perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Sadinmaan debatti ja korruption kulttuuri: salainen elitismi estää demokratian

Sunnuntaidebatti jatkuu

"Kirkon on noustava riistokapitalismia vastaan
- Onko kirkko korruptoitunut?"

pastori Kai Sadinmaa HS.fi"Temppuilu ei auta. On turha luoda kuvaa suvaitsevasta ja elämänmyönteisestä kirkosta, jos todellisuus on toisenlaista. Ihmiset eivät tule kirkkoon, koska siellä on mahdotonta olla elävä ihminen, vikoineen ja puutteineen. Kirkkoon kelvatakseen pitää olla kiltti, pyhä, parempi kuin oikeasti onkaan ja mieluusti hyvinvoiva keskiluokkainen heteroseksuaali."Sadinmaa joutui valehtelemaan seurakuntansa talousihmisille "rippikouluoppimateriaalista", jotta voisi päästä näkemään seurkuntansa tilitoimistoon varainkäyttöä, talouspolitiikkaa ja sijoituksia. Mitä se kertoo "julkisesta" yhteistöstä, jos sen toiminnasta saa tietoa vain valehtelemalla?

Kirkon talouspäälliköt ja muut korkeakirkollisen muuttumattomuuden politiikan kannattajat ovat poikkeuksellisesti lähteneet puolustussotaan niinkin julkisesti kuin Hesarin mielipidepalstalla. Enää ei näköjään kirkon torjuva ja eristäytyvä kilpikonnataktiikka enää
toimi kun löytyy taisteleva pastori.


Selvää on, että kirkon salaileva luonne on nyt tullut esille kirkollisten talousihmisten puolustupuheenvuoroissa.

Kirkko ei halua paljastaa salaillun omaisuutensa laajuutta ja niin yleisen keinottelevan sijoittamisen pörssikohteita, jotka tuottavat rahaa kiinteistökeinottelulla, raiskaavalla globalisaatiolla mm. sademetsien tuhomisella ja lapsityövoimalla.

Suomalaisten metsäfirmojen osakkeet merkitsevät myös kotimaista luonnon raiskausta, avohakkuutta a la metsähallitus. Kirkon omaisuus on varovaisesti laskettuna 22 miljardia, ehkä 40 miljardia.

Kirkko ei ole sitäkään ilmoittanut, kuinka paljon menetettiin nyt pörssiromahduksessa keinotteleviin ja valvomattomiin investointipankkeihin eli subprime-keinotteluun ja salattuihin veroparatiisiyhtiöihin. Kirkolla oli nähtävästi hyvät sijoittajat mutta sitä ei näy ruohonjuuritasolla.

Lapsi ja nuorisotyö on kirkossa miehitetty fundamentalisteilla ja vanhemmat eivät tiedä lainkaan mitä uskomuksia heidän  lapsilleen suggestoidaan

Kirkolla ei ole tuoteselostetta toiminnoissaan, lahkoista ei ole sanouduttu irti vaan niitä suojellaan.

Hesarin Hs.fi -keskustelun kommentoijista suurin osa tuntuu olevan sokeita kirkon jäseniä, joille kirkko on kaikkivaltias äiti, riippumatta siitä, mitä kirkko tekee vastoin oletetun mestarinsa opetuksia. Uskonpuhdistuksen kalvakka laitoskirkko, joka ei usko uskonpuhdistukseen, historiasta oppimiseen tai humanistiseen uudistumiseen.


Tämä tilanne on hyvin samankaltainen keskustapuolueen imagokriisin ja umpikujan kanssa.

Kummankin tahon käytännön politiikka ja sisäinen toiminnan logiikka alkaa tulla vähitellen julkisesti esiin valheiden, sisäpiirin ja salaisuuksien takaa. Kirkko pysyy vanhoillisena kyynärpäätaktiikan avulla. Piispa Eero Huovinen on kuuluisa liberaalien ja pätevien kirkkoherraehdokkaiden ohittamisessa mitä ihmeellisimmillä ja vaihtelevimmilla tekosyillä. Sadinmaan jatko avustavana pastorina on nyt Huovisen tuomiokapitulin käsissä kesäloman jälkeen.

Salattu valta on suojattua valtaa, sillä sitä mitä ei tiedetä, ei voi suitsia demokraattisesti. Salatun vallan tärkein ainesosa on puhdas ylimielisyys.

 

 

Kirkko etsii rooliaan - Anna Kontulan blogi

Kristillinen kasvatuskirja kehotti kuritukseen 

- ei syytettä


Vaairahoitus-sotku todennäköisesti vain epäpolitisoi kansalaisia - ja antaa poliitikoille vapauksia;

 

Tutkimus: Suomalaiset luottavat vähiten poliitikkoihin

Kansa luottaa kaikkein eniten lentäjiin ja palomiehiin,
käy ilmi Valittujen Palojen tutkimuksesta.Valtion kiertuetuen jako herättää närää- Arhi Kuittinen blogi.

Ei kommentteja: