maanantaina, toukokuuta 30, 2011

Säätytalon farssi ja lainsuojaton hallituslukko

Jos "hallitusneuvotteluissa" eli oikeistovirkamieskoneiston painostusneuvotteluissa lyödään kaikki valmiiksi lukkoon jo nyt , niin kuin Katainen on "ilmoittanut" kekkoslipposlaisesti, niin kukaan ei saa hallituksessa sitten muuttaa enää sitä, mikä nyt kiireellä, stressillä ja kokoomuksen painostuksella kyhätään.

Demokratiaa?
Ehei.

 Katainen vain toistaa Lipposen ja Vanhasen demokratian tuhoamisoppia.  Hallitus ei ole pääministerin vallan tae vaan pääministeri on vain eduskunnan tahdon toteuttaja.  Hallitusneuvotteluissa ei lain mukaan voida päättää eduskunnan linjauksista - laillisesti. 

Laittomasti toki tässä maassa on tehty vaikka mitä poikkeuslakiratkaisuja ja kabinettirunttauksia.
1989 laman aikana Mauno Koivisto rikkoi rajusti perustuslakia ja painosti tuomareita vapauttamaan pankit kaikista talousrikosepäilyistä sekä tuomitsemaan aina pankkien hyväksi yksityisiä ihmisiä vastaan. Pakkopullaa? Kenen suunnittelemaa?

Väistämätön hallitusmuoto ja hallituksen ratkaisut ennen hallituksen muodostamista?

ja Tarkan uusin mälläys onnettomalla leimaamisella mutta todellisella tilanneanalyysillä:
  • "- Hallitukseen menossa olevat puolueet, jotka esiintyvät perussuomalaisen populismin vastustajina, joutuvat oikeastaan turvautumaan hyvin paljon perussuomalaisille tyypilliseen populismiin, Jukka Tarkka sanoi YLE Radio 1:n Ykkösaamussa maanantaina."
http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/05/quotps-haamu_kummittele...

SDP romahti Säätytalossa taas takaisin Lipposen oportunistiseen politiikkaan oikeistolaisena rintamana, takaisin kokoomuksen apupuolueeksi. Kaikki vaalipuheet silputtiin ja ahmittiin aamupalaksi Säätytalon ensimmäisenä päivänä.

SDP mielisteli kansalaisia ennen vaaleja, että se on lähempänä perussuomalaisia kuin kokoomusta. Nyt on aivan toinen ääni kellossa, kun pitää EK:n edessä kiemurrella porvaripopulismin säestyksellä ylikansallisten yritysten mieliksi.

Kaiken maailman kekkosen ajan lakeijat ovat kirjoituksissaan ohittaneet pankkioikeiston populismin vaalien aikana ja puhuvat populismista vain suurta pääomaa vastustavien tahojen tautina.

Hallitussopu sääntönä ei ole demokratiaa vaan suomettumista. Neuvostoliiton keskusjohtoisen virkamiesdiktatuurin adoptoiyua "perinnettä".Hallitusneuvottelujen täytyy romahtaa, jotta vältettäisiin pahin populismi eli kansalaisille valehteleminen.

Vasemmistoliitto on luultavasti saanut säätytalolla SDP:n porukalle jo jonkin sortin ideologisen krapulan, vaikka sitä tietysti peitellään. Urasuunnittelu on tietysti motivoivaa mutta korruptio syö sielua.

SDP on puoluejulistuksensa mukaan vasemmistolainen ja demokraattinen. Kokoomuksen perässä konttaaminen on vain SDP-eliitin urasuunnittelua ylikansallisten yritysten EU:ssa Suomen lakkautuksen jälkeen.

Perussuomalaiset ovat (perinteisen, opitun, Kekkosen ajalta virallisen) sivistymättömän muukalaiskammosta huolimatta osoittautuneet aika vasemmistolaisiksi talouspolitiikassa. Mutta kuten huomasimme, Portugaliäänestyksessä keskustasta ja kokoomuksesta siirtyneet perussuomalaiset äänestivät  saksalaisten pankkien ja EU:n jatkuvuuden puolesta, jotta maaseudun lypsyrahat jatkuisivat brysselistä. Oli sen hinta veronmaksajille mikä tahansa ja kuin EU:n lakien vastaista.
Mikä mättää, Urpilainen ja Lipposen opetuslapset?

Miksi varakkaat ihmiset ja suuryhtiöt saavat Suomessa tajuttomia verohelpotuksia? 17 miljardia budjetista älyttömiä verohelpotuksia ja katteetonta elinkeinotukea joka vuosi.

Ei bisnes minnekään häviä, koska ei raha ja rahan pyynti Suomesta häviä. Katsokaa Ruotsia ja Tanskaa, jossa elintaso ja hyvinvointi on korkealla tasolla.

Onko se nyt niin vaikeaa palata juurille ja rehellisiksi ihmisiksi? Vaihtakaa puoluetta, jos kokoomuksen julkeus on niin upeaa.  
* linkitä Facebookkiin:

    Ei kommentteja: