torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Uskontotiedettä tarvitaan estämään ydinvoimakatastrofeja
Mihin tarvitaan humanistista yleissivistystä ja uskontotiedettä?


Estämään ydinvoima-katastrofeja.
  Ihminen

 on kulttuurinen olento.

        Semanttinen prosessiolento.  Määrittymisen kautta määrittävä.


Ihmisen toimintaa ohjaavat uskomukset ja oletukset. Kun yhdistetään bisneshyöty ja "näkymättömät", "taustalla vaikuttavat" kulttuuriuskomukset, sillä ohitetaan helposti  humanistinen kontekstitietoinen ajattelu ja tieteellinen logiikka.

Tiede ei riitä ihmisen toiminnan ohjaamiseen ja apuriksi ilman humanistista motiivi- ja kulttuurikritiikkiä. Tiede on joko bisneksen palveluksessa tai universaalin humanistisen ihmiskuvan  palveluksessa. Tiede on hyvä orja mutta valhellinen isäntä "aina helppona/varmana ratkaisuna (rahaa säästäen tietysti)".

Ongelmien valinta on jo ratkaisu.
Ongelmien valinta on aina arvoratkaisu.

Jos ei ajatella tuhansia vuosia taaksepäin mm. tsunamien esiintymisessä sekä tuhansia vuosia eteenpäin säteilyjätteen seuraamuksissa, olemme vain itsetuhoinen eläinlaji, josta jää vain arkelogisia luunäytteitä ja muitakin elämänmuotoja 100000 vuotta tuhoava perintö.Ellei mm. ole aidosti riippumatonta tahoa valvomassa ydinvoimabisnestä niin tapahtuu juuri se, mikä tapahtuu.Sitä tahoa ei ole. On vain bisnestä ja rahavirtoja edistäviä tahoja, jotka keskittyvät mainoslauseiden hiomiseen ja valvonnan "helpottamiseen".


Jos biogenetiikassa jatketaan samankaltaista manipulaation kulttuuria ja seuraamusten rahanahnetta ohittamista mm. eläinten ja kasvien geenien holtittomassa yhdistelyssä (manipuloidussa mutanttimaississa on mm ameeban geenejä), meitä odottaa vielä kattavampi katastrofi ihmisen elämänmuodon ja elämän jatkumisen suhteen.

Miksi luottamukseni suomalaisiin viranomaisiin on nolla kriisitilanteissa?

a) Valtio ei ole varastoinut joditabletteja kaikille mutta rahaa syydetään isot summat 20 hengen STUK-elimeen joka on ollut joka arviossaan väärässä b) olin elossa Tsherobylin aikaan ja viranomaiset eivät julkaisseet säteilytietoja, jotta poliitikkojen suhdetta Neivostoliittoon ei vahingoitettaisi. Niin arvokas on kansa viranomaisille.


Tilanne on karmea mutta pitääkö siitä tehdä vielä farssi?
  • " IAEA vahvisti, että Fukushiman työntekijöitä on joutunut sairaalaan tuntemattomista syistä..."
Tuntemattomista?


 + edellinen kirjoitukseni uskontokulttuurin taustavaikutuksesta

    Ei kommentteja: