keskiviikkona, lokakuuta 13, 2010

Heterohysteriaa

:: päivitetty kts *

Onpa A2-keskustelussa hilpeää ja herkullista heterohysteriaa loogisesta ajattelusta välttämättä. 

 Miksi? 

 Kirkolle ja lahkoille homous ja sateenkaariperheet ovat vihan kohde siksi, koska uskovaisuuden tärkein funktio ja tavoite on varmuus itseisarvona. 

Ja varmuushan saadaan aina luomalla jäykkä systeemi varmoilla totuuksilla samankaltaisuutta ylistämällä.

Seksuaalisuus on uskonnoille tärkeä kohde, koska yksilölle häpeäkontrollin kautta luotava sisäinen kontrolli on instituutioille ensisijainen taktiikka toteuttaa ns yhtenäiskulttuuria, "ikuisia totuuksia" toteltavaksi ja auktoriteetin kiistämättömäksi voimaksi ilman keskustelua.
  
Kun olet varma varmojen kanssa, voit kokea inhoa ja helpotusta kelpaavuudestasi tuomitsemalla erilaisia ja "kelpaamattomia" ulkopuolelle ja niin et tunne itseäsi todistettavasti kelpaamattomaksi. 

Tämä oli kirkon massiivinen strategia luoda kuninkaalle tottelevainen yhtenäiskulttuuri mutta nyt valtiolle tarpeeton kirkko koettaa armon uutta mediasrategiaa mutta ei silti laskelmoivasti perinteeseen valikoivasti tukeutuen uskalla puolustaa liian erilaisia virallisesti. 
Heterous on ylistettävää, jotta voit olla tyytyväinen ja kyselemätön heterokulttuurin perheen roolipakkomielteille.

 *  Mikä on kirkon virallinen kanta?
 
Piispat OVAT järjestelmällisesti tukeneet vihateologiaa ja homofoobikkoja.
 
Kysymys ei ole suvaitsevaisuudesta kun tuetaan suvaitsemattomuutta ja eriarvoisuutta.

Jos ideologisella järjestöllä ei ole johtajien ohjaamaa selvää suuntaa olla moderneja, uusiutuvia ja humaaneja, tietysti perinnefanaatikot alkavat vallata mediatilaa ja päätäntävaltaa.
 
Tämän siitä saatte, kun annatte piispojen luikerrella sympaattisen selkärangattomina pitkin nurkkia ja antaa vanhan syntimoukarin heilua kirkossa.         Kulttuurisen heterohysterian eli seksuaalisesti kelpaavan kansalaisen tilalle on kuitenkin yhä vahvemmin noussut varallisuus-statushysteria.

Toisia ihmisiä luokitellaan varallisuuden perusteella, kelpaako ihminen minulle ja minun viiteryhmälleni "uskottavana" ja "kunnioitettavana".  Lamahysteria on ollut oikeistoliberalistien tarkoituksellinen kampanja 20 vuoden ajan jotta varakkaiden statusarvo kasvaisi.

  Ajankohtainen Kakkonen -keskustelussa oli mielenkiintoisinta se, että fundamentalistit hyväksyivät itsestäänselvytenä sen, että homojen lapsia kiusataan kouluissa - ja että fundamentalistit eivät itse ole siihen syypäitä.


.

1 kommentti:

mr kirjoitti...

"Lamahysteria on ollut oikeistoliberalistien tarkoituksellinen kampanja 20 vuoden ajan jotta varakkaiden statusarvo kasvaisi."

Vihdoinkin tuon sanoi joku ääneen. Mielestäni jo lopputuloksesta voi päätellä taustallaolevan strategian, jonka ei edes tarvitse olla kovin tietoista toteutuakseen. Laajentaisin tämän koskemaan yleistettynä myös itse toistuvia "lamoja".