sunnuntai, joulukuuta 19, 2010

Koulutusjärjestelmä on poliittisissa pihdeissä ja virkamiesten poliittinen toiminta valheiden suojassa

Mitä asiantuntija sanoo kiemurtelevasta koulutusjärjestelmän uudistustyöryhmästä, johon ei kuulunut asiantuntijoita vaan vain poliittisen eliitin ideologisia juoksupoikia?

(uutisvideo poistunut mutta asiantuntija kritisoi politisoitumista asiantuntijatiedon ohi)


Ja vielä kysytään, miksi suomalaiset pitävät politiikkaa likaisena.

Poliittiseen puoluepeliin kuuluu kiinteästi, että valtaa himoitsevat hankkiutuvat eroon riippumattomista asiantuntijoista, koska he eivät sokeasti tottele poliittista valtaa.

Suomettuminen on aina ollut asiantuntijoiden tarkassa puoluepoliittisessa "valinnassa" ja karsinnassa. Tottelemattomat, asiakeskeiset ja riippumattomat asiantuntijat käristetään ulos. Aito fakta häiritsee aina ideologista vallanpitoa.  Virkamiesvalta on merkinnyt omien miesten esittelemistä kansalle uskollisina ja luotettavina, "neutraaleina" "virkamiehinä".

Salailu ja luottamuksen ilmapiiriin vetoaminen on ainoa vallan peruste Suomessa.

Kansa pysyy hiljaisena, koska se turvautuu luottamuksen lämpimiin tunteisiin ilman perusteita. "Suomi on rehellisten ihmisten maa". "Vain Kekkonen pystyi pelastamaan meidät, meidän on parempi olla arvostelematta Kekkosta ja virkamiehiä" 
  • Suomen viranomaiset kätkevät tietoa
Suomen viranomaiset eivät piittaa avoimuussäädöksistä ja pyrkivät kätkemään julkista tietoa kansalaisilta. Tämä käy ilmi Turun yliopiston valtio-opin professorin Matti Wibergin ja neljän opiskelijan tekemästä avoimuustestistä.

Suomalaisten luottamus virkamiehiin on sarjassaan maailman gallupennätys.

Miksi? Koska virkamiehet samaistetaan mielikuvatasolla pappis-aatelistoon ja Jumalan tottelemiseen suomalaisen valtionkirkon suorittamassa ainutlaatuisen tehokkaassa valtion ja kirkon samaistamisen prosessissa, mielikuvatasolla.

Kirkon evankeliumi on ollut kelpaavuuden ehdoissa, kunnon kansalaisen mielikuvissa, joita kirkko on tarjoillut tottelevaisille. Kuningasta kunnioittava on ollut Jumalaa kunnioittava. Muut ovat olleet helvettiin menijöitä ja kirkon kirouksen alaisia.

Esivaltaa mykästi kunnioittava on ollut Suomessa kunnon kristitty ja kelpaava kansalainen.

Vastaansanojat ovat olleet pakania ja räyhääjiä. Kirkko on ehdollistanut pelastuksen ja turvan mielikuvat tottelevaisuuteen. Kirkko hyväksyi sisällissodan aikana, että jopa viattomat vastaansanojat joutavat teloituskomppanian eteen ideologisena uhkana ja järjestyksenpitona.

Saako ärtymys korruptioon ja poliittiseen junttaukseen nukkuvat äänestäjät ensi vaaleissa äänestämään hämärää perussuomalaisten veljesjoukkoatoisena  suomalaisena poliittisena joukkokapinana (1917 eduskuntavaalien jälkeen)?

Kuinka nopeasti perussuomalaiset korruptoituvat?

Suomalainen poliittinen korruptio, konsensusraivo keskustelun kieltämiseksi ja tämän junttaamisen luoma  valta näyttäytyy aina valheina ja tiedon kätkemisenä. Kansalaisten luottamuksen vankka pohja on ohikatsomisessa, lapsellisessa nöyryydessä. Vallan luovuttamisessa ja painostukseen taipumisessa. Kuin koulukiusattu joka alistuu ryhmän antamaan leimaan.


" Kesäkuun alussa julkistettua ehdotusta peruskoulun uudeksi tuntijaoksi tulee arvioida uudelleen. Työryhmä ehdottaa oppiaineiden jakamista kuudeksi oppiainekokonaisuudeksi: (1) kieli ja vuorovaikutus, (2) matematiikka, (3) ympäristö, luonnontieto ja teknologia, (4) yksilö, yritys ja yhteiskunta, (5) taide ja käsityö sekä (6) terveys ja toimintakyky.
Oppiainekokonaisuudet synnyttävät uusia keinotekoisia raja-aitoja oppiaineiden välille, vaikka tavoitteena on ollut päinvastaisesti eheyttää perusopetusta. Kuvataiteen rajaaminen yksistään taide- ja käsityö -oppiainekokonaisuuteen kuuluvaksi ei ole perusteltua."
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/riikka-notkola-maailmasta-eristetty-taidekasvatus-ei-palvele-ketaan



Suomalainen yhteiskunta on tiukasti hierarkinen - Tutkimus

 

 

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Nuoret Helsingissä 2011 -tutkimuksen mukaan 13-19 -vuotiaiden pelot ovat jyrkästi lisääntyneet vuodesta 2000.

"En pärjää" noussut 18,5 % -> 39,7 %, työttömyys 23,7 % -> 44,8 %, yksinäisyys 15,4 % -> 30,9 %