tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Jatkosota Nyt. Jatko-osa.

  Suomalaiset ovat EU-myönteisin ja virkamiesmyönteisin kansa Euroopassa. Armeijammekin kaikki budjettirahat käytetään nyt NATO-yhteensopivuuteen ja NATO-leluihin, ei oman erityisen puolustustarpeen täyttämiseen omalla strategialla.

Myöskin kaikkien puolueiden oikeistosävytteisyys on painokkainta Suomessa eli puolueiden erot ovat pienet ja tarmokkaasti  oikealle päin liukuvia todellisten poliittisten päätöksien suhteen, sujuvasti puheista huolimatta.
Hiljaa hyväksytyn, hyvin perinteisen sotapropagandan mukaisesti ei sotilaallisten joukkojen toiminnasta demokraattisesti tiedoteta. Muuta kuin propagandana.

Armeijamme on sodassa Afganistanissa ja kuitenkaan suomalaisten tappamien määrää ei kerrota, koska kansaakaan ei näytä kiinnostavan pieni sota. Kunhan se tehdään salassa ja ilman näkyviä uhreja. Kunhan veronmaksajat maksavat sodan muslimityttöjen koulutusta ajatellen ja kirkko lähettää aseistetun papin sotilaidemme tueksi myös hengellisessä sodankäynnissä. Perinteiden mukaisesti.
Tämän oikeistoeetoksen taustalla on mediahegemonia eli valtion propaganda myös historian väärentämisessä. Taustamme on äärioikeistolaisempi kuin kykenemme kuvittelemaan:

 " Valtakunnan tärkeimmän – oikeastaan ainoan – yleisaikakauslehden auktoriteetti oli mielipidevaikuttajana suuri, suurempi kuin yhdenkään yksittäisen tiedotusvälineen nykyisen mediavallan aikana. Vuonna 1941 päätoimittajana oli Ilmari Turja, joka valjasti lehden täydellisesti sotapropagandan palvelukseen..."Ei kommentteja: