tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Vasemmistoliitto lipeää

Huonolta näyttää Säätytalon hallitusneuvotteluissa, kansalaisten peruselintasosta ja terveydenhuollosta suostutaan nyt rajusti karsimaan mutta ei varakkailta tukien ja verohelpotusten lypsäjiltä.
Joka vuosi noin 17 miljardia euroa budjetista katoaa erittäin hyvin tienaaville keskustan ja kokoomuksen "etujäsenille". Aiheettomina elinkeinotukina ja perusteettomina verovähennyksinä. Vain luomaan järkyttäviä tuloluokkia tukisektoreina.

Sieltä pitää karsia ja ottaa eikä peruspalveluista. Paavo Arhinmäki on joutunut väsymyksestä kabinettisuggestioon?

Ei ole järkeä, että joku maatalousyrittäjä tai kokoomuksen ihannekeinottelija saa säädöksiä lypsämällä ja tukiaisten ansiosta veronmaksajilta 10000-30000 e kk palkkaa tai verottomia optioita ja vielä verohelpotuksia kaupan päälle?

Ei tämä ole edes kapitalismia.

Suomen virkamiesten toteuttama varakkaiden keinotekoinen  vaurastuttaminen on mielipuolista ja katteetonta valtion toimintaa kokoomuksen "lamaruoskan" alaisuudessa.
Valtion tärkeimpiä tehtäviä on luoda elämisen standardi yleisellä tasolla verojen kautta tasaavasti.
19 vuotta on kuitenkin huolehdittu vain varakkaimman  n. alle 15% osan elintason jatkuvasta nostamisesta.

SDP on myynyt iskulauseensa ja tehnyt niistä pahimpia lavasteita tasan 1989 kun lamahysteria alkoi poliittisena sotana oikeiston moukarointina. Rahan arvoton palvonta alkoi ja kokoomukselle annettiin vapaat kädet iskeä pelotekuilua suomalaisten väliin yhteiskuntaluokkien paluussa.

Mitä järkeä on luoda periaatteet ja  verolaki, jos puolueiden mafiat saavat ostaa kannatustaan tuhansilla poikkeussäännöillä omille eturyhmilleen?

Terveydenhuolto on romahtamassa (ensin tuhotaan ihmisten luottamus epämääräisyydellä ja sitten vaatimustaso) ja kokoomuksen lauma haluaa tätä, jotta ihmiset pumppaisivat peloissaan rahat ylikansallisille pörssilääkkärifirmoille. Perustuslakia rikotaan rankasti eikä hovioikeus nosta pikkurilliäkään.

Oikeussysteemiäkin on järjestelmällisesti rampautettu mm. jotta harmaa talous kukoistaisi.


Valtion tuhoaminen on vauhdissa ja vasemmistoliittokin on nyt allekirjoittamassa aivan turhaa alasajoa eikä käy todelliseen budjetin järkeistämiseen.

Suomi on rikas ja rikkailta on nyt varaa ottaa veroja. Yritysten saama tuet veronmaksajilta ja varsinkin suuryritysten epäoikeudenmukaiset helpotukset lentävät sijoittajille jumalattomina osinkoina.

Vasemmiston ehdoton tehtävä on tuoda esille kansalaisten kärsimys ja valtion vastuu perustuslain asettamasta velvollisuudesta valtion inhimillisiä olosuhteita luovasta tehtvästä. Suomalainen hyvinvointi laskee jokaisessa tilastossa.

Tätä EK on ajanut kabinettipolitiikassa menestyksellisesti.

Katainen on hyvä pelottelija Mauno Koiviston, Viinasen ja Lipposen oppien kasvattamana mutta tajuttominta on se, että SDP ja vasemmistoliitto eivät ole luoneet omaa radikaalia asiapohjaista linjaansa budjetin uudesta jakamisesta ja kansalaisen ehdottomasta terveydenhuollon oikeudesta ja perusturvan laatukriteereistä mm mielenterveyspalveluissa.

Suomi on raskautettu ja ahdistuneiden maa ja valtion tulisi tämä nähdä kaikessa järkyttävyydessään.

Raha on verta, raha on elämää ja hyvinvointia tuovaa kunhan se jaetaan. Jakaminen on vitaalia kapitalismia. Raha kiertämään, pääomavero paukkumaan Saksan malliin iloisesti kaikille ja ihmisarvo takaisin kuten 70-luvulla saatiin aikaiseksi. Suomi nousi suosta progressiivisella verotuksellalla, joka kiristyi koko 80-luvun ajan eikä se kasvua haitannut lainkaan yleisellä kasvukaudella (mikä on nytkin).

Amen.

Koulutus jälleen arvoon, valtion rahoittmana, budjetti kaksinkertaiseksi joka alalla.  • ja Esko Seppänen:
    "Ehdin julkisesti kehua demareiden kuuden kohdan ohjelmaa pankkien kuriinpanosta ja eurooppalaisen pankkikriisin ratkaisumallista. Se löytyy SDP:n kotisivulta osoitteesta:
http://www.sdp.fi/sites/default/files/sijoittajavastuu_0.pdf

Siitä ei ole paljon jäljellä siinä yhteispaperissa, jolla kokoomus ja SDP ilmoittivat panevansa kuntoon EU:n pankkituen sijoittajavastuun.Suomen uutta hallitusta muodostettaessa Timo Soinilla oli jo kertaalleen nuttu nurin ja toinen jalka elinkeinoministerin virkahuoneessa, oven sisäpuolella. Sitten kävi niin, että puolueen eduskuntaryhmä tulkitsi kenttäväen tuntoja ja lukitsi ministeriön ulko-oven Timon nenän edestä. Tapahtuma osoitti, ettei Timo olekaan yksin koko persut, enää. Herätettyään puheenjohtajansa ministeriunista oppositioon jäävillä persuilla ovat nyt synkronissa sanat ja teot......Toivoisin, että vasemmistoliitolla olisi samanlainen pyrkimys vaikuttaa Suomen politiikkaan. Pahalta tänään näyttää.

 http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=26

Ei kommentteja: