lauantaina, elokuuta 04, 2007

Huumenirvana ja paholaisen portti

Vapautus vai ei?

Maailman terveysjärjestön (WHO) sekä Euroopan huumausaineiden seurantakeskuksen viime vuotiset raportit kertovat monen korvaan erikoista kieltä. Raporteissa nimittäin pidetään kannabiksen terveyshaittoja ainakin osin alkoholia lievempinä.

Asiantuntijat sanovat, että todellisten vaikutusten vertailu on hankalaa johtuen erilaisista käyttötavoista ja määristä. Kauko Aromaa olisi valmis sallimaan kannabiksen kotikäytön. "Asiaan tulee suhtautua henkilökohtaiseen terveyteen vaikuttavana asiana, ei rikoksena", hän linjaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Tapani Sarvanti on täysin eri mieltä. "Ei kannabiksen laillistaminen vähennä alkoholin juontia, vaan lisää yleisesti päihteidenkäyttöä ja sitä myötä ongelmia yhteiskunnassa. Tätä ei tule sallia." - Kaleva plus




Riippuvuuden hoidossa ja todellisten ongelmien kohtaamisessa on Tanskassa otettu askel todellisuutta päin.
Tanskan kokeiluun valitut heroiiniriippuvaiset voisivat hakea sairaalasta kahdesti tai kolmesti viikossa ilmaisen annoksen heroiinia. Kokeilun tarkoitus olisi auttaa rikoskierteessä olevia narkomaaneja lopettamaan prostituutio ja rikokset. - MTV3

Keskustelin kaverini kanssa yhteiskuntamme suhtautumisesta huumeisiin ja varsinkin median ongelmallisesta huumehysteriasta. Kuinka huumeet ovat jotenkin yhteiskunnan ulkopuolelta tuleva uhka.

Hänkin oli kuullut erään terapeutin ihmettelevän median ja addiktien vanhempien luomaa outoa vastakkainasettelua, jossa huumeet ovat olevinaan itse ongelma - eivätkä ne ongelmat, jotka ajavat ihmisiä vakaviin pakoretkiin huumeiden avulla. STAKES ja valtamedia kuuntelevat etupäässä huumeidenkäyttäjien vanhempia, jotka käyttävät porttiteoriaa kaiken pahan lähteenä. Kuinka lievät huumeet ovat se piru, jotka varastavat ihmisten sielun ja tahdon.

Että huumeista on rangaistava.
Että pahasta olosta on rangaistava.

Median asenne huumeongelmaan on outoa. Ei kuunnella ammattilaisia, jotka voisivat kertoa, että huumeet eivät alunperin synnytä huumeidenkäyttäjien kompulsiivista käyttäytymistä - vaan onneton lapsuus. Ei ole huumeen käyttäjää, joka kertoisi lapsuutensa olleen onnellinen. Huumeidenkäyttäjä pakenee aina todellisia ongelmia, joiden takana on heidän lapsuudestaan vastuussa olevat ihmiset.

Porttiteoria on selityksenä ja kulissina vain hysteerinen todellisuuden pakokeino aikuisille, jotka kieltävät aikuisen vastuun lasten elämänhallinnan puutteista ja turvallisuudentunteen puutteista.

Huumeet nähdää uhkaksi mutta uhkana ei nähdä tätä valtion mieletöntä heitteillejättöoperaatiota, jonka ansiosta nähdään kaikki mielenterveyspalvelujen säästötoimenpiteet ja "rationalisoinnit" ihmeellisenä saavutuksena - ja näin luodaan väistämättä yhteiskuntaluokka, joille ei terapiaa tipu kuin huumeiden luomasta nirvanasta.

STAKES ei ole rahoittanut tutkimusta, jossa tutkittaisiin nykyisen huumeiden kriminalisoinnin vaikutusta rikoksien ja rikollisjärjestöjen syntyyn. Huumeiden kriminalisointi on juuri se voimakkain tekijä, joka mahdollistaa rikollisjärjestöjen oman alakulttuurin ja pimeät bisnesvoimavarat.

Tekopyhyys on tuhoisaa poliittista toimintaa, koska tekopyhä moralismi kieltää todellisuuden todelliset syy- ja seuraussuhteet. Paavin kondomikieltosaarnat eivät eroa luonteeltaan mitenkään huumeiden kriminalisoinnista. Huumeiden kriminalisointi on vain yhteiskuntamme taustalla olevan aidosti tuhoisan väkivallan sokeaa kieltämistä. Jos ovat huumeidenkäyttäjät pakoretkellä niin kahta kauheammin ovat myös "oikeiden arvojen" ikoneita julkisesti suutelevat moralistitkin.

Antropolgiassa on tuttu ilmiö, jossa kulttuuri valitsee yhden tai kaksi hyväksyttyä huumetta - ja demonisoi muut huumeet. Löytyykö suomesta montaa tutkijaa, jotka väittävät marihuanaa rankemmaksi huumeeksi kuin alkoholia? Marihuana taitaa olla liian naisellinen ja rauhallinen huume sotaveteraanien huureisia juttuja lapsuudessaan kuunnelleille miespoliitikoille.



Neljä vankia viidestä päihderiippuvaisia



Ja vuosituhannen turhin kampanja tiedossa:

EU perustaa laajan huumetorjuntaohjelman




KW vieroitushoito, huumeongelma, vieroitusoireet, perheväkivalta, heitteillejättö
.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Jeppe juo? Oli onneton lapsuus. Höpöhöpö.

Laboratoriossa koe-eläimet, mm. rotat, annostelevat itselleen useimpia huumeita, mm. alkoholia ja opiaatteja. Ne saavat huumeista kicksejä.

Uskotko tosiaan, että ihmisen biologia olisi niin erilainen?

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Uskon.

Ihminen on niin vahvasti sosiaalinen olento.

kaikki addiktit, joita tunnen, yrittävät sammuttaa lapsuuden tyhjyyttä tai helvettiä.

Ja no laboratoriokokeet... ne on tehty labraolosuhteissa jotka ovat eläimille, ankeita, vieraita, epäinspiroivia, luonnottomia ja ahdistavia. Varmasti vetäisit heroiinia, jos joutuisit vierasta kieltä puhuvien olentojen häkkeihin syömään kuivamuonaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei ole huumeen käyttäjää, joka kertoisi lapsuutensa olleen onnellinen. Huumeidenkäyttäjä pakenee aina todellisia ongelmia, joiden takana on heidän lapsuudestaan vastuussa olevat ihmiset."

Aika räikeää yleistämistä, vaikka artikkeli muuten onkin asiallisen oloinen. Ei kaikkea huumeidenkäyttöä voida vyöryttää lapsuuden ja vanhempien niskoille vaikkakin huomattava osa ongelmista johtuisi näistä tekijöistä.

Sytykkeenä päihteidenkäytölle voi olla esimerkiksi aikuisiässä koetut traumat kuten seurustelukumppanin tai perheenjäsenen menettäminen, jolloin surua yritetään hukuttaa pulloon, pillereihin tai muuhun substanssiin.