuksen mylvintä ja kansalaisten syyllistäminen 1991 peitti  oikeat syy-seuraussuhteet - kuten nykyisessä EU-katastrofissa. Katastrofin aiheuttajat (Katainen, EK & co) ovat julistautuneet katastrofin hoitajiksi ja se sopii palästyneille kansalaisille, jotka katuvat sitä etteivät olleet tarpeeksi eurouskollisia vaan jotenkin epäuskolllaan aiheuttivat virkamiesten rakentaman uskomusbaabelin romahtamisen.


Kaivoshankkeet ja virkamiesten siirtyminen päätösvaltansa alaisuudessa olevien firmojen palkkalistoille ovat tuorein ja räikein esimerkki virkamiesten "maan tavasta", korruptiosta ja mielivaltaisesta koskemattomuudesta. Myöskin kokoomuksen suojelevat siivet Ilkka Kanervan poliittisten luottamustoimien suhteen selkeän lahjustuomion jälkeen on mitä kirkkan johtotähti poliittisen korruptiokulttuurin kartalla.


Kun kansalaisten virkamiespelko romahtaa, romahtaa luottamus valtioon, jonka kokoomus on nyt hiljaa valloittanut oikeistovirkamiehien sankalla joukolla.
Kansalaiset eivät osaa kuitenkaan poliittisesti ymmärtää kokoomuksen roolia Suomen alasajossa kaiken harhauttavan talouspuheen takia. 
Kansalaiset eivät ole ymmärtäneet oikeistolaisten uusliberalistien vallankaappauksen laajuutta virkamieskoneiston kautta.  Demaritkin ovat täynnä piilo-oikeistolaisia ihan vain mahdollisimman näkymättömän ja käytännöllisen vallankaappauksen takia.

Kokoomuslaiset ja nyt myös sokean pelon teille harhautunut ja ihmiskeskeisen ideologiansa hylännyt, Lipposen muokkaama SDP sekä vallanhimoinen vasemmistoliiton eliitti puhuu "eurooppalaisesta identiteetistä" vaikka sillä ei ole mitään tekemistä keinottelijoiden ja europankkien vastuuttomassa vapauttamisessa kohti EU:n totaalista  virkamiesdiktatuuria.

Eurooppalainen oikeisto ja uusliberalismin saarnaajat hylkäsivät yhteiskuntasopimuksen EU-virkamieskoneiston kautta, jotta eliitti ja keinottelijat vapautettaisiin pelaamaan rahalla ja kansaskuntien kohtaloilla. 

  Ikivanha virkamieskulttuuri moukuttaa suomalaisia, jotta suomalaiset uskoisivat ettei yksilö voi mitään virkamiesten koskemattoman vallan suhteen.
Virkamiehet ovat tehneet nyt paholaisen sopimuksen pankkien kanssa ja taanneet kaiken keinottelun systeemikatastrofin uhalla ja pelotteella.
Kysy vaikka Helsingin roihuvuorelaisilta heidän jatkuvasta sodasta katkeria ja vallanhaluisia Helsingin virkamiehiä kohtaan paikallisdemokratian suhteen, taas tänäkin kesänä ja jokaisena vuodenaikana. Virkamiesten vallanhimo näkyy joka tasolla.


Suomalaisten luottamus euroon on kaiken sen valheen ja pelottelun varassa mitä Helsingin Sanomat ja YLE on pumpannut suomalaisiin "talouspuheena", jotka sokeasti luottavat ”tiedotusvälineisiin” virallisena totuutena. Euro on virallinen ja ainoa "rationaalinen yhteys" "Euroopan ytimeen", "vapaat markkinat". Ei ole.

Leivän ja ruuan hinta ei laskenut vaikka niin Hesari lupasi kansalaisille tämän pankeille pedatun euro-EU:n tuovan.

 Missä ovat mielenosoitukset?

Miksi ihmiset pelkäävät keskustella syyllisistä ja selvistä johtopäätöksistä selvien valheiden jäljiltä?

Miksi romahdukseen ja pankkien velkaekspansioon syylliset virkamiehet ja syylliset poliitikot saavat vain lisää ovat taas kruunu päässä ”pelastajien” eli sanelijoiden roolissa? Ei romahdus ole sattuma tai vahinko. 

Suomalaisille ei kerrottu, että ei tarvitse olla eurovaluuttaa, jotta voi kuulua "EU":hun.
Ruotsin ja Tanskan itsenäistä euron torjuntaprosessia ja perusteluja ei seurattu Hesarin massiivisella tiedottamattomuuden muurilla. Ruotsi vain manattiin tuhoon tuomittujen joukkoon eurohylkiöksi. Nyt Suomi on tuomittujen joukossa koska poliitikot pitävät kiini eurosta koska eivät voi myöntää virheitään ja ammattitaidottomuuttaan vaan yrittävät kääntä roolinsa pelastajiksi vaikka ovat tuhon enkeleitä.


Perussuomalaiset saivat aikaan eräänlaisen kapinaliikkeen mutta valitettavasti perussuomalaisten johtajalla Soinilla talousasiat eivät olleet lainkaan ykkösasiana vaan puoluevallan pönkittämisessä äärioikeistolaisten kavereiden suojelu ja nostaminen mm. eduskuntaan ja valiokuntiin. Soini ei edes yrittänyt oppositiorintaman rakentamista kokoomusta vastaan, enemmistöhallitusta oppositiovoimin ilman kokoomusta.


Poliittisen uhan ja terrorin on tarkoitus synnyttää lamaantumista ja plutokratiaa, harvainvaltaa rahapiirien (EK) "suojeluksessa" ja sanellessa.

Lamaantunut henkilö etsii lamaantuneena elinvoimaa vain alistajan armonpaloista.
Tämä on Vatikaanin brändikirkon pitkälle jalostama kaava, jota myös Hitler, Kekkonen, Mauno Koivisto, Lipponen ja Katainen ovat käyttäneet menestyksellisesti lyödäkseen kansan sekä demokratian idean polvilleen "suuren uhan" edessä.

Suomettuminen oli - ja on - vain tehokasta sisäpiirivaltaa, Kekkosen luoma oivallinen uhkadoktriini ulkopoliittiselle sekä sisäpoliittiselle yksinvaltiudelle, kun ulkoinen valtaa antava uhkatekijä määrittelee kaiken ja sysää demokratian syrjään. Samasta vallasta  Katainen ja Urpilainen nyt uneksivat polvistuessaan euro-unionin alttarin rajoittamattoman vallan äärelle.

Kuinka  Suomen  kansa  ja suomalaisuus valmistellaan epäaktiiviseksi ja epäpoliittiseksi? Tottelevaiseksi? Sokeaksi?

 • Väitös: Koulu aiheuttaa oppimisvaikeuksia

  – Kouluissa vähätellään ja alistetaan oppilasta. Oppilaat pelkäävät, ja huomio menee häpeän välttämiseen. Huomion pitäisi keskittyä oivaltamisen iloon, tutkija Erja Kautto-Knape sanoo.

  Tutkijan mukaan opettajat keskittyvät liikaa opetussuunnitelman noudattamiseen. Heidän pitäisi keskittyä oppilaisiin yksilöinä. Palautteen ei pitäisi perustua puutteisiin ja virheisiin, vaan onnistumiseen, Kautto-Knape kertoo.
Koulu on opettajia varten. Lukujärjestystä varten. Tottelemista varten. Standardeja varten. RKP:tä varten. Poliittisia puolueita ja virkamiehiä varten passivoivassa, rajaavassa ja alistavassa toiminnassaan. Oikeistolaisen hierarkiayhteiskunnan ihanteet toteutuvat suomalaisessa koulujärjestelmässä. Sisällissodan jälkeen luotiin suomalainen oikeusjärjestelmä ja vasemmistolaiset opettajat heitettiin ulos kouluista oikeiston vallankumouksessa.


Taustatietoa oikeiston kotrolloimasta koululaitoksestamme:

Salainen valta vaatii virkamiesten salaliittoja - esimerkkinä VKTS

”Monet vaikuttamisen tuloksista voivat olla osa nykyistä lainsäädäntöä ja yhteiskunnassa vallitsevia käytänteitä. Ne ohjaavat instituutioiden toimintaa ja arkipäivän rahavirtoja. Vaalirahakeskustelussa on keskitytty selvittelemään puolueiden saamia rahavirtoja. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, mitä politiikan rahoittajat ovat hyötyneet. ”    - suomenkuvalehti.fi


Eliitti on onnistunut luomaan illuusion, jossa virkamiesten koskemattomuus ja salailu on heidän arvovaltansa perusta.

Ei hyvinvointi syönyt lapsiaan

 - vaan kokoomuksen sekä jättiyhtiöiden etujärjestön EK:n uuttera työ varastaa humanistien ja vasemmiston aatemaailmaa, sanastoa ja hyvinvaltion ideaa sekä suojella ja hyväksikäyttää vanhaa vatikaanin, ruotsalaisen ja venäläisen aatelisvirkamieskulttuurin valtaa käyttäen lamaa nuijana.

Tietysti SDP:n puolueliitin ja kuntapolitiikan vallanhimo ja juhliminen oikeistoeliitin kanssa auttoi murentamaan/hämärtämään vasemmiston itseluottamusta 1980-luvulla ja pörssimaailman kaatama velkaraha sokaisi porvari-identiteettiin tottuneet vasemmistolaiset, jotka eivät huomanneet itsepetostaan edes laman alkaessa eivätkä analysoineet oikeiston kaivamaa lamakuoppaa pankkisotkuilta vaan syyttivät vain itseään lamasta kokoomuksen hyvinvonintivaltiosyytösten ja talouspuhejargonin alla. Älä ole enää sinisilmäinen ja tyytyväinen.

Älä vaadi itseltäsi tyytyväisyyttä.

"Harhaanjohtajat eivät käsittele tätä tilannetta niin kuin se olisi ongelma saatikka kriisi. He käsittelevät tätä tilannetta niin kuin se olisi mahdollisuus, jota on hitaasti ja kylmän rauhallisesti rakennettu viimeiset kolme vuosikymmentä. Tämä ilmenee ällistyttävän selkeällä tavalla: he käyttävät jokaisen tilaisuuden hyväkseen edistääkseen agendaansa, jonka nimi on neofeodalismi."::   lisälinkkejä,  virkamiesvallan kovaa euroydintä sumun seassa  ::


EU ja valta


Suuri valiokunta ja EU | Brysselin kone | YLE Radio 1
 
Moni kansanedustaja elää "kotosuomea", jota ei enää ole. Valtaa on siirretty rajusti Brysseliin. Mutta kaikki Suomen sielläkin omalta osaltaan tekemät päätökset kulkevat eduskunnan suuren valiokunnan kautta.
lobbarit ja EU | Brysselin kone | YLE Radio 1 |
 
Lobbareiden työnä on saada yksityinen etu vaikuttamaan yhteiseltä edulta. Kuinka iso osa lobbareilla on EU:n päätöksenteossa ja esimerkikisi nykyisen talouskriisinkin synnyssä? Ja entä mikä on heidän roolinsa nyt kun EU:n ydinturvaa mietitään?
Onko unelma EU:n yhteisestä ulkopolitiikasta haudattava?
| Brysselin kone | YLE Radio ...
Ottavatko suuret valtiot EU:ssa kokonaan vallan? Vai viekö Saksa koko unionia ja muut seuraavat? Haastateltavana on EU-tutkimusohjelman johtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista. Toimittajana on Maija Elonheimo. Tervetuloa mukaan keskustelemaan Brysselin koneen sivulle.Kreikka ja Saksa

| Eurooppalaisia puheenvuoroja | YLE Radio 1 | yle.fi
http://yle.fi/radio1/asia/puheenvuoroja/kreikka_ja_saksa_36249.html
Miltä Kreikan kriisi näyttää kreikkalaisin silmin Saksasta katsottuna? Kulkeeko Eurooppa kohti hajoamista vai kohti Euroopan Yhdysvaltoja? Tätä pohtii Saksassa asuva kreikkalaisprofessori Milos Pechlivanos. Milos Pechlivanos on Kreikan kielen, kirjallisuuden ja kulttuurin professori.EU:n perustuslaki kumosi jo Suomen perustuslain ilman laillista järjestystä perustuslain muuttamisesta:

Lissabonin sopimus, EU:n ulko-ja turvallisuuspolitiikka

| Brysselin kone | YLE Radio ...
http://yle.fi/radio1/asia/brysselin_kone/lissabonin_sopimus_eun_ulko-ja_...
Kuinka Lissabonin sopimus muokkasi jäsenmaiden tapaa hoitaa yhteistä ulko-ja turvallisuuspolitikkaa? Miten Suomen asema on todellisuudessa muuttunut? Teija Tiilikainen oli aikanaan neuvottelemassa Lissabonin sopimuksesta. Ensin sitä tosin kutsuttiin EU:n perustuslailliseksi sopimukseksi.Virkamiehet ja valta - linkit

http://yle.fi/haku/default_fi.jsp?g1.qry=virkamiehiin+suomalaisten&g1.oft=41

-"90% valtion velasta on ulkomaalaisessa omistuksessa. Herra Järvinen kiteyttää kyseisen asian vakavuuden varsin hienosti: Jokainen voi arvata mitä tapahtuu, kun kansainväliset sijoittajat haluavat omansa takaisin. Mallia voi katsoa vaikka Kreikasta."


Kuinka taloudellinen  vallankaappaus tehdään pankkien lainaoperaatioina - esimerkkinä Islannin tapaus
 • JOHN PERKINS - Ex Economic Hitman Icelandic TV
http://www.youtube.com/watch?v=AMcJflvA7GQ

Tämä on tapahtumassa nyt Euroopan laajuisena. Kun "moderni" pankkitoiminta keksittiin feodaaliaikana, sen ensimmäinen tarkoitus oli orjuttaa talonpojat ikuiseen velkaan.


kts myös


Ylenkin esittämä dokumentti:

http://www.youtube.com/watch?v=SeEOousciB8

Viesti on selvä, älkää missään tapauksessa noudattako IMF ohjelmaaYLE Ulkolinja • "Veikkaan, että Kreikka lähtee ensimmäisenä, kun se saa rahansa, Törnqvist ennustaa."
Asiantuntija: Markan voisi palauttaa kolmessa kuukaudessa
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/asiantunt...
Kirje julkaistiin perjantaina Frankfurter Allgemeine Zeitungissa. Siinä ekonomistit kirjoittavat, että pankkien velat ovat lähes kolme kertaa suuremmat kuin valtioiden velat.
"Veronmaksajia, eläkeläisiä ja tallettajia vakavaraisissa maissa ei saa asettaa vastuuseen näistä veloista, varsinkin kun nähtävissä on jättimäisiä tappiota eteläisten maiden inflatoristen talouskuplien rahoittamisessa", ekonomistit laukovat.
 • Ekonomistit : Merkelin päätös sallia pankkituki oli väärä
http://www.hs.fi/a1305581022152

Ei kommentteja: