perjantaina, lokakuuta 15, 2010

Soinin piilofundamentalismi ja toimittajien humoristisen pelokas suhtautuminen


Avoin kirje Päivi Räsäselle  Petri Sarvamaa
  " Se tapa, jolla teit ilmassa sormillasi lainausmerkit ja sanoit homoseksuaalisuutta ”taipumukseksi ja rikkinäisyydeksi omassa seksuaalisuudessa ” oli minusta pelottavaa."


 Soinin fundamentalismiin eivät edes toimittajat ole vielä uskaltaneet käydä käsiksi, aivan kuin se ei olisi poliittinen kysymys.

Uskonto on aina poliittista.

Muutaman kerran haastattelutilanteessa juuri toimittaja on ollut se, joka itse oma-aloitteisesti alkaa humoristisesti keventämään ja poistulkitsemaan Soinin ilmaisemaa moralistista ja sukupuolirasistista mies-nais  uskonnollis-fundamentalistista ihmiskuvaa.

Piilofundamentalisti Soini on saanut uhota rauhassa omalla uskonnollispoliittisella tönkkö-fundamentalismillaan "perusarvoista" tähän mennessä - mutta Räsänen taisi vetää vihateologiajargonia suojaavan kaikkein pyhimmän verhot maahan homoillassa ja pudotti suomut suomalaisten silmiltä fundamentalistien jyrkän ihmiskuvan suhteen? Luther poisti selkeästi sakramentin aseman häävihkimiseltä. Se ei ole siis luterilaisittain uskonnollinen "toimenpide".

Seksuaalisuus on ihmisten välinen sopimus. Häät eivät ole Jumalan valinta vaan ihmisten sopimus elää tietyilä ehdoilla hyvää ja tyydyttävää elämää.

Avioliitto ei ole pyhä eikä uskonnollinen asia vaan maallinen taitolaji ja sopimus, joka ei toimi, jos sopimusta ei noudateta. Ja se toimii, niin kuin ihmiset keskenään sopivat.

Lutherista oli irvokasta väittää, että uskontoa tarvittaisiin kahden ihmisen väliin ihmisen puolesta jotenkin määrittämään tai pyhittämään avioliittoa.
 

Säälittävä luomisoppi-teologia on rampa: Eiväthän kaikki heterot kirkko-ihmisetkään hanki lapsia biologisesti. 

On aika törkeää, että Lutheria lukemattomat amatööriteologit vetoavat Lutheriin ja uittavat takaisin katolista moralismin teologiaa. 
(Kts. Johanneksen uusin satiirinen
kuvamanipulaatio
- huom. poliittista huumoria
)

- alkuperäinen täällä Facebookin takanaPiilokatolista teologiaa Lutherin nimissä:

Euroopan johtava, nyt jo eläkkeellä oleva, luterilainen teologi Wolfhart Pannenberg on kiteyttänyt hyvin: ”Kysymys homoseksuaalisuudesta välittömästi koskettaa kristillisen ihmiskäsityksen perustaa ja Raamatun arvovaltaa kirkossa. Jos homosuhteet hyväksytään kirkossa se olisi uskonpuhdistusta seuraavan luterilaisen kirkon loppu”.
- uskonpuolesta.blogspot.com

Toimittajan ratkaisu

" Arvoisa kansanedustaja, todellinen rakkaus on sitä, ettei tarvitse kysellä vapaamielisyyden rajojen perään. Ihminen ei nimittäin määrittele rakkautta, vaan rakkaus määrittelee ihmisen.  Katsoin aamulla tiistaisen Homoillan ja tein viimein sen, mitä olin milloin mihinkin vedoten lykännyt jo vuosia: annoin itselleni potkut ryhmästä, jonka mielestä ihmisoikeudet määritellään kirjan sivuilla." 
MARKO-OSKARI LEHTONEN - IL

Ei kommentteja: