tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Miksi Lipposen taktiikka ei onnistu Kataiselta?


Ei kannattaisi ihmetellä, jos ei halua mainostaa tietämättömyyttään poliittisen kulttuurin muutoksesta.

Vaalit olivat kapinavaalit. Joko se unohtui toimittajilta ja politiikan sylikoirilta, kolumnisteilta?
Ei vain perussuomalaiset saaneet pontta kansan asialle vaan on SDP:kin selkä seinää vasten korvat luimussa oman asiansa eli poliittisen ideologian kanssa.

Joko SDP on vaihtoehto porvarien pörssifantasioille ja valtion alasajamiselle tai SDP häviää kuin hiilidioksidi Siperian metaanipäästöistä avaruuden rajalle hehkumaan näkymättömäksi.
Muut puolueet pakottavat SDP:n nyt juurilleen. Ehkä.


SDP on tehnyt Lipposesta lama-ajan pakkoruhtinaan eikä näe, kuinka Lipponen vain siirsi varallisuutta varakkaimmille ja hidasti maan toipumista radikaalisti.

Lipposen junttatyyli muistetaan ja Vanhasen perunamuussipatriarkalismiin ollaan totaalisen kyllästyneitä. Vihreätkään eivät enää yritä aktiivisesti unohtaa perussuomalaisten metsän reunassa tuijottavaa kiiluvasilmäistä mullilaumaa -  Seitsemästä veljestä on latautunut kirjasta todelliseen politiikkaan kuin klassikko sähkökirjana oppilaan iPadiin.

Hallitussopu on aina ollut vain rajaava vallan väline eikä demokratian dynamiikkaa.
Hallitusneuvottelut eivät ole enää Lipposen ja Vanhasen junttataktiikalla hoidettavissa, sillä poliitikot joutuivat näiden vaalien jälkeen miettimään jopa äänestäjiä. Eivät enää  vain puolueen sisäistä stratetigista valtapeliä EK:n miellyttämisessä ja eliittinsä perimysjärjestystä - vaan myös vihaista kansaa.

Toimittajat ja Kekkosen kiiltävän kaljun lakeijat yrittävät vieläkin epätoivoisesti kirjoituksissaan suojella suomettumisen valtapuheen populismia "perinteenä" ja leimata kaiken muun siksi saastaiseksi populismiksi, aivan kuten Kekkosen aikaan. On virallinen linja eikä sitten mitään muuta - suomettumisen perinnössä.

Lipponen on siis henkilö, joka jalosti Kekkosen kabinettirunttauksen tähän lainsuojattomaan show-tyyliseen esihallituspelleilyyn, mediankestäväksi "hallitusneuvottelukuriksi":
  • "Suomessa harrastetaan demokratiaa vain kerran neljässä vuodessa ennen hallituksen muodostamista"
Mutta varallisuuden ja kurjuuden todellinen kuilu kasvaa eikä kansalainen ole sokea. Varakkaiden verohelpotukset ovat nyt selvää oikeistolaista politiikkaa eikä enää "rationaalinen" peruste "tehostamiselle" eli valtion ja hyvän jakamisen alasajamiselle.

Perussuomalaisten valta vain kasvaa ja ensi vaalien vielä suurempi hyökyaalto on jo SDP:n ja vihreiden painajaisissa.
He alkavat herätä.

Politiikka onkin ideologiaa eikä suomettunutta nelivuotissuunnitelmaa, kokoomuksen amerikkalaisilla talouskonsulteilla koulutettujen virkamiesten rutiinisanelua ja uhkailua nahkurin oksilla.
Valta onkin poliitikoilla eikä porvarien tyytyväiseksi tekevällä konsensuksella.
Pientä heräämistä on havaittavissa.


Toimittajilla on kauhea hinku nähdä yhä mennyt suomalainen politiikan historia/tapa itsestäänselvyytenä ja ainoana vaihtoehtona, itsestäänselvyyttä vaatineiden poliitikkojen perintönä.
Poliittinen historiamme on aina ollut pakkomielteisen koheesio- eli konsensuspopulismin tuottamista. Monokulttuuria, kirkkokulttuurista peritty yksimielisyyden "kiistämätöntä" arvovaltaa. Valheellista kulissipolitiikkaa.

Kaikki on ollut muka väistämätöntä, minkä oikeistolainen populismi on tuottanut. Jopa kokoomuslaisten ravaaminen Neuvostoliiton lähetystössä kerjäämässä vallan sanoja ja hyväksyntää ja oman politiikan määrittämistä ulkomaiselta poliittiselta taholta, mm. Stubbin ihailema Ike Kanerva oli yksi juoksijoista Väyrysen kanssa kilpaillen nuolemisen maailmanennätyksestä.

Eurooppa on kokenut kaksi rajua talousromahdusta.
Miten kukaan rehellinen pörssikasinokapitalismin kannattaja voi enää puhua taloudesta tai toimia valtion palveluksessa? Eivätkö tuhoajat ymmärrä häipyä julkisuudesta ja myöntää olleensa väärässä? ja täysin kyvyttömiä toimimaan asiantuntijoina? Miksi Katainen ei ymmärrä feidata pois ja hävetä tuhoutunutta ideologiaansa?  


3 kommenttia:

Tuukka Sandström kirjoitti...

Ja tottakai kyse on muustakin kuin poliittisen kulttuurin muutoksesta. Hallitustunnustelija Kataisen lihakset eivät yksinkertaisesti riitä sanelupolitiikkaan, vaikka halua olisi. Edes konsensuksen löytäminen demareiden kanssa ei riitä enemmistöhallitukseen.

Kokoomus sai nyt 44 paikkaa ja demarit 42. Lipposen demareilla oli 1995 63 paikkaa ja Jäätteenmäen kepulla 2003 55 paikkaa. (Vuosien 1999 ja 2007 neuvottelut eivät ole niin olennaiset, koska hallituspohja ei muuttunut lukuunottamatta sitä, että oppositioelämään kyllästyneet vihreät halusivat vuonna 2007 tehdä itsemurhan liittymällä oikeistohallitukseen.)

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Nyt perjantaina Jyrki-boy on tosiaan kieltänyt, ettei hallitusneuvotteluja käydä SDP:n kanssa vaikka mitään lakia ei ole olemassa.

Ihme on, jos PS ei käy SDP:n kanssa saunanlauteille hautumaan uutta koalitiota.

Raimo kirjoitti...

Miksi sdp kieltäytyi 10.6 hallitustunnustelijan vaihdosta ja pääministerin paikasta? Koska Kataisen syrjäyttäminen olisi tuonut PS:n taas hallitusneuvotteluihin. EU-asioissa Sdp ei ole niin dogmaattisen jyrkkä kuin kokoomus, joten hallituspohja spd-ps-kepu olisi täysin mahdollinen.

Mutta eliitti haluaa PS:n oppositioon.

Jyrki Katainen ei kertonut kaikkea eli hän valehteli: hän olisi sallinut PS:lle vain kaksi äänestystä hallituksen linjaa vastaan, mitä hän ei kertonut 10.6. Valheen toistivat kaikki tv-uutiset ja totuus löytyy vain Jussi Niinistön blogista.

Halonen ja Lipponen painostavat sdp:tä, ja näitä ohjaa ruotsalainen rahavalta.

9.5.2011 tv-uutisissa Lipponen haukkui perussuomalaiset, varmaankin tarkoituksena sysätä nämä oppositioon.

http://www.thoughts.com/aabee/ps

http://lyyxem.freehostia.com/teljo.htm