sunnuntaina, elokuuta 03, 2014

Valtamedia todellisuuden väärentäjänä - ”Stubb, olet väärässä”Hätääntymisen ääni on joskus totuuden ääni.
 • ”Alexander Stubb, olet väärässä”    - HS NYT

  ”Talouskeskustelussa on viime aikoina jankutettu, että ”kasvu syntyy yrityksissä”. Näkemystä on asettunut edustamaan myös Alexander Stubb. Sääli, että fraasi on täysin tolkuton.” http://nyt.fi/a1305832156803

   
Miten Hesari päästää nyt tälläisen puheenvuoron europrojektin prinssiä vastaan?


Tämäkin hansikas Stubbin kasvoille on vain jälkiviisautta ja osa sumuverhoa Helsingin Sanomien ideologisessa luokkasodassa kansalaisia vastaan. Ei tämä ole aitoa keskustelua Hesarin jatkuvan sensuurin ja ideologisen vyörytyksen alla.

 
Helsingin Sanomat päästelee välillä todellisuuden aiheuttamia paineita antamalla kritiikin äänen pihahtaa oikeiston ja eliitin pyhää lehmää vastaan.

Jotta lukijat vaikenisivat ja antaisivat Hesarin vyörytyksen jatkua Amerikan imperialismin ihailussa.

Jotta Hesari voisi esiintyä ”uskottavana”, ”kriittisenä”, ”journalistisena” ja vaijentaa muut aidot kriittiset ja vaativat poliittiset vastavoimat  oikeistoa vastaan.

Myöntämällä kieltää - ja samalla jatkaa ideologista ja erittäin systemaattista kansalaisten manipulaatiota ja propagandaa EU-plutokratian ja eurojuntan sotaa kaipaavan diktatuurin äänenkannattajana. 


Venäjä määräsi tuonti­kieltoja – Stubb ja Toivakka vaikenevat vaikutuksista


 

 
    Suomi. Amerikan dollarikolonisaatiosodassa jatkosodan ideologialla. Keskusta tuhoamassa maataloutta äärioikeiston fantasioiden vuoksi. 


Hesarin lukemattomat tahallaan myöhästyneet (epäjournalistiset) jälkiviisaudet Hesari kääntää auktoriteetin lamauttavaksi ääneksi mediasodassa näytellessään järjen ääntä, jonka tuloksena on aina vaan härskimpi valtapuhe, EU-suomettunut ja koskematon eliitti, katastrofia ajaneet oikeistoideologit ilman vastuuta, joille kuitenkin yhä panostetaan medialuottamusta ja valtaa Hesarin olankohautus-jatkumossa, kansan poliittisessa hyshys joojoo -passivoimisessa.

Oikeistolainen valtiontuhoamislinja jatkuu samalla kun kritiikki ”noteerataan” - ja ohitetaan. Valta on aina asetelmissa. Noteeraa ja ohita. 


Kuvion pitäisi olla suomalaisille jo selvä mitä oikeiston europrojekti pyrkii tekemään. Eliitillä tili paisuu ja vastuuttomuus laajenee. Bileet!
 
Hämmästynyt on se teatraalinen ele, ylimielisyyden imelä diskurssitaktiikka ”syyttömyyden” performanssina, jota kaikki oikeistomedia käyttää pseudokristillisellä eliitin armon vaatimuksella -
”Kaikkihan me samassa veneessä ollaan” ”älä lyö lyötyä” - jotta luodaan vastuun välttelyn lumous massiivisen salailun jälkeen ”tunnustuksena”.

 Vastuun kieltäminen oikeiston salaliittojen sokeroijana. Paljastuu jotakin massiivisen suunniteltua ja sitten kielletään salaliitot.

Kaikki vain tapahtuu.Kansalainen hämmenetään nyt taas (kts Raum Repola alhaalta)  röyhkeydellä ja eduskunnan ohittamisella  valtavassa ulkopoliittisessa shiftissä  kansainvälisesti laittomalla Amerikan taloussodalla YK:n ohi-  kuten kirkkoherra on satoja vuosia vaijentanut seurakuntalaisten kysymykset röyhkeydellä suomettumisen eli pelokkaan alistumisen kolonisaatiolaitoksessa, pakkouskonnossa, kirkossa.  

Hesari on kolonisaatiokirkon manipulaation jatke, pakkouskonto.
Pakkoguggenheim Heil. Pakkonato.
 
Propagandan valta on harhautuksessa.
 
Armottomuus kuvaillaan armoksi. Ja sinä uskot sen eliitin hyväksi.

Sinä luulet, että oikeistolainen media ottaa kaiken huomioon mutta sinua kehotetaan hyväksymään oikeistolainen räikeä historiaa väärentävä painotus ja taloustuhoon vastuullisten siunaus jatkaa tuhotyötä.  Sinusta tehdään epäpoliittinen alamainen pakkouskonnolla.

”Koska EU”. "Koska Nato".

Hyvä alamainen poistaa eliitin ahdistuksen ja kannattaa turkkilaisten natojoukkojen siirtämistä Suomeen.  Helsingin sanomien track recordin kuuluu kuuluisasti Hitlerin ja  Göebbelsin ylistäminen ja Amerikan sekä Englannin todistetun salaliiton mukainen Irakin valheellinen demonisoiminen "uhkana". 


Koska CIA.

Suomalaiset alistettiin Amerikan kylmään sotaan demokratiaa ja Suomen etuja halveksien, salaisella ulkopolitiikalla, Amerikan etuja ajamalla suomalaisia uhraten demokraattisen politiikan ja keskustelun ulottumattomissa; 300 yritystä kuihtui Koiviston ym salaiseen Amerikan etupiiriin :

  - CIAkaatoi Rauma-Repola Oceanicsin


  
 
 Passivoimisen valta ja ”arvovalta”

- kuten valtionkirkolla, jonka arkkipiispa esiintyy nyt taktisesti viime hetkellä kiiltokuva-anarkistina ja homojen ystävänä vaikka puhuu humanistisia myönnytyksiä lohdun sanana vain ankaran painostuksen seuraamuksena  -- kun kuitenkin vain toimii ultrakonservatiivisen kirkkoeliitin hidastelutaktiikkaa  säntillisesti noudattavana virkamiesharhauttajana oikeistolaisessa hegemonia-koneistossa, roomalais-katolisessa valtionkirkko-koneistossa.
Me annamme armon kunhan et puutu meidän armottomuuteen.
 
Muutostahan armon muruja mussuttava arkkipiispa ei jaksa ajaa sillä eläkeikä lähestyy tosi mukavasti tälle vapaamuurarien ja pedofiilirinkien ystävälle. Kirkon staasis on sama kuin eliitin staasis. Kullattu hegemonia tsuhnien toiveiden kohteena.
   
    
Vasta nurkkaan ajettuna, viimehetkellä epäinhimillisen vallan eliitti ”myöntää” "armollisesti" ”inhimilliset tosiasiat”, tai siis antaa ilmoille odotetut sanat, painetta laskeakseen taktisen myötäilyn valheet kimeällä äänellä, hätääntyneesti, herättääkseen tsuhnan myötätuntoa herroja kohtaan - elitismin vastuuttomuuden jatkamaiseksi ilman suunnanmuutosta, pohjaideologiaansa tunnustamatta.

Ihmiset eivät ymmärrä mitä muutos edellyttää.

Vallassa olijoiden vaihtamista demokratiana. Muuten muutos ei ole mahdollista. Muutos ei tule hyssyttelevästä eliitin puheesta, massojen kysyvän paineen poistamisesta parvekkeelta vilkuttaen.
  
Hesarin paniikkiuukkareita ja käsijarrukäännöksiä, kimeitä jälkiviisauksia, on nyt jouduttu seuraamaan kuuden vuoden ajan 2008 pankkimagian ja eurofasismin ylivoimaisen mielikuvan särkymisen jälkeen.
 
Mutta oikeiston terrori jatkuu, nyt sodan uhkailulla Venäjää vastaan kauppasodalla Ukrainasta, jossa EU ja CIA nostivat vallankaappauksella natsit valtaan.


Suunnanmuutokset?

 Kokonaiskuvan ideologiset johtopäätökset, vallan ideologian vaihtaminen, eliitin valheiden uusintamisesta luopuminen, hämäysten tunnustaminen, salailun lopettaminen, etukäteen paljastavan journalismi? Ei näy.  Ei käy.
  
Myötäileekö Hesari yleisen paineen takia vain taivuttaakseen taas kansaa alistumaan "yhdessä" katastrofin lobbareille yhä uudestaan ilman poliiittisen eliitin ja oikeistoideologian kumoamista?
 
Kyllä. Taas kansa on saatu verbaalisella myötäilyllä harhautettua kuten EU-vaalien alla Sauli Niinistö valehteli kansanedustajielle perustuslakia rikkoen että EU-äänestys ei vie Suomea suoraan rahaliittoon. Eliitti sanghaijasi sitten Lipposen vaatimuksilla ja eduskunta alistui junttaukseen laittomasti, puoluejohtojen uhkailuihin  - vastoin perustuslakia.
 
HS anelee uskottavuutta paineenpäästöinä kieltääkseen jyrkän oikeistolaisen ja elitistisen agendansa eliitin salaliittojen turvana. 

HS ei ota mitään vastuuta EU:n talouskatastrofista, johon se vaati suomalaisia alistumaan valheellisilla lupauksilla ja populismihysterialla. ”Leivän hinta laskee”, ”Vakaus”, "Rauha". Uusi tuhatvuotinen valtakunta Hitlerin pankkiirien unelmaa jatkamaan.

Hesari ”tunnustaa” tarpeen tullen ”kritiikin tarpeen” ja samalla tietysti vyöryttämänsä valheet unohtaen ja piilottaen mutta ei tee muutokseen johtavia  johtopäätöksiä ja ideologisia suunnanmuutoksia. HS on eurojuntan pravda.
 
Eli  tunnustuksia ilman muutosta ja vasemmistolaista itseruoskintaa puhetapana mutta vain oikeistolaisen linjan suojaksi, tämä on kameleontin taktinen puhetapa-keino, diskurssitaktiikka, suojautua kuten on ollut oikeistolaisten väärentämässä historiantulkinnassa aina:

 myönnetään silmät suurena ja ”hämmentyneenä” (halventaen ja diskurssilla/puhetavalla torjuen) tutkijoiden nostamia yksityiskohtia mutta nojaudutaan yhä väärentäjien oikeistolaiseen kokonaiskuvaan, puhetapaan ja "talvisodan henkeen" ja sisällissodan aloittaneen valkoisen fasismin, itsenäisyyden tuhoamisen ja korruption kieltämiseen, jotta oikeiston maailmankuvan historia, liitto natsien kanssa ja eliitin kouluihin tuoma rotuoppi olisi yhä välttämätön ja ainoa tulkintahorisontti historiasta, ”ainoana vaihtoehtona siinä ajassa” pienen eliitin valintana.


Eetos oikeistolaisen identiteetin ja historian valheiden ikuisena tukemisena ilman eliitin selkeää syyllisyyttä, eliitin loputonta fasistista hurmosta sosiaalidarwinismiin, sensuuriin, diktatuuriin, populismiin (Kekkonen), salaisiin vankiloihin, SUPO-VALPOn selvittämättömiin murhiin, jatkosodan päätymättömyyteen sodassa uhrattavien miesten glorifioimisessa, hyökkäyssotiin ”rauhanturvaamisena” ja lebensraum-euroalueen levittämiseen.  Nojooeivoimitään-katsotaanmitätapahtuu. 


Tämä on alamaisten rooli käsikirjoituksessa. Katsotaan mitä tapahtuu.

Asiat vain tapahtuvat ilman salaliittoja - valtamedian toteavassa tyylissä kansalaisten lamaantumisen vaiheissa?

Ruotsi ei liittynyt euroon ja keskustelu siitä kiellettiin Suomessa, "taantumuksellisena", ”epäsolidaarisena” Euroopan tulevaisuutta kohtaan.
 
    Neuvostoliiton ilkkujat käyttävät Neuvostoliiton sanastoa.

Jopa EU:ssa salaiset neuvostot ovat se vallan ydin kuten Neuvostoliitossa, jossa ei päästy irti saksalaisten ja itävaltalaisten pankkiirien rahoittaman Leninin diktatuurista Hurtshevin uudistuksista huolimatta Amerikan YK:n sopimusten vastaisen loputtoman taloussodan eli taloussaarron ahdingon alla.  

Amerikka kiehutti kylmää sotaa ylpeänä kuin intiaanien joukkomurhaajat päänahkaa (valkoiset hollantilaiset opettivat skalpeeramisen intiaaneille). 
  
Manipulaation tärkein keino on diskurssi eli puhetapa, asetelmien pakottaminen kuulijoiden päihin faktoja sensuroiden ja tulkinnat vain emotionaalisesti leimaten.
  
EU:n vastustajat olivat sivistymättömiä ja Eurooppa-vastaisia, kun vaadittiin Suomen itsenäisyyden tuhoamista ja alistumista tuntemattomalle eurojuntalle eliitin vapauden tähden.  EU:n vastustajia demonisoitiin kuinka he voivat ottaa vastuun Suomen jättämisestä syrjään "Euroopan kehityksestä" - nyt sama euroeliiti ei  ota vastuuta Euroopan taantumisesta korruption ja veronkierron helvetissä.
  
 Kaikki voidaan myöntää - kursiivissa ja ivallisesti

- Kappas Suomi putos puusta - mutta vastuun vaatimista eliitin ajamilla operaatioilla ei mediapuheessa ja Helsingin sanomissa ja YLe:ssä eliitille ole. Eliitti on vapautettu sillä siunaaman sekunnilla kun jotakin myönnetään ja kuulijaa vaaditaan hyväksymään tilanne kuin pöytä olisi puhdas. 

     Pöytä ei ole puhdas.

Poliittista ja ideologista vastuuta katastrofin järjestämisestä ei langetata vaan viimehetken tunnustustuksi jokaisessa "uudesa" vaiheessa esitetään "visonäärisenä" ratkaisuna, oivalluksena.  ”Nyt vasta huomaamme”. ”Uudelleenarvion paikka, kas kas”.

Valtamedia esittää oikeistolaisen ideologian juhlallisesti epäideologiana, ideologian loppuna, vaikka se on vain entistä fanaattisempi ideologia eliitin arvoilla ja eliitin päämäärillä enemmistön tappioksi salaillen ja laajoja pörssirikoksia tehneitä kevyesti armahtaen.  EU-korruptio ja lobbausparatiisi on mafian unelma rajattomana ja hallitsemattomana eskalaationa, Zeus-härkänä, Euroopan ryöstäjien esikuvana. 
  
Hesarikin kaikissa myöhästyneissä paljastuksissaan, joita Hesari on pantannut ja "ihmetellyt", torjunut täsmällisesti oikeistoeliitin vallan takeeksi, Hesari esittää olevansa sivistyksen ja tiedostamisen huipulla mutta vain vetoaa sentimentaalisuuteen jälkikäteen kaapatakseen taas uskottavuuden roolin huikean fasisisen junttaamisen jälkeen - mitä fasistinen eli eliittidiktatoorinen EU:n ja Saksan etujen lobbaaminen on ollut.   

  "Turha on ketään syytellä, kaikki ovat halunneet hyvää, yritämme parhaamme ME jokainen - kunhan alistutte ongelmia aiheuttaneelle ideologialle ja sanojen väärentämiselle jatkossakin."  Hajaantukaa. Lamaantukaa. Ettehän ole hankalia alamaisia?
  

Ei, eliitin diktatuuria ja sensuuria ajaneet tahot eivät ole halunneet yleistä hyvää tuhotessaan demokratiaa ja esittäessään Pörssieliitin kokoomusta "työväen puolueena".  
 
Valheiden Helsingin Sanomat ja taivuttelun taito. YLE:kin on oikeiston kaappaama eikä toteuta yleisradiolakia esittämällä mm suurpuolueet ennakkosusikkeina ennen vaaleja äänestäjien mainpuloijana.  Ja kieltää leimaavasti ”pienpuolueita” keskustelemasta lähetyksissä suurpuolueiden kanssa .

     Aivan kuin ei olisi vaihtoehtoja ja eri arvo-ideologioita eliitin fasistisia unelmia ja historian toistamista vastaan. 
 
   Manipulaation korkein myönnyttelyn keino on se kun  tosiasioiden kieltäjä saa tosiasioiden näennäisellä myöntämisellä kerjättyä itselleen luottamusta median vyörytyksessä jatkaakseen samaa ideologista rumputulta, joka on ollut vääristmäss aikaisemmin juuri nyt ”myönnettyjä tosiasioita”.

 Valheiden tehon ydin on taivuttelussa.

 Asetelmissa. Puhetavoissa.

”Ette te kai luule että meillä oli salaliitto? Ette te voi olla niin lapsellisia että luulisitte meidän ajaneen vain omaa etuamme vaikka olemme paljastuneet vääristelystä ja sensuroinnista. Uskokaa: Olemme yhdessä veneessä vaikka vain me rikastumme ja te köyhdytte”

Väistoliikkeissä, joiden takia tavallinen luottamusta kaipaava kansalainen ei kykene hahmottamaan Hesarin eliitin ideologiaa ja kytköksia brutaaliin vallankäyttöön, salailun avulla toteutettuun eliitin vallankaapaukseen ja yhteiskunnan terrorisoimiseen, sodan lietsomiseen vastoin enemmiston arvomaailmaa.

Suomalaisten suostuttelu on helppoa: esitetään koomisesti kuin poliitikot eivät tietäisi mitä tekisivät eduskunnassa - mutta haluavat kansalaisten parasta tuhotessaan Suomen valtiota suuryritysten raiskattavaksi.

Pörssieliitin taloussota esitetaan pyhäksi Globalisaatioksi, ikään kuin vastustamattomaksi luonnonvoimaksi ja kehityssuunnaksi, vaikka se on vain manipulaatiota ja vastustettavissa oleva vallanokaappausyritys - nyt taas vaikkapa -70 luvun vahvan valtion, oman valuutan, valtionyhtiöiden ja tullin keinoin.
 
Helsingin Sanomat ”myöntää” nyt että globalisaatio on ikävä juttu ja Afganistanin sota on ikävä juttu mutta silti lobbaa pörssieliitin sotatalouden ja talouskaappauksen jatkon puolesta ja uusien hyökkäyssotien puolesta Amerikan imperialismin ja valtioiden tuhoamisen doktriinia itsestäänselvyytenä esittäen. Kiovan natsit ovat nyt eurooppalaisten vapauksien esitaistelijoita tappaessaan omia kansalaisiaan EU:n taloussodan ja Venäjän demonisoinnin perusteena. CIA:n oppaiden mukaisesti orkestroituna.
 

Eivätkö ihmiset näe Hesarin Ja YLE:n täydellistä moraalista konkurssia lukemattomissa paljastuneissa valheissa?

”Talouspuheet” ja palopuheet Saksan kontrolloiman euron puolesta ja oikeistolaisen ihmiskuvan puolesta ovat osoittautuneet vaheiksi, eliitin ryöstöretkeksi.

Tämä on yksiselitteinen fakta.

Peitelty ideologia on ideologia vaikka kuinka Hesari ja kokoomus esittäisi itseään ruoskivaa teatteria aikaajoin.

Ideologian hylkääminen ja oikeistolaisen eliittikeskeisen maailmankuvan hylkääminen on ainoa tapa tunnustaa aidosti oikeistolaisen ideologian aiheuttama tuho ja suuruudenhulluus. 


YLE on hyvä periaate mutta se ei noudata yleisradiolakia oikeiston kaappamana. Kaikki puolueet ovat hiljaa ja hyväksyvät oikeiston salaliitot armeijan, poliisin, oikeuslaitoksen ja Ylen suhteen.

Näytelmä on täydessä vauhdissa ja salaliitot paljastuvat vaihe vaiheelta, mutta ”yleisöä” vaaditaan olemaan näkemättä demokratian vastaista toimintaa oikeiston salaliitoissa ja jokapäiväisessä sensuurissa.

Oikeistomedia esittää asioita itsestäänselviksi ”asioiksi” joilla ei muka ole taustallaan ideologista kokonaisuutta, eliitin päämääriä ja ideologisia syitä demokratian tuhoamisessa.

Venäjän demonisointikin esitetään vain asiantilaksi koska ”Putin uhkaa Euroopan rauhaa”.  Iskulauseita esitetään perusteiksi.

 Amerikan ja CIA:n vallankappausoperaatio Ukrainassa ohitetaan ideologisella vaikenemisen kylmyydellä ja geopolitiikan horjuttamista ei tuoda esille ideologisen verhon takaa. Rauhalla ei ole merkitystä eliitin ikiaikaisessa, satojen vuosien sodassa ja fantasiassa.

Toimittajat puhuvat Amerikasta erityistapauksena aivan kuin se ei olisi vain eurooppalaisen satojen vuosien brutaalin kolonisaatioperinteen jatkaja.

NSA-STASI esitetään oikeistomediassa vain Amerikan turvattomuuden tunteena vaikka on fasististinen invaasio ja manipulaatiohyökkäys.

Muistatteko miten vielä 10 vuotta sitten STASI:sta puhuttiin kauhistellen ja inhoten pahuuden vertauskuvana ja NSA on nyt miljoona kertaa laajempi ja manipuloivampi kuin STASI? Johtopäätöksiä?


Vaalien aikana median suoltama värikäs halveksunnan diskurssi on on tärkein suoja valtaeliitille.

Vanhat poliitikot ja vanhat valheet esitetään ainoana ratkaisuna.

Valtamedia esittää vaihtoehtopuolueet ja vaihtoehtopoliitikot naurettavina ”puskista huutelijoina” ja koko kansalle luodaan illuusio siitä kuinka valtaa käyttäneet poliitikot eivät olisi vastuussa mistään koska konsensuksessa ”kaikki haluavat hyvää”.

Ei ole luvallista ajatella isästä pahaa - psykologisesti vaalien aikainen karnevalistinen puhe, ”toivoa täynnä” oleva oikeistolainen puhetyyli poliitikoista luo illuusion ja asetelma-näytelmän, jossa isä puhuu lapsille ja alamaisille ja alamaisten tehtävänä on vain osoittaa kiitollisuutta eikä vetää vallan käyttäjiä vastuuseen.

Psykologista sotaa yksinkertaisella paineella ja asetelmalla - sinä lapsi, sinun täytyy rakastaa median isähahmoja.

Muuten sinä paha lapsi.


Diskurssi luo asetelman, jossa kansa kokee olevansa vastuussa poliitkoille -- vaikka demokratiassa poliitikot tulee asettaa ankarasti vastuuseen kansalaisille nopeasti vahdettavina vallan delegaaation kohteina.

Puolue-eliitti ja julkisuudelta piilossa toimiva puoluekabinetti pommittaa kansanedustajia ja puolueen jäseniä ”puoluekurilla”, jonka puhetavalla poliitikko ei olekaan vastuussa äänestäjille vaan puolue-eliitille. Tämä on perustuslain vastainen pelottelun luoma harha, jonka vallassa kansanedustajat ovat.

Olemme ideologisen verhon  takana ja alistuneita, jos uskomme että oikeistolaisten omistama media on neutraalia journalismia -  ja esittää ”tosiasioita” ideologisen päämäärän junttaamisessa kaiken vastuun samalla kieltäen.

Miten ihmiset eivät näe median ja eliitin puhetavassa suoria liittymäkohtia Orwellin 1984 -kirjaan?

   
 • --”Uutisissa kerrottiin, että Suomi ei voi kahdenkeskisesti neuvotella Venäjän kanssa muuta kuin EU:ssa on sovittu. Tätäkö tarkoitti EU:ta markkinoiva puhe, kun EU:n jäsenyyden kannattajat väittivät unionin olevan itsenäisten valtioiden yhteisö.”  Munankuori ja illuusio eliitin koskemattomuudesta alkaa rikkkoutumaan - tämä puheenvuoro ja herääminen julkisesti olisi ollut mahdotonta noin kolme vuotta sitten:
 • Ex-sisäministeri: "Poliisi on kokoomuksen hallinnassa"

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/229419-ex-sisaministeri-poliisi-on-kokoomuksen-hallinnassa


 


Suomen salakuljettaminen Natoon.


Salaliitoilla ulkopolitiikkaa kansalaisten jallittamiseksi.

Ideologinen armeijan liittäminen jatkuvilla valheilla armeijan ”yhteistyöstä” ja harjoituksista ilman demokraattisen vallan ytimen, eduskunnan suunnanvalintaa.

”Emme ole menossa natoon” mutta asejärjestelmät on pakko alistaa Natolle. Niinkö?

 
Kekkosen myrkkyannos ja perintö vain paisuu. Koska ihmiset eivät välitä, torjuvat vaikeaa, konsensusta kumoavaa tietoa  eivätkä aseta poliitikkoja vastuuseen.

 Konsensuksesta on tehty valheiden sinetti. Kekkonenkin teki Naton ja CIA:n kanssa salaisia sopimuksia kansalaisia huijaten, oikeistoeliittiä voidellen samalla kun kirkui Neuvostoliiton uhasta ja YYA-sensuurista.  


 
 • Tässä edustaja Mustajärven puheenvuoro

    istunnossa 27.11.2014, jossa
NATO-sopimusta käsiteltiin. Vasemmistolaisen puolustus-ja turvallisuuspolitiikan linjasta kiinnipitäminen jäi kyllä kuuden puolueen hallitustaipaleella Vasenryhmän varaan.

  Tästä kiitoksensa meidät erotettiin ryhmästä ja minulle osoitettiin ovea puolueesta. Eikä vieläkään näytä VL:n puolue- ja ryhmänjohdon viesteistä päätellen siltä, että ryhmät haluttaisiin yhdistää. Me olemme siihen valmiit!   PTK 117/2012 vp
117. TIISTAINA 27. MARRASKUUTA 2012 kello 14.01

  12) Hallituksen esitys eduskunnalle Suomen ja Pohjois-Atlantin liiton kesken vaihdettavan turvallisuusluokitellun tiedon suojaamisesta tehdyn hallinnollisen järjestelyn hyväksymisestä sekä laiksi järjestelyn ja Pohjois-Atlantin liiton kanssa tehdyn tietoturvallisuussopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta 
Osittain ainoa, osittain toinen käsittely

  Hallituksen esitys HE 139/2012 vp

  Puolustusvaliokunnan mietintö PuVM 5/2012 vp

  Markus Mustajärvi /vr: Arvoisa puhemies! Edustaja Yrttiaho on tehnyt erittäin hyvää työtä puolustusvaliokunnassa, ja kehuisin häntä, vaikka hän ei olisi saman ryhmän jäsenkään. Hän on erittäin hyvin nostanut esille sen, minkälainen iso linja näihin salaamispäätöksiin, joita nyt rukataan liukuhihnalta, liittyy. Muistamme Israelin kanssa tehtävät asekaupat ja niiden asekauppojen yksipuolisen salaamissopimuksen, joka velvoittaa myös Suomea. Nyt ovat sitten pöydällä Naton ja Yhdysvaltain vastaavat sopimukset, ja tämähän on myöskin osaltaan Suomen lähentämistä Natoon ja Yhdysvaltoihin. Näiden sopimusten suhde muun muassa perusoikeuksiin on hyvin kyseenalainen.
Minä kannatan edustaja Yrttiahon hylkäysesitystä ja kannatan hänen tekemäänsä lausumaesitystä ja ennustan kyllä, että voipi olla niin, että näihin asioihin, sekä Naton että Yhdysvaltojen kanssa tehtyyn sopimukseen ja joihinkin muihin ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan liittyviin kysymyksiin, palataan aika pian, kun näiden keskinäisten asioitten yhteys tulee päivänvaloon ja myöskin ne kansanedustajat, jotka eivät ihan yhtä tarkkaan ole asioita seuranneet kuin edustaja Yrttiaho on tehnyt, saavat asioihin lisävalaistusta, ja se hetki voi olla kyllä aika kiusallinen puolustusministerille ja kiusallinen koko hallitukselle.
Heikki Patomäki

 • ”Turponarkkien” eli turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta kiinnostuneiden keskuudessa some-suosiota saavuttanut upseeri James Mashiri kirjoitti eilen kommentin blogiini uudesta Nato-sopimuksesta. Mashirin pääpointti oli, että Nato-sopimus on vain tekniikkaa ja suora jatke jo aikaa sitten solmitulle rauhankumppanuussopimukselle. Myös salailu on normaalia.

  Mashiri on Suomen armeijan kapteeniluutnantti ja siten puolustusministerin alainen. Demokratiassa emme myöskään ole tottuneet siihen, että upseerit osallistuvat asepuvussa poliittisiin keskusteluihin (siviilivaatteissa he ovat kansalaisia).   Kommentin jälkeen siinneessä twiittaus-keskustelussa (jos nyt twitterin one-linereita voi keskusteluksi kutsua) puolustusministeri Carl Haglund vastasi omasta puolestaan: ”@jamesmashiri @HeikkiPatomki @PatrikGayer @paavoarhinmaki jo meni ikävä kyllä hyvin moni asia väärin ja sen lisäksi analyysi”.

  Vain hetkeä myöhemmin eli tänään saamme kuitenkin lukea Helsingin Sanomien etusivulta, että Haglundin mukaan ”Venäjän toimet ovat työntäneet Suomea ja Ruotsia lähemmäksi Naton jäsenyyttä kuin koskaan aikaisemmin”. Samaan hengenvetoon Haglund toteaa, että nyt on oikea aika käydä Nato-keskustelua.    Väite, että Suomen puolustusvoimien tekeminen logistiikaltaan ja muutoin täysin Nato-yhteensopivaksi on pelkkää tekniikkaa, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.   

  Epäsuorasti Haglund myöntää tämän jo vastatessaan vaatimukseen julkistaa sopimusluonnos. ”@Petri2020 @jamesmashiri @HeikkiPatomki @PatrikGayer @paavoarhinmaki siis MoU (ei sopimus), jota ei vielä käsitelty poliittisesti”.   

  Uusin ulostulo tekee asian vielä selvemmäksi: puolustusministeri on aktiivisesti valmistelemassa Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta ei vain sano sitä suoraan — vielä.     - Heikki Patomäki


 
1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

"PUTININ SALAINEN SUUNNITELMA - Venäjä hyökkää?" IL paperiotsikko

Iltalehden sivuilla oleva artikkeli kuitenkin kertoo asiantuntijan mukaan Putinin salaisen toiveen olevan Ukrainan sisällissodan tyrehtyminen vähin äänin...

Aikamoista otsikkokiihotusta jatkosodan fantasma-aineksella.