lauantaina, joulukuuta 04, 2010

Heja! "Fråga Olle" -keskusteluojelma alkaa taas

Heja! "Fråga Olle" -keskusteluojelma alkaa taas tänään lauantaisin 22.50 The Voice -kanavalla. Asiallista mutta sitäkin koomisempaa kulttuuritabujen ja seksuaaliasenteiden möyhimistä


Kun puhutaan Suomesta sivistysvaltiona, ei saa unohtaa, että yhä rehtorit voivat kieltää kouluissa seksuaalivalistuksen. Biologian opettaja voi läväistä rivot kalvosulkeiset ihmisen fysiologiasta ja siinä se.

Seuraamukset ovat kaameat.

Opetushallitus sallii tietoisesti tämä uskonnollismoralistisen lasten henkisen hylkäämisen  "perinteiden" pimeään kuiluun.


Erään sosiologisen kyselytutkimuksen mukaan oikeastaan ainoa tilastollinen piirre, mikä erottaa arvomaailmaltaan uskonnollisesti sitoutuneet ihmiset muista suomalaisista, on pelokas ja torjuva suhtautuminen seksuaalisuuteen.

Seksuaalisuus on jotakin niin pimeää ja kauheaa, että vain mollissa ulvominen sunnuntaisin voi pitää mielen puhtaana ja kaukana maailmallisesta saastasta. Että on jotakin puhtaampaa, Jumalan täysin kontrolloima universumi kirkon helmoissa.

Kirkkoisä Augustinus aloitti kovan linjan ristiretken seksuaalisuutta vastaan. Hän vihasi omia yllykkeitään ja kehoaan. Hän piti nimenomaan seksuaalisuutta (eikä itsekkyyttä tms) perisyntinä. On oletettavaa että sekä Paavali että Augustinus olivat homoseksuaaleja mutta pitivät sitä kauheana kirouksena ja saastaisuutena. Jo kreikkalainen ja roomalainen sukukulttuuri piti vain homoseksuaaliksi julistautuvia miehiä kirouksena - suvun lisääntymisen kannalta. Homoseksuaaleja siis pakotettiin naimisiin.

Siten kirkkoisiksi nimitetyt homouttaan häpeilevät ja seksuaalisuudeltaan loukatut kiihkokristityt määrittivät omien kokemustensa takia varsinkin heteroseksuaalisuuden saastaiseksi. Homoviha on varsin uusi ilmiö kirkkokristinuskossa - roomalais-katolisessa maailmassa papit saavat perinteisesti puuhata keskenään mitä haluavat.


Church denounces gay priests after magazine revelations
An Italian Catholic diocese has denounced homosexual priests for their "double life" and said they should not be in the priesthood.

 Panorama said it recorded sexual encounters, including in a church building


Cover of Panorama magazine, 23 July

Ei kommentteja: