tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Jeesus tukistaa - Jesus CampJesus Camp

Hysteria on kätevin aivopesun muoto.Lempeä Jeesus vai ankara jeesus.
Ja ankara kenelle?
Lapsille?

Aina siellä täällä blogeissa, jotka tuntevat sympatiaa Raamattu-keskeiselle maailmankuvalle, omnipotentille iiltokuvajeesukselle, "ainoalle oikealle uskonnolle", "lapsenuskolle", kysellään että mitä muka ne fundamentalistit on. Tässä on yksi tyylinäyte.

Tämä on aika totaalinen johdatus ja yleiskuvaus evankelisen liikkeen eli Yhdysvaltain uskonnollispoliittiseen skeneen.

Tämän dokumentin jeesussotureita kouluttavan "power and hell with Jesus"-tädin hengenheimolaisia löytyy aika monta suomalaisista viidesläisistä nuorten mielten möyhentäjistä. Kaverini oli jo -70 luvulla tämän dokumentin kaltaisella leirillä. Suomessa. Luterilainen kirkko ei pelkästään salli lahkoja systeeminsä sisällä vaan suojelee niitä. "Uskonvapauden" tähden vanhoillislestadiolaiset saavat käyttää henkistä väkivaltaa uhkailevalla helvettipainostuksella lapsiinsa kirkonkin tiloissa. Missä on nuorten uskonvapaus manipulaattoreiden ja helvettisissien kourissa? Missä on piispojen selkäranka lasten suojaksi?


DVDArvostelu xvidsubs.com


Trailer video clip Quicktime / Youtube Flash video clip

Wikipedia info


”Antakaa lasten tulla minun tyköni”, totesi eräs opettaja lähes 2000 vuotta sitten. Yhdysvaltojen Pohjois-Dakotassa vanha kehotus on viety äärimmilleen. Kesäisten urheiluleirien sijaan lapset kokoontuvat intensiiviselle Jeesus-leirille. Tapaluterilaisuudesta poiketen kyseessä ei ole hillitty rippikoulu. Näillä lapsilla on erityinen tehtävä. Heistä on tuleva ”Jeesuksen armeija”, jonka on astuttava aikanaan maan johtoon. Leirin vetäjän Becky Fischerin mukaan potentiaali Yhdysvaltojen sairaalloisen nykytilan muuttamiseen on kasvavassa kansassa. Siksi avainsukupolven koulutus on aloitettava varhain, ja leirille osallistujat ovatkin kymmenestä kahteentoista vanhoja.

Leirinjohtajan mielestä lasten mielenmaisemaa on syytä muokata, sillä Yhdysvaltojen viholliset toimivat samoin. ”Maailmassa on vain kahdenlaisia ihmisiä, heitä jotka rakastavat Jeesusta ja heitä jotka eivät.” Intensiivisten päivien aikana raamattuleiriläisistä muotoutuu ryhmä, joka syntyy vahvoista eronteoista muihin. On olennaista sanoutua irti niin islamilaisista kuin liberaaleistakin; Harry Potter on ehdottomasti noituutta. Keinotekoiset vihollisuudet ja vastakkainasettelut hitsaavat samalla uuskristityt tiukasti yhteen.

Pelkän hurmoshenkisyyden sijaan raamattuleiri on osa suurempaa kokonaisuutta. Leiri heijastelee Yhdysvaltojen viimeaikaista ulkopolitiikkaa. Varustautuminen toisin ajattelevia ja ”roistovaltioita” vastaan on ulotettu kirjaimellisesti ruohonjuuritasolle. Uuskristittyjen ehdoton usko omaan totuuteensa oikeuttaa uskontoon verhotun poliittisen propagandan. Jesus Camp paljastaa hätkähdyttävät keinot tuon näennäisen totuuden levittämiseen. Aseeksi on otettu lapset; heikoimmat ja vaikutuksille alttiimmat. Dokumentin myötä mieleen nousee toinenkin opetus: ”Minkä te teette yhdelle näistä pienimmistä, sen te teette minulle.” - EW

Ohjaus: Ewing Heidi, Grady Rachel


Jeesus linjoilla

www.datejesus.com


Wikinews: 'Jesus Camp' shuts down
- November 9, 2006
"The evangelical christian summer camp "Kids on Fire " featured in the documentary Jesus Camp will shut down for several years due to negative reactions to the film, negative e-mails, phone calls and letters. Many accuse camp leader Becky Fischer of "brainwashing" the children."


David Byrne: American Madrassas


In the film "Jesus Camp," the Rev. Ted Haggard is shown preaching. Haggard was fired by a Colorado church amid allegations of gay sex and drug use.
-The Seattle Times
Ei kommentteja: