tiistaina, kesäkuuta 07, 2011

Vihreät väistävät Kataisen kuolemansuudelmaa

  •  Vihreät ei jatka hallitusneuvotteluissa


Oho.

Vihreät taitavat välttää Kataisen kuolemansuudelman, jonka keskusta jo vastaanotti. 

Mutta koska eivät lähteneet vasemmistoliiton kanssa samaan aikaan rehdin ideologisella sympatialla,  on heidän "uusi" imagonsa nyt kovin huojuva.

Vihreä eliitti joutuu nyt kohtaamaan itselleen tuntemattoman ilmiön: poliittinen ideologia ja periaatteiden mukainen linjaus ilman laskelmointia.

Vihreä eliitti on ollut oikeistolainen ja juhlapuheet vasemmistosävytteisestä yhteiskuntavastuusta on ollut täyttä puppua. "Emme ole oikealla emmekä vasemmalla vaan edellä"
Tähän asti.
Anni sai toisen kerran turpaansa (vaalien lisäksi) mutta silti yrittää jatkaa puolueensa johdossa? Vihreä johto ei ymmärrä demokratian perusdynamiikkaa, että epäonnistunut johto perääntyy ja antaa uudistumiselle siten mahdollisuuden puolueen sisällä.
Suomettuneisuuteen jähmetneet toimittajat ja poliittiset sylikoirat kirkuivat vielä pari päivää sitten hirvittävää tilannetta.
Heti puhutaan sekasorrosta kun porukka uskaltaa politiikassa vääntää kättä avoimesti ja eri perustein.
Tosi asia kuitenkin on, että on tapahtumassa hallitusneuvottelua tärkeämpi asia.
Poliittisen kulttuurin muutos.
Vastakkainasettelujen aika ei ole ohi.

Sateenkaarihallitus näyttää aika epätodennäköiseltä. Vasemmistohallitus voisi pyyhkiä Lipposen valevasemmistolaisuuden traumat pois ja pohjoismaisen verotuksen progresson kunniaan. 


 Näyttää siltä, että   ennustukseni toteutuvat. 


PS

Polvillaan Katainen on entistä epäuskottavampi.


::

Linkit aikaisempiin kirjoituksiin:

Ei kommentteja: