sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Digikamera kesäksi - Nikon ja Fuji - digitaalinen järjestelmäkamera vai taskukamera?

  Päivitetty!

Yksinkertainen totuus kamerasta ja elämästä: elämä liikkuu ja hidas kamera ei ota kuvaa elämän tahdissa. Hanki nopsa ja herkkä kamera, 1-5 viikon sisällä tarjolla 
Nikon D5100
-hieno, sävykäs kenno D7000:sta
-tarkka takanäyttö
-hieno video
Pelkkä runko on jo verkkokaupassa
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15775
Kääntyvällä näytöllä ja taskukameroiden tyylisellä jatkuvalla katselunäytöllä ammattikameraksikin kelpaava malli.
osta obj erikseen - Tamron tai Nikon
Camera reviews - Nikon D5100 preview - Digital Photography Now
 
Tai hanki jo sen halvempi versio D3100 tai isoveli D7000. 
Unhohda ylimainostettu Canon ja vanhat rojut. Myös HD-videokamera samassa paketissa.
Uusi D310 on myös tulossa 4-11 vkoa.-- older --

Tässä kolme ehdotusta kesäkameraksi:

Taskukameroiden aatelia on

siitä uudempi malli jo myynnissä

Erittäin herkkä pilvisenkin sään ja aamuhetkien kuvaukseen. Monen halvan perusjärjestelmäkameran laatua taskukoossa. Parhaita taskukameroita mm. dynaamisella kirkkaiden valotusalueiden normalisointitoiminnalla. Tärinänvaimennin ja nopeampi tarkennus. Hienot sävyt. Diafilmiemulaatio. Ei valitettavasti kunnollista manuaaliasetusta (kuten ei Panasonillakaan tai Canonilla) mutta helppoja korjailuasetuksia kylläkin. (1600ASA herkkyyskin tuottaa asiallisia kuvia) Hinta n. 300 e.
Fuji testikuvia
.

Huippujärjestelmäkamera halvalla. Mielestäni sävyiltään lähempänä filmien sävyskaalaa kuin halvat Canonin järjestelmät. Ehdottomasti parempi pakettiobjektivi kuin Canonilla. D40 on sävyskaalaltaan suppeampi kuin nämä uudemmat mallit. Manuaali. Varjoalueiden dynaaminen pelastustoiminto jo kuvatulle kuvalle. Hinta n. 360-520 e perushyvän Nikon-objektiivin kanssa.

Kodin Anttilassa D60 nyt 500 e tärinänvaimennin-objektiivin kera, kestävän akun ja hyvän lisäsalaman kanssa.

Kaikki nämä mallit ovat automaattiasetuksella hyvin helppoja kuvattavia kokemattomillekin kuvaajille, ehdottomasti helpompia ja huolettomampia kuin halvat kamerat - erittäin hyvällä valotusautomatiikalla varustettuja. Näissä on stressivapaa ja älykäs salamakuvaus ilman eri säätöjä.

Käsky nro 1:
Älä säästä turhaan kameraa ostaessasi.
Vaihda surkea ja masentava kamera pois.

2:
Osta nykyisin halpaa muistia, extranopeaa 4 Gb Class 6 -kortteja (10 e kpl) pari tai kolme - Verbatim Pro Series 4GB Secure Digital High Capacity (SDHC) muistikortti, Class 6. Nuuka kuvaaminen pienellä kuvamäärällä ei tuota parempia kuvia. Keskittyneempi kuvaaminen ja kuvausaika on avain kehittymiselle valokuvaajana.

3:
Hikoile ja näe vaivaa hyvien kuvien metsästämisessä. Aikaa siihen menee, ilman ajankäyttöä ja metsästäjän kyttäysmentaliteettia et saa hyvä kuvia. Ennakoiva valokuvaaja on ainoa hyvä valokuvaaja. 1970-luvulla valokuvaaja oli onnellinen, jos sai yhden hienon kuvan kahdessa kuukaudessa.Digitaaliseksi Full HD videokameraksi Sony HDR-XR200VE
120 Gb


HDR

Fujin F200exr
automaattisen HDR-asetuksen kontrastikorjailukuva; Kuvaustilanne on ääriesimerkki mutta havainnollistaa kameran erikoistoimintaa.

1. ilman HDR korjausta:

2. HDR korjauksella:

3. HDR-kuva ja vielä kuvakäsitelemäni versio:


::


Kuvagalleriani Extreme Compositions II

Fujin mallilla F10


Club Snapin esimerkkikuvia F200exr
.

1 kommentti:

sinuse jill kirjoitti...

Tämän blogin todella kesti huomiomme kohtia että emme koskaan ajatellut. Kiitos jakamisesta. Kaikkea hyvää, tie .. Go to http://www.halvathinnat.com/catalogsearch/result/index/q/digital%20camera/