sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?


Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?
Kumpi luo suomivihaa Venäjällä enemmän, Stubb vai Turun Sanomat?
Turun Sanomat toimi mielestäni journalistisesti ihan oikein.

Eronen mässäilee ihan puhtaasti sadistisilla natsimielikuvilla ja -fantasioilla ja projisoi niitä suomalaisiksi visioiksi ja ratkaisuiksi - ja kutsuu tätä projektiaan muka ironiaksi.

Eihän Eronen ironisoi mitään vaan näkee natsikäytännöt vain huvittavina visioina ja ratkaisuvaihtoehtoina "rikollisten tunnistamisongelmassa".

Kaiken tähän liittyvän venäläisen yleistävän uutisointitavan "koko Suomi" ja otsikkojen räikeyden takana on Bäckmanin lanseeraama Suomi-kuva, tyyli ja viha, ei Turun Sanomien uutsiartikkeli.

Johan Bäckmanin luotsaama "Suomen antifasistinen komitea" on toiminut vuodesta 2008 ja vain sen paisutteleva ja yleistävä mielikuvapropaganda on venäläisten kokeman uudentyypisen Suomi-inhon takana.

Johan  on tehnyt aika hurjaa jälkeä omalla katkeralla otteellaan, jossa yrittää prosessoida jotain omia todellisia lapsuus- ja isä-ongelmiaan suomalaisesta ankeudesta ilman mitään suhteellisuudentajua. Hän on saanut siitä lisäksi hyvän bisneksen ja toimeentulon.


Oikeiston kansikuvapoika Stubb on toisaalta ministerinä hyväksynyt täysin Bäckmanin toiminnan koska ei ole perustanut valtion omaa mediatoimistoa ja tiedotus-suhdetoimintaa Venäjälle. Venäjä on aina ollut meille tärkeä ja ihan kansanluonnetta myötä tuttu naapuri.

Alexander Stubb on tämän venäläisten nationalistien luoman inhoilmiön suurin lietsoja Suomessa, ei Turun Sanomat.

 Stubbin Venäjä-inho, tahallinen suhteiden passiivisuus ja kaupan minimoiminen Venäjän kanssa on myös jotakin sanoinkuvaamattoman typerää ja suoraan vuosisadanalun äärioikeiston saksalaismielistä perintöä Saksan ehdoilla toimivissa EU-valheissa ja NATO-projektissaan.  Kokoomus perusoikeistona on aina tarvinnut vihollista ja demonista "idän uhkaa" - Kekkosen kaudella he olivat kuitenkin impotentteja omassa ideologiassaan koska olivat polvillaan ja nuoleskelemassa Neuvostoliiton suurlähetystössä siinä missä muutkin Kekkosen valtapeliin uskoneet puolueet. Nyt kokoomus yrittää unohtaa oman kekkosajan traumansa ja palata saksalaismieliseen fantasiaan Suomen myymisestä Saksalle.

Meillä on äärioikeistoa kuten on Venäjälläkin. Ja kylmän  oikeistolaista  kasinopörssikapitalismia valtion suurimpana vihollisena, valtion tuhoajana.

Vaikka Venäjä ei myönnä omaa valtakoneistonsa palveluksessa olevaa nationalistista ja samalla ortodoksisen kirkon äärioikeistoa, meidän on aika tunnistaa ja tunnustaa oma suojeluskunnan fasistisesta perinnöstä suoraan  nouseva ideologia ja ihmiskuva.


  • "Suomalaiset Venäjä-tuntijat ovat saaneet tarpeekseen Venäjän mediassa asiantuntijoina esiintyvän Suomen Antifasistisen komitean SAFKA:n toiminnasta.

    Venäjällä venäläisvastaisuudella eli russofobialla leimaaminen on kasvanut jo sellaisiin mittasuhteisiin, että Suomessa professorit ja aktivistit ovat hermostuneet.

    Julkilausumassa kummastellaan Suomen valtiovallan varovaisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää kääntää sekä Venäjän suuren yleisön että Suomessa asuvien venäläisten asenteita kielteisiksi Suomea kohtaan."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94699-vaara-suomi-kuva-raivo-herasi-%E2%...

Ei kommentteja: