keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

Poliitikkojen moraali - Televisio Areena Video AamuTV


Kuinka filosofi Maija-Riitta Ollila arvioi poliitikkojen moraalin profiilia ja suomalaisia perusarvoja. Kohdassa 14:00.


Poliittisten puolueiden törkeä pragmaattisuus, todellisen kovan politiikan peittely hämäyksillä, kaipaisi kipeästi ideologista ja filosofista konsultaatiota, uusia johtohahmoja kekkosperinteen perimysputken ulkopuolelta - jos puolueet haluaisivat luottamusta kansalaisilta.

Jos.

Sillä on olemassa uinuttamisen taktiikka - halvaannuttamisen strategia.

Voi nimittäin olla, että puolueet käyttäytyvät vastenmielisesti ja ylimielisesti juuri sen takia, että vieraannuttaisivat ihmiset politiikasta. Näin Kekkonen toimi ja sai aivan vapaat kädet korostaessaan poliittisen toiminnan ja päätöksen etäisyyttä kansalaisiin - Neuvostoliiton mallin mukaisesti.

Urhoutta. Ylimielisyyttä. Etäisyyttä.
Harhautuksia. Salailua. Lannistavuutta.
Reagoimattomuutta. Kiitos, Urho K. Kekkonen, perinnöstäsi.

Hajota ja hallitse - ja tee perustelemattomia 5-vuotissuunnitelmia ilman vuorovaikutusta. Kekkosen hengessä ilmoitusluonteinen asia. Salailu antaa valtaa, koska vastustaja on silloin hahmoton. Asiat vain tapahtuvat.

Menestyvä suomalainen alfauros uinuttaa vastustajansa konsensukseen. Jos et vastusta, et saa vihaa, väheksyntää ja halveksuntaa osaksesi. Uinu yhteiseen uneen, anna johtajien johtaa tai vain hohtaa. Politiikka poliitikoille.

"Antakaa työrauha poliitikoille - ja virkamiehille". Luopukaa kysymyksistänne.

Nuku, nuku, niin rauhan saat.
.

Ei kommentteja: